ELPOLLTV

Dil16092019

Back Estàs aquí:Inici Esports Handbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dilluns, 24 Desembre 2018 10:40

Benvinguts Pastorets a Llagostera

Feia dos anys que Els Pastorets de Llagostera no pujaven a l’escenari del teatre del Casal. Han estat dos anys sense dimonis, sense àngels i sense rabadà. Dos anys de notable absència en la programació nadalenca de Llagostera.

Diuen que no hi ha mal que per bé no vingui i realment l’espera ha valgut la pena. Aquest diumenge feia goig veure la sala del Teatre del Casal plena de petits, joves i grans per veure el retorn i l’estrena dels estimats Pastorets.

Sota les instruccions del director professional Daniel Valentín, els Pastorets de Miquel Vall·llosera, han tornat amb una escenografia renovada que posa de manifest que al darrera de tot plegat no hi ha només idees i persones sinó moltes hores i il·lusions dedicades.

Actors, actrius, maquilladors, decoradors, tècnics de llum i so i personal a l’ombra han fet possible obrir el Teatre del Casal en una de les èpoques més familiars i entranyables de l’any.

El millor homenatge als actuals organitzadors i a les anteriors juntes del Casal i direccions dels Pastorets, és tornar a omplir el Teatre del Casal el proper diumenge 30 de desembre a les 18 h.

Moltes felicitats!


Diumenge, 23 Desembre 2018 08:35

El senyor gran

La mort d’una persona propera sempre va acompanyada de tristesa però també d’alegria pels records viscuts. A casa hem tingut la sort de compartir veïnatge amb el sastre Josep Vilallonga on només ens separa una paret que uneix els nostres patis, ombrejats per un gran avet, entre els carrers Consellers i Àngel Guimerà.

Durant aquest temps, han estat moltes les pilotes de la meva filla que han sobrepassat el mur per anar a parar al jardí de la casa “del senyor gran”. Així, és com el va batejar la Laia, el primer dia que el va conèixer.

Els primers dies de joc, les pilotes hi ha anaven involuntàriament però l’amabilitat i tendresa del “senyor gran” va fer que les pilotes de la Laia comencessin a fer-ho de manera sospitosa, més sovint de l’habitual. L’objectiu era, anar-lo a visitar.

A la Laia i a mi, perquè no dir-ho també, ens agradava tocar el timbre de la casa “del senyor gran”. Sempre ens obria la porta i ens deixava entrar. Lluny de molestar-lo, estic convençut que li agradava.

“El senyor gran”, ha sabut morir com ha sabut viure, dolçament i estimant l’entorn.

Les pilotes seguiran rodant i “el senyor gran”, seguirà entre nosaltres. Avui li direm fins la propera.

Una abraçada a la família.

L’activista salvadoreny Salvador Recinos i el membre de la plataforma SOS Costa Brava, Ramon Gascons, han participat aquest migdia al vermut – col·loqui dedicat a la defensa ciutadana del territori organitzat per la CUP Llagostera. L’acte ha tingut lloc la Plaça Catalunya.

Recinos és membre de la Unidad Ecològica Salvadoreña (UNES) que actualment està lluitant contra un projecte urbanístic que afecta el riu Ceniza i un espai amb restes arqueològiques indígenes i Gascons, forma part de la comissió tècnica de SOS Costa Brava, entitat que reivindica l’aturada immediata de diversos projectes urbanístics que amenacen el litoral gironí.

Dissabte, 22 Desembre 2018 12:41

Gran concert de Nadal de l'Escola de Música

L’Escola de Música de Llagostera ha ofert aquest dijous al vespre, el tradicional concert de Nadal. Enguany el concert ha servit també per commemorar els 25 anys de trajectòria de l’Escola on hi han participat alumnes, exalumnes, pares, mares professorat i exprofessorat de l’escola.
L’activista salvadoreny Salvador Recinos i el membre de la plataforma SOS Costa Brava, Ramon Gascons, participaran el proper dissabte 22 de desembre, al vermut – col·loqui dedicat a la defensa ciutadana del territori organitzat per la CUP Llagostera. L’acte obert a tothom, tindrà lloc a les 12 del migdia a la Plaça Catalunya.

Recinos és membre de la Unidad Ecològica Salvadoreña (UNES) que actualment està lluitant contra un projecte urbanístic que afecta el riu Ceniza i un espai amb restes arqueològiques indígenes i Gascons, forma part de la comissió tècnica de SOS Costa Brava, entitat que reivindica l’aturada immediata de diversos projectes urbanístics que amenacen el litoral gironí.

Han calgut 3 matins i una tarda, per recollir i netejar l’abocament de milers de cartutxos d’escopeta que un veí va localitzar, al mig del bosc, on hi havia hagut l’antic camp de tir de Llagostera. Des del primer moment que es va donar a conèixer la troballa, diversos membres de la Societat de Caçadors Sant Hubert de Llagostera, van oferir-se voluntaris per anar a recollir-los.

Alfons Pelegriana, un dels voluntaris i representant de la Societat de Caçadors ha explicat que “s’han omplert fins a 14 saques on hi han cabut uns 36 cubells carregats amb uns 400 cartutxos”. Així doncs es calcula que s’han retirat més de 201.000 cartutxos. Tots ells han estat transportats fins a la deixalleria per la Brigada Municipal.


La truita de camagrocs i alls tendres preparada per Judith Güell i Marc Gener, i la truita de patata, trompetes de la mort i cansalada de Josep Lluís Santamaria i Olga Güell han estat les guanyadores de la segona edició del concurs de truites "com et surti dels ous", organitzat per la Comissió de Festes i el Modoni.

Judith Güell i Marc Gener han rebut el premi del jurat professional, format per l’alcalde Fermí Santamaria, el regidor de Cultura Josep Aliu, el popular cuiner Monti i els Hereus i les Pubilles; mentre que Josep Lluís Santamaria i Olga Güell han rebut el premi de la votació popular.

Els guanyadors s'han endut dues ampolles de vi de Can Bufí i un pernil de Comercial Miquel-Valentí.

La Carnisseria Caballero ha guanyat el primer premi del Concurs d’aparadors de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. La Llibreria Sureda i la Farmàcia Joan Saurí, han estat premiats amb el segon i tercer premi respectivament. Aquest matí, l’alcalde Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de Josep Aliu i de la regidora Pilar Aliu els hi ha lliurat el premi: Una panera, un pernil i una caixa de cava.
Diumenge, 16 Desembre 2018 21:59

Bon ambient al Mercat de Nadal

La vint-i-dosena edició del Mercat de Nadal ha omplert d’activitats i parades el Plaça Catalunya de Llagostera. Durant tot el dia s’han pogut comprar tota mena d’ornaments, pessebres, torrons, flors i articles relacionats amb el Nadal. Algunes entitats i els centres educatius també han aprofitat l’ocasió per fer parada i recollir diners per a les seves activitats. El taller de pals de Tió i el Caga Tió solidari a benefici de La Marató ha estat una de les activitats familiars més concorregudes.
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la quarta edició del Ral·li Legend les Corbes Memorial Eduard Carreras. El Rally ha transcorregut per diversos trams de les comarques gironines, entre ells Sant Grau i Romanyà de la Selva.

A la zona esportiva de Llagostera s’hi ha instal·lat el punt d'assistència de tots els participants.

Per a més informació sobre els participants i les classificacions podeu consultar el web www.peuabaix.com

FACEBOOK

Estació Meteorològica