ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Fútbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dissabte, 22 Març 2014 19:46

Pedregada a Llagostera

Una pedregada ha deixat els carrers de Llagostera emblanquinats aquesta tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats diversos avisos per aquest cap de setmana. Podeu consultar-los i seguir la previsió de meteorològica des de meteocat.cat

Dissabte, 22 Març 2014 08:43

'Signa un vot' a Llagostera

La campanya ‘Signa un vot', de l'ANC, segueix aquest cap de setmana i uns 820 municipis recolliran firmes a favor de la independència, entre ells Llagostera. Es tracta de la segona recollida massiva de signatures programada a tot Catalunya. El col·lectiu Llagostera per la Independència ubicarà una carta a la Plaça Catalunya durant tot el dissabte (mati i tarda) i diumenge al mati.

Divendres, 21 Març 2014 15:14

DuJazz a Llagostera

DuJazz presenta de la mà de Paula Grande (veu) i Francesc Ubanell (guitarra) un viatge musical pel jazz i el soul. Interpretant versions dels grans clàssics, des de Cole Porter, Miles Davis, Horace Silver, fins a Ray Charles, James Brown o Etta James. Amb uns arranjaments delicats i amb sonoritat pròpia, un viatge que no ens deixarà indiferents. Aquest dissabte a les 22 hores al Teatre Casino Llagosterenc. 

L’Ajuntament de Llagostera, des de l’Espai Jove Ca la Viudi, ha organitzat una xerrada informativa sobre les clàusules abusives de les hipoteques. L’acte tindrà lloc aquest dimecres 19 de març a les 20 hores a la Biblioteca Julià Cutiller.

La comarca del Gironès disposa actualment de 10 depuradores en servei que tracten un cabal d’aigües residuals de 49.000 m3/dia (que representa el sanejament equivalent de 200.000 d’habitants). Això significa que les depuradores existents a la comarca garanteixen el sanejament de més del 96% de la seva població.

 Segons ha informat la Generalitat, els sistemes de sanejament en servei són els següents: Bescanó, Cassà de la Selva (saneja les aigües residuals de Cassà i Llagostera), Celrà, Cervià de Ter, Flaçà (saneja les aigües residuals de Flaçà i Sant Joan de Mollet), Girona (saneja les aigües residuals de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Fornells de la Selva, Vilablareix, part de de Sant Julià de Ramis i un poligon industrial d'Aiguaviva), Llambilles, Sant Jordi Desvalls-Mas Masó, Quart i Sant Gregori. Totes aquestes depuradores, a més de sanejar les aigües residuals generades en els municipis esmentats, també contribueixen a la millora mediambiental dels rius Ter i Onyar.
Dimecres, 19 Març 2014 07:34

Llagostera rep el guardó Infoparticipa

Llagostera és un dels 48 ajuntaments catalans guardonats per la transparència del seu web municipal i el que disposa de la puntuació més elevada amb un 92,68 %, de la província de Girona. De fet, Llagostera i Celrà (90,24%) són els dos únics municipis gironins que han rebut el segell "Infoparticipa@" a la qualitat i la transparència de la comunicació pública que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Ahir al vespre l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, acompanyat dels regidors Josep Aliu, Ramon Soler i de la regidora Montse Vilà, va recollir el guardó en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona.

L’ADF Llagostera segueix treballant en les tasques d’extinció del foc de Vall-llobrega. Durant tot el dia d’avui han seguit donant suport als Bombers.  A les 20.30 d'avui, els Bombers han controlat l’incendi forestal que des d’ahir afecta diversos municipis del Baix Empordà. Les condicions meteorològiques avui han estat més favorables i això, juntament amb la intensa feina realitzada, ha permès als Bombers estabilitzar l’incendi aquest migdia. Ara, tot el flanc dret de l’incendi està assegurat i el perímetre està encerclat. Al llarg de la nit continuaran treballant a la zona 15 dotacions dels Bombers: 9 vehicles d’aigua per remullar la superfície i revisar fumaroles, 2 vehicles de logística, 3 de comandament i 1 del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM). El Centre de Comandament de Bombers (CCB) situat a l’Ajuntament de Vall-llobrega s’ha desmuntat a mitja tarda. Els hidroavions han fet la darrera descàrrega a les 17.00 i s’han retirat a la seva base, mentre que la resta dels mitjans aeris activats han treballat fins l’ocàs.
Segons la darrera actualització de la superfície afectada, facilitada pel Cos d’Agents Rurals, han cremat 359 hectàrees, la major part de les quals de massa arbrada pertanyent al PEIN Massís de les Gavarres. Per municipis, els més afectats han estat Calonge (amb 144 hectàrees del seu terme municipal cremades) i Palamós (amb 130,6 hectàrees). A Vall-llobrega han resultat afectades 62,5 hectàrees de vegetació, mentre que a Forallac, 22. La Direcció General de Protecció Civil manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).

 

Una cinquantena de tractors d’època, han participat aquest diumenge a la VI tractorada de Llagostera, organitzada per l’Associació de Segadores i segadores del municipi. Entre els tractors s’han pogut veure els mítics Lanzs, Barreiros, Man i tampoc i han faltat els populars John Deere. La trobada ha tingut lloc a la zona esportiva on s’ha fet un dinar popular al local polivalent.

L’ADF de Llagostera s’ha desplaçat a primera hora d’aquesta tarda fins a Vall-llobrega per incorporar-se a les tasques d’extinció de l’incendi forestal que s’ha declarat poc després de la una del migdia. El foc afecta una zona forestal situada al sud de Sant Mateu de Vall-llobrega, a prop del paratge Mas Cabrer, pertanyent al Massís de les Gavarres. Els Bombers treballen intensament per poder controlar el foc el més aviat possible, encara que la forta tramuntana que bufa a la zona condiciona l’evolució de l’incendi. 30 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris participen en les tasques d’extinció juntament amb diversos efectius d’ADF desplaçats fins al lloc del foc

Diumenge, 16 Març 2014 08:12

Empat del Llagostera a València

Segon empat consecutiu del Llagostera. En aquesta ocasió sense gols al camp del València - Mestalla, en un partit en amb dues parts totalment oposades, Podeu llegir la crònica des del web de la Unió Esportiva Llagostera.