ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Handbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La CUP-Alternativa per Llagostera inicia la precampanya amb la presentació dels 7 primers integrants de la seva candidatura a les properes eleccions municipals, previstes pel 28 de maig de l’any vinent.

La formació llagosterenca ho farà públicament el dissabte 3 de desembre, a les 12h, a la Plaça Catalunya. En cas de pluja la presentació es farà al local social de La Caixa.

En un comunicat, la CUP-Alternativa per Llagostera, ha explicat que es tracta d’un equip complet per començar a visibilitzar la seva aposta municipalista, consolidada i renovada, per als quatre anys que venen.

L’acte servirà per posar noms a l’encapçalament de la candidatura, però també per continuar reivindicant el paper de la formació política, la feina feta durant aquest mandat i la que volen continuar fent.

La presentació comptarà amb la col·laboració musical d’Elena Virgili i Roger Bahí i vermut per tothom.


Dimecres, 23 Novembre 2022 08:13

Sopar dels nascuts l'any 1967

Els llagosterencs nascuts l’any 1967 han celebrat els seus 55 anys amb un sopar al Mas Ros. La trobada, que va reunir antic companys de les escoles “del Puig i de les Monges”, va tenir lloc el passat 12 de novembre al restaurant Mas Ros.
Dilluns, 21 Novembre 2022 08:00

V Torneig de Futbol Sala

El proper diumenge 18 de desembre tindrà lloc el V Torneig de 12 h de Futbol Sala al Pavelló d’Esports Josep Mir, organitzat pel Club Futbol Base Llagostera. Els equips han d’estar formats com a mínim per 8 jugadors i cal ser major de 16 anys. Hi haurà 600 euros amb premis que es repartiran els 3 primers classificats.

Les inscripcions es poden fer fins al 9 de desembre.

Durant tot el dia hi haurà servei de bar.

Dimecres, 23 Novembre 2022 06:43

República en Marxa a Llagostera

Llagostera per la independència i l’ANC han organitzat una xerrada -col·loqui a càrrec dels components de República en Marxa (REM). Bernat Deltell i Rafael Pous, reflexionaran sobre la situació actual i anàlisi del que està passant a Catalunya, i l’estratègia de com caldria avançar per tal d'assolir la República Catalana.

L’acte tindrà lloc dissabte, 26 de novembre a les 18.30h a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig.

República en Marxa (REM) és una iniciativa voluntària d'un grup d'homes i dones compromesos amb el país i provinents de diferents àmbits professionals que té com a objectiu intentar explicar, analitzar i donar a conèixer el seu punt de vista sobiranista arreu del territori. I tot, des de la transversalitat, la coherència i la independència política i de criteri.

Equipats amb bates, guants, mascaretes, una balança i bisturí en mà, una delegació de la Fundació Prevenció Residus i Consum Responsable (Rezero) s’ha desplaçat fins a Llagostera per practicar una autòpsia a les bosses d’escombraries, de la fracció rebuig. En total s’han analitzat una quinzena de bosses agafades aleatòriament durant el servei de recollida porta a porta del nucli urbà. El resultat preliminar és que dels 40 quilos analitzats, 30 es podrien evitar amb bones pràctiques encaminades a la reducció de residus com la utilització d’envasos i materials reutilitzables o l´ús de la deixalleria municipal. L’acció, impulsada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, amb el suport de l’Agència de Residus, té l’objectiu de conscienciar la població sobre el fet que la majoria de residus que van a la fracció resta, i per tant acaben a l’abocador, podrien evitar-se ja sigui recuperant-los, compostant-los, reutilitzant-los o bé reciclant-nos. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, David Parron, ha explicat que cal seguir treballant per arribar al residu zero i que accions com aquestes posen de relleu que encara queda molt camí per recorre. Amb tot, Parron ha destacat que Llagostera, gràcies al sistema porta a porta, es troba per sobre del 70% de percentatge de recollida selectiva i que l’any passat es va reduir en 200 tones els residus que van acabar a l'abocador de Solius, amb el cost i l'impacte mediambiental que això suposa.
Divendres, 18 Novembre 2022 14:12

Ha mort el pare Llamarada

Ha mort Carles Serrat Fàbrega de 84 anys, en Llamarada, com tothom el coneixia i de ben segur serà recordat. Vinculat a la societat de caçadors de Llagostera, va ser-ne president durant 25 anys. Precisament el passat 23 d’octubre, amb motiu del campionat provincial de caça menor amb gos celebrat a Llagostera, va rebre una placa en reconeixement a la seva tasca i dedicació al capdavant de la Societat de Caçadors Sant Hubert de Llagostera. Home de bosc es coneixia bé les Gavarres i el massís de Cadiretes, així com la capella de Sant Llorenç. Estava casat amb Margarida Tur Darder i tenia 2 fills. La cerimònia serà demà 19 de novembre, a les 10h, a la parròquia de Llagostera. Descansa en pau Llamarada, que la terra et sigui lleu.

Toni Rico, historiador valencià que resideix a Girona des de l'any 2004, especialista en l'estudi del pensament fusteria serà a Llagostera el pròxim dijous 17 de novembre per presentar el seu llibre "Joan Fuster i el pensament nacional. Entre el problema i el programa". L’acte tindrà lloc a les 19.30h a l'Espai Isabel Vila, situat al número 36 del carrer Migdia, organitzat per la CUP-Alternativa per Llagostera. Amb aquest acte, l'assemblea de la CUP-Alternativa per Llagostera continua dinamitzant el local on ens reuneixen periòdicament els sueus integrants i simpatitzants.

Els interessats en adquirir el llibre, el podran aconseguir el mateix dia de la presentació o a la Llibreria Sureda. Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) és una figura clau per entendre el relat polític i cultural per a la unitat dels Països Catalans. Ell és, en certa manera, el redescobridor d'un país i d'uns països, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

La Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera ha acollit la presentació de la novel·la ‘El malaventurat senyor Clauss’, de la llagosterenca Marta Pasqual. La presentació ha anat a càrrec de l'exconsellera de Cultura, catedràtica de la Universitat de Girona i presidenta de la Fundació Bertrana, Mariàngela Vilallonga.

‘El malaventurat senyor Clauss’ ressegueix el confinament a Caldes de Malavella d’un alemany després de la Segona Guerra Mundial. Editada per Empúries, Pasqual combina realitat i la ficció fent un de la metaliteratura i una narradora que es la propia autora, com a personatge.

Marta Pasqual és Doctora en filologia catalana, professora de literatura francesa i també és professora associada a la UdG. Acaba de guanyar el quaranta-dosè premi de novel·la curta Just Manuel Casero amb l’obra La casa dels caps de setmana.

El trobareu a la Llibreria Sureda.

Aquest cap de setmana ha començat la programació del Correllengua a Llagostera. El tret de sortida l’ha fet l’Associació de Jocs de Taula Meeple amb un matí de jocs editats en català a la Plaça Catalunya. Diumenge una quarantena de persones han participat a la caminada del Correllengua amb el Grup Excursionista Bell-Matí. A l’exterior de la capella de Sant Llorenç s’ha llegit el manifest. La programació culminarà el pròxim dijous 3 de novembre amb el recital de poesia “Els homes han parlat en versos sempre” a càrrec de Josep Pedrals a la Biblioteca Julià Cutiller a les 19.30h.

Enguany la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), ha dedicat el Correllengua a la figura de l’escriptor Joan Fuster i al seu llegat literari, coincidint amb el centenari del seu naixement.

El Ballet Jove de Girona amb la seva versió del famós ballet clàssic “El Trencanous” ha omplert per segona vegada, de gom a gom, el Teatre Casino Llagostrenc. L’espectacle de dansa narra les vivències de la Clara i el seu regal màgic de Nadal, un trencanous que la farà viatjar al país dels somnis. Tots els beneficis aniran destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació de les distròfies musculars de Duchenne i Becker.