ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Fútbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dimecres, 10 Setembre 2014 06:55

Airejar la censura

"La informació és poder i la temptació de prohibir determinades lectures sempre ha estat un deliri de l'autoritarisme i dels dèspotes". Així comença la columna del periodista Joan Ventura, publicada al diari El Punt Avui, dedicada a la Fira del Llibre Prohibit prevista pel proper diumenge 14 de setembre, a Llagostera. La fira, està organitzada per Can Toni de les Eugues. Podeu llegir l’article des d’aquí.  

Diumenge, 07 Setembre 2014 09:25

La temporada de bolets s'avança

Les pluges d’aquest estiu han fet avançar considerablement la temporada de bolets. Aquest cap de setmana, són molts els que han sortit al bosc a caçar-ne com la llagosterenca Mar Soler que ha omplert aquest cistell d’Ous de reig. 

Dimecres, 27 Agost 2014 20:01

Bolca un camió a la rotonda de Can Navarro

Un camió carregat d’escombraries ha bolcat aquesta tarda a la rotonda de la carretera C-65 a l’alçada de Can Navarro. El camió de l’empresa Transports Darnaculleta, ha quedat bolcat al incorporar-se a la rotonda per causes que de moment es desconeixen. Segons els Mossos d’Esquadra hi ha hagut un ferit lleu. L’aparatositat de l’accident ha despertat molta expectació entre els conductors que circulaven per la zona.

Dimarts, 26 Agost 2014 08:53

Tot a punt pel Festival'ERA 2014

Aquest cap de setmana arriba a Llagostera la segona edició del Festival rural de música alternativa i electrònica Festival’Era. Enguany el festival comença divendres 29 al Parc de l’Estació i al Swing Cafè amb les actuacions d’Anímic, Raydibaum, Dead Parties i Fantastic Plastic Mag Dj’s. El festival culminarà dissabte 30 amb un cartell de luxe carregat de 12 hores de música alternativa i electrònica a la masia de Can Gascons. Com a novetat aquest any, la gent que estigui empadronada a Llagostera, si ensenyen el seu dni a la porta tindran un descompte a l’entrada. Per a més informació, horaris, preus... podeu consultar el web www.festivalera.com

Dilluns, 25 Agost 2014 15:40

Partit a porta tancada

El primer equip del Llagostera s’estrenarà com a local a Lliga Adelante jugant a porta tancada contra el CD Leganès. El motiu, la sanció imposada pel Comitè d'Apel·lació de la Real Federación Española de Fútbol pel lamentable incident racista protagonitzat per una aficionada durant el partit de fase d'ascens a Segona Divisió A entre la UE Llagostera i el Real Racing. En un comunicat la UE Llagostera lamenta novament l’esmentat incident i demana disculpes “davant aquests fets tan lamentables”.
Diumenge, 24 Agost 2014 09:10

Quinze anys entre les estrelles

Coincidint amb el XV aniversari de l’Associació d'Astronomia de Girona, celebrat aquest dissabte al Mas Roig II, el diari El Punt Avui dedica aquest diumenge una de les seves pàgines a fer un repàs de la història d’aquesta associació amb seu a Llagostera. Podeu llegir l’article des d’aquí


 

Dissabte, 16 Agost 2014 09:50

Aquí hi ha molta tela

El projecte ‘Nuari', impulsat per Llagostera Solidària, presenta una variada oferta de roba i de complements tèxtils combinant els teixits africans amb l'estil occidental. Podeu llegir la notícia de la periodista Carme Vinyoles publicat al diari El Punt Avui. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha activat per primera vegada aquesta estiu la ‘declaració d’emergència cinegètica’ a un total de 180 municipis de les comarques gironines, amb l’objectiu de reduir els danys als conreus i a l’agricultura que causa la sobre població d’aquesta espècie a causa de l’increment sostingut que manifesta per manca de predadors naturals que n’equilibrin la cabana.

Durant els darrers tres anys, l’evolució de la presència de senglars a Girona ha estat creixent, d’acord amb els indicadors de número d’avisos de vedats participants i d’autoritzacions excepcionals. El 2013 se n’han capturat més de 15.100 a Girona, xifra superior als 11.000 dels 2 anys anteriors i a la del 2009 i 2008, en què se’n van capturar al voltant dels 4.000 exemplars.

El senglar no representa cap perill potencial en termes de sanitat animal (es fan analítiques amb caràcter setmanal), tampoc representa un perill en matèria d’ordre públic o integritat de les persones en l’àmbit periurbà. Però sí que genera greus danys a l’agricultura, que semblen importants a Girona ateses les 310 autoritzacions de batudes emeses durant la temporada de caça, a banda de les 4 autoritzacions de declaració d’emergència cinegètica d’aquest estiu.

El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Vicenç Estanyol, ha remarcat els esforços que s’estan fent des del Govern per atacar aquesta problemàtica, tant des del punt de vista normatiu (amb les modificacions normatives per crear la figura de la declaració d’emergència cinegètica que permetin agilitzar i ampliar les batudes per reduir la cabana), com a través del suport al sector i de la col·laboració amb els Agents rurals del Departament d’Agricultura.

 

Dimecres, 13 Agost 2014 23:01

L'Skatepark obre les portes

Molta expectació, aplaudiments i cares de felicitat per part dels joves aficionats a l’skate, l'scooter i la BMX durant l’acte d’obertura de l’skatepark de Llagostera. L’alcalde, Fermí Santamaria acompanyat del regidor de joventut Sergi Miquel ha donat per inaugurada la pista. Els joves que ho han volgut han deixat la seva mà impresa sobre una llosa de formigó preparada per a l’ocasió per deixar el seu testimoni. Es tracta d’una pista d’uns 350 m2 dividida en tres zones diferenciades. En un dels extrems hi ha una zona de bowl, a l’altre extrem una zona de plans inclinats i a la part central de la pista diversos mòduls per fer tota mena de salts i acrobàcies. L’alcalde ha fet una crida a la responsabilitat i a la seguretat per fer ús de la nova instal·lació. Properament us oferirem un vídeo sobre la construcció i la inauguració de l’skatepark.

Tot i la mala visibilitat, amb alguns núvols i l’esplendor de la lluna ahir es van poder veure les llàgrimes de sant Llorenç. Una seixantena de persones s’han apropat fins al camp d’observació del Mas Roig II de Llagostera on l’Associació Astronòmica de Girona hi tenia instal·lat un camp d’observació.