ELPOLLTV

Dil16092019

Back Estàs aquí:Inici Esports Handbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Pilar Aliu, la candidata de Junts per Llagostera a les properes eleccions municipals, s’ha estrenat aquest divendres al vespre omplint el Local Social. Ho ha fet acompanyada dels integrants de la seva llista, que sense revelar-ne l’ordre, n’ha volgut destacar “la combinació de joventut i d’experiència” i la paritat, amb la presència de més dones (12) que homes (10). D’aquesta manera, Junts per Llagostera aposta per una llista renovada que incorpora moltes cares noves procedents del teixit associatiu, cultural, esportiu i empresarial del municipi, així com alguns dels actuals regidors i regidores de l’actual equip de govern liderat per Fermí Santamaria.

L’acte ha comptat amb la participació del cap del comitè local del PDeCat, Marc Peyrecave i de l’alcalde Fermí Santamaria, s’ocuparà de tancar la llista.

Els membres que formen part de la candidatura, a falta de concretar l’ordre són: Robert Montiel , Albert Vinyes, Montse Vilà , Anna Hereu , Xevi Vilella, Jesús Malagon, Ramon Soler, Marc Peyrecabe, Vero Sancho, Adrià Guino, Anna Ayach, Cesca Cabello, Rosa Mª Miró, Olga Gonzalez, Irene i Sergi Miquel, Elena Boadella, Mònica Sánchez, Elisabet Llobet, “Chuchi” i Fermí Santamaria.


L'alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, ha declarat avui al jutjat d'instrucció 1 de Girona, arran de la querella interposada per la companyia d'aigua Rec Madral en relació al subministrament d’aigua a la urbanització la Canyera.

A la sortida del jutjat Santamaria s’ha mostrat molt tranquil, d’haver actuat sempre dins la legalitat i sota la supervisió i aval dels serveis jurídics.

Santamaria ha explicat que en cap cas l’ajuntament ha adjudicat la gestió del servei d’aigua potable a Aqualia, tal i com argumenta Rec Madral entre les seves acusacions, contra l’Ajuntament, la Junta de Compensació i les empreses Aglomerats Girona i Aqualia. Així mateix, Santamaria s’ha referit al pèssim servei de Rec Madral degut al mal estat de la xarxa i ha recordat que bona part de la xarxa de Rec Madral és de fibrociment, un material perjudicial per la Salut.

Actualment Carles Mallart, un dels responsables de Rec Madral, té diversos procediments judicials oberts. A principis de gener va declarar com a investigat al jutjat número 4 de Santa Coloma de Farners per suposades irregularitats en el servei d’aigua a Vidreres.

Crear noves experiències de compra, incrementar el volum de visitants a les botigues i vincular la gastronomia, la cultura, les noves tecnologies i l’oci amb el comerç local són alguns dels objectius del projecte “Botigues pròximes, Llagostera autèntica” liderat per la Unió de Botiguers, amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i la participació de la Universitat de Girona.

Entre les actuacions previstes hi ha la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Unió de Botiguers de Llagostera i el Departament d’Arquitectura i Enginyeria del Territori de la Universitat de Girona, que actualment disposa d’un grup de treball sobre desenvolupament rural, turisme, comerç alimentari al detall i urbanisme, liderat per la professora Nadia Fava.

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació del projecte al local Social de La Caixa de Llagostera on hi han participat els alumenes de tercer de la facultat d’Arquitectura i Enginyeria de la UdG, que s’ocuparan de l’anàlisi que servirà per identificar la marca del comerç de Llagostera.

La nova marca comercial de Llagostera es donarà a conèixer durant la celebració de la Festa Major prevista pel mes de juny on la Unió de botiguers iniciarà una campanya de promoció i dinamització entre els seus associats i clients i durant la celebració de la Fira del Bolet prevista pel mes d’octubre.

Paral·lelament, la Unió de Botiguers treballarà amb l’Espai Cultural Casa de les Vídues per potenciar la utilització del Carnet Jove vinculant l’oferta comercial amb la cultura, l’esbarjo i la formació dels joves. Durant el desenvolupament el projecte, els alumnes de la UdG, encarregats de l’anàlisi i definició de la nova marca comercial de Llagostera, visitaran diverses vegades el municipi per conèixer de primera mà els seus trets diferencials, a nivell urbanístic, cultural, paisatgístic i comercial per tal d’identificar els trets diferencials que singularitzen Llagostera. El projecte compte amb el suport de la Diputació de Girona.

Llagostera acollirà a finals del proper mes de març, un seminari dedicat a l’ABRT (Animal Brain Release Technique) també coneguda com a teràpia Biològica Animal. L’ABRT es una adaptació al món animal de l’Osteopatia Cráneo-Sacral aplicada a la nova medicina en humans”, tal i com ha explicat la terapeuta de cavalls, Laura Torres. El seminari anirà a càrrec de Michael Laloux, amb sessions repartides entre els dies 29,30 i 31 de març que tindran lloc a la finca Mas Moner del Veïnat de Sant Llorenç.

Entre els continguts del seminari hi ha el Triangle de la malaltia, les 5 Lleis Biològiques, les tècniques d’escolta i els conflictes emocionals, entre d’altres.

Per a més informació i inscripcions podeu contactar amb Laura Torres trucant al telèfon 699 88 02 62 o bé consultar el web www.lalouxschool.com

Veure tríptic informatiu

Dissabte, 02 Febrer 2019 08:02

Trobada d’escoles de bàsquet a Llagostera

El passat dissabte 26 el Club Bàsquet Llagostera va celebrar, la Trobada d’Escoles de Bàsquet al Pavelló Municipal Josep Mir. A la cita no hi va faltar ni el bon ambient festiu ni la il•lusió d’uns nens i nenes que comencen a fer els seus primers partits de bàsquet, sense caràcter competitiu. Hi van particpar els equips dos equips premini llagosterencs, el Club Bàsquet Vilafant, el FEDAC Salt, el Celrà i el PreMini del Nou Caulès de Vidreres.
Divendres, 01 Febrer 2019 07:43

No m’oblideu mai

Aquest diumenge 3 de febrer a les 18 h hi ha previst l’espectacle No m’oblideu mai, de Mithistòrima Produccions i Sala La Planeta al Teatre Casino Llagosterenc.

Aquest espectacle forma part d’un projecte de teatre documental que ha reunit el director i dramaturg Llàtzer Garcia amb Elies Barberà i la llagosterenca Marta Montiel, membres del Teatre de l’Enjòlit, companyia amb una important trajectòria dins del teatre més compromès.

No m’oblideu mai és un exemple de Verbatim, la transcripció fidedigna dels testimonis per construir la dramatúrgia. En aquest cas, es tracta un tema tabú en la nostra societat: el suïcidi entre adolescents i joves. Primera causa de mort després dels accidents de trànsit. L’obra parteix de converses amb especialistes i entrevistes a setze joves que en algun moment de la seva vida han sentit la pulsió suïcida.

Com activitat complementària, hi haurà col·loqui post-funció.

Dijous, 31 Gener 2019 19:09

Tot a punt per “Le Centaure 2019”

Els municipis de Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell - Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols acolliran els propers 8, 9 i 10 de febrer “Le Centaure 2019”. Es tracta de la prova internacional d’orientació nocturna a cavall on els participants hauran de recórrer 100 quilòmetres de nit i sense lluna per camins i corriols dels massissos de les Gavarres i l’Ardenya. Una cinquantena de genets provinents de França, Espanya, Anglaterra, Holanda, Itàlia, Catalunya i Rússia participaran amb els seus cavalls per demostrar les seves habilitats en un traçat desconegut fins el mateix dia de la prova.

La Federació Internacional de Turisme Eqüestre ha confiat per segona vegada l’organització de l’esdeveniment al centre llagosterenc Cavall de Mar, on aquest dijous al migdia ha tingut la presentació oficial on hi ha participat el representant Territorial de l'Esport a Girona, Pep Pujols, acompanyat de Marta Planella, presidenta del Club Esportiu Cavall de Mar, Ricard Grabulosa de l’equip Cavall de Mar que participarà a Le Centaure 2019, Maya Pou, Presidenta d'e l’Associació dels Centres Eqüestres de Girona i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera i vicepresident de la Diputació de Girona.

A l’acte de presentació també hi han assistit l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i diversos regidors i regidores de turisme i esport de Castell Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar.

Tots ells han valorat molt positivament la celebració de “Le Centaure” a terres gironines que de ben segur ajudarà a promocionar no només els municipis per on passa si no també les comarques del Gironès, La Selva i del Baix Empordà per on transcorrerà la prova.

En aquest sentit els organitzadors han volgut destacar “la promoció del territori que sobrepassa l’àmbit estrictament esportiu d’un esdeveniment d’aquestes característiques”.

Cal destacar, que tot i la duresa de la prova, tots els cavalls estan entrenats seguint unes mesures i directrius veterinàries molt estrictes per garantir la salut i el benestar dels animals en tot moment.

“Le Centaure” compta amb col·laboració institucional de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Esportiu del Gironès i els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar i Llagostera, la FITE, la Federació Catalana d'Hípica i l’ACCEGI. I els esponsors Ars equina Ekuo Janequí.

L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat els treballs d’adequació d’una zona d’aparcament temporal d’autocaravanes, per a la gent que visita el municipi de Llagostera o que està de pas, amb aquest tipus de vehicle.

La proposta va sorgir durant el procés de participació ciutadana impulsat per l'Ajuntament de Llagostera, on també van sortir escollides, il·luminar el tram fosc del camí del tanatori, instal·lar una estació meteorològica, habilitar un punt Wifi d'accés a internet davant de l'Institut i potenciar l'àrea comercial.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Llagostera haurà executat totes les propostes sorgides de la votació popular que ha servit per decidir el destí de 40.000 euros del pressupost municipal.

El lloc escollit està situat al costat de la piscina municipal situat a l’Avinguda de l’Esport. Els treballs consistiran en l’adequació de la vorera per a facilitar l’accés als vehicles, senyalitzar els espais d’aparcament, instal·lar un sistema per a l’evacuació d’aigües grises i negres, així com una font d’aigua potable i uns rètols informatius en quatre idiomes sobre els usos de l’espai i els recursos d’interès turístic del municipi.

L’actuació té un pressupost de 19.000 euros.

Llagostera ha celebrat aquest diumenge la trenta-tresena edició de la Festa de Sant Antoni Abad, patró dels animals.

Desenes de cavalls, carruatges i diverses carrosses dels centres educatius han participat a la cercavila pels carrers del municipi des de l’esplanada de Can Cassoles fins a la plaça Catalunya on Sant Antoni ha batejat tots els animals.

La Festa està organitzada per la Comissió de Sant Antoni amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera.

La festa ha finalitzat amb un derbi d’enganxe i el sorteig de premis.

Rodes, pneumàtics, plàstics, llaunes, electrodomèstics, motors, vidres, garrafes i fins i tot matrícules de vehicles... Aquesta és una petita mostra de la quantitat de deixalles recollides aquest dissabte durant la matinal de recollida d’escombraries organitzada pel Grup Excursionista Bell-Matí de Llagostera.

Els organitzadors, que compten amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, es trobaran cada darrer dissabte de mes per netejar l’entorn del municipi. El punt de trobada serà la deixalleria municipal a les 10:30 h i la iniciativa és oberta a tothom.

FACEBOOK

Estació Meteorològica