ELPOLLTV

Dim14052024

Back Estàs aquí:Inici Esports Fútbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Diumenge, 15 Març 2015 11:19

Èxit de la VII tractorada

Una cinquantena de tractors antics han participat aquest diumenge a la VII tractorada de Llagostera organitzada pel col·lectiu de Segadors i Segadores del municipi. Els tractors s’han concentrat a primera hora del matí a l’esplanada del local polivalent i després d’un esmorza han desfilat pels entorns de Llagostera.

La llagosterenca Nati Roura ha rebut aquest dissabte un homenatge per part de l’Ajuntament i la Parròquia de Llagostera en agraïment a la seva tasca al capdavant de Càritas durant els darrers 20 anys. L’Alcalde Fermí Santamaria, acompanyat del mossèn Enric Plantés, han presidit l’acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on li han fet entrega d’una placa commemorativa.

Toni Navarro, serà el cap de llista d’ERC a les eleccions municipals previstes pel proper 24 de maig. El que fins ara era un rumor, s’ha confirmat avui mitjançant un comunicat emès per l’Assemblea Local d’Esquerra de Llagostera. A Navarro, que havia estat regidor del 2007 al 2011, li seguirà com a número dos l’actual regidor, Àlex Puig. Segons el comunicat d’ERC, “tots dos encapçalen una llista que presenta una barreja d’experiència i joventut, amb cares noves, molt conegudes en el teixit associatiu del poble”. El grup d’Esquerra de Llagostera “considera imprescindible la presència de veus plurals a l’Ajuntament, i està disposat a aportar el màxim dels seus membres a la recerca del diàleg”. Aquest diàleg “es vol fer a través d’una política participativa que ajudi a visualitzar les necessitats i treballar pel poble de la manera més eficient possible”. A data d'avui, només CiU i ERC han confirmat els seus respectius caps de llista.

Dimecres, 04 Març 2015 12:48

Ha mort Elvira Riera Barceló

Ha mort Elvira Riera Barceló de 91 anys, vídua de Joan Codinach Auledas. La cerimònia religiosa serà el dijous dia 5 de març a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
El llagosterenc Sergi Miquel Valentí, ha sigut escollit nou secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Aquest cap de setmana s'ha celebrat el XVIII Congrés de la JNC a Mataró on l'han escollit amb el 72.32% dels vots. Sergi Miquel ha estat el primer candidat a la presidència de l’organització política juvenil escollit per primàries a través de vot electrònic i obert a tota la militància. En el seu discurs com a nou secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Sergi Miquel, ha encoratjat als militants a “sortir, treballar i guanyar el país que hem somniat”. El secretari general també ha assegurat que “aquesta nova JNC té les piles carregades i amb molta força per fer feina” i per "regenerar, pensar i comunicar". D’aquesta manera, Sergi Miquel vol fer una organització “més dinàmica, transparent i on el debat sigui una gran eina. Volem passar de ser una organització independent, a una organització d’Estat quan acabi aquest camí. Hem de definir el nou horitzó de Catalunya”. El nou secretari general, també ha destacat “la importància del 24 de maig per apuntalar el procés als pobles, viles i ciutats de Catalunya on, la JNC, ha de tornar a ser la principal força municipalista juvenil”. A més, assegura que “El 27 de setembre, demostrarem al món que volem ser un Estat d’Europa”. Sergi Miquel és regidor de Joventut (CiU) de l'Ajuntament de Llagostera des de les passades eleccions municipals.


La Diputació de Girona garanteix la continuïtat del Torneig Internacional de Futbol Base MIC - Mediterranean International Cup a la Costa Brava fins l’any 2019. L’acord entre les dues parts s’ha anunciat aquest dijous amb la signatura del conveni per part del president de l’ens, Joan Giraut, i el president de l’Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver. D’altra banda, els ajuntaments que són seu del torneig, entre ells Llagostera, han acordat aquest matí la creació del «Menú MIC saludable» com una de les accions conjuntes que potenciaran els serveis dirigits als turistes que genera la competició. La continuïtat del MIC a llarg termini té com a aval el fet de ser un dels esdeveniments esportius internacionals més rellevants de la demarcació de Girona, que anualment porta més de 200 participants de 36 països dels 5 continents. Durant el MIC s’acrediten 5.000 persones, que generen 25.000 pensions completes en establiments turístics abans, durant i després de la competició, en els 19 municipis gironins que acullen el torneig. Enguany, el MIC arriba a la quinzena edició (la catorzena a les comarques gironines), i tindrà lloc del 31 de març al 5 d’abril. Joan Giraut ha explicat que «amb la renovació i l’ampliació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Agrupació Esportiva MICFootball s’assegura la continuïtat per quatre anys més d’un torneig que genera prestigi a la destinació Costa Brava i que aporta beneficis directes sobre l’economia local». I és que el MIC té un impacte directe de més de 3,5 milions d’euros en el territori. El director del MIC, Juanjo Rovira, ha comentat que «la signatura del conveni és una mostra del compromís amb les comarques de Girona i d’agraïment a aquestes». Rovira també ha assenyalat que «l’organització aposta perquè Girona continuï sent un aparador i un referent del futbol base mundial».

Aquest dilluns ha tingut lloc l’entrega de les plaques Slow Food Km0 als restaurants de Catalunya. En Martí i la Mari del restaurant llagosterenc Ca la Maria han recollit la seva. A Catalunya hi ha 63 restaurants amb la placa que els acredita com a restaurants Km0 per cuinar plats on es prioritza la pagesia propera i ecològica, utilitzant aliments de temporada i evitant l’ús de transgènics.


Els Golfus i Els Canyeros, han organitzat un bus per anar fins a Saragossa el proper diumenge 1 de març i animar la U.E Llagostera. El partit està previst a les 19 hores i la sortida del bus a les 8 del matí des del camp de futbol de Llagostera. El preu del bus més entrada és de 40 euros i de 60 si vol dinar amb la penya saragossita “Presentes por el Escudo”. La reserva pot fer-se al Bar de la Canyera, al Plan B i a l’Escàndol.

Prop de 2.000 corredors han participat a la tercera edició de la Marató de les Vies Verdes, 550 dels quals ho han fet des de Llagostera, per fer la mitja Marató. La sortida simultània de totes les modalitats s’ha fet a les 9 del matí des de Girona (42 km), Cassà de la Selva (30 Km), Llagostera (21 km) i Castell d'Aro (10 Km). A Llagostera, l’alcalde Fermí Santamaria, acompanyat del regidor Carles Serrat, s’ha ocupat de donar el tret de sortida.

Divendres, 20 Febrer 2015 09:21

Tot a punt per Le Centaure

Aquest cap de setmana se celebra a Llagostera “Le centaure”. La sortida, oberta a tothom, serà aquesta mitjanit a les instal·lacions de Cavall de Mar on hi haurà servei de bar. Per primera vegada, des del 1976, “Le Centaure” surt de territori francès i es celebrarà pels boscos de les Gavarres i l’Ardenya Cadiretes amb un recorregut de 100 quilòmetres, passant per diversos indrets i municipis de la comarca del Gironès i del Baix Empordà. El traçat és “completament secret” i no se n’ha pogut donar detalls. Els participants tindran accés al traçat 3 hores abans de l’inici de la competició. El Club esportiu Cavall de Mar Centre d’Equitació de Llagostera s’ocupa de l’organització d’aquesta prova internacional, on hi ha prevista la participació d’una cinquantena d’equips amb genets de diversos països europeus, com ara Anglaterra, França, Àustria, Bèlgica i Espanya. El llagosterenc Ricard Grabulosa juntament amb Emma Fauria són els components de l’equip de competició local de Cavall de Mar.