ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Aniversaris Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La Unió de Botiguers de Llagostera ha donat la benvinguda al juliol amb la celebració d’una nova edició de la Nit Blanca. Com a novetat la Peixateria Rosa s’ha sumat a la iniciativa amb una parada de tapes de peix. JM Events DJ Maimi s’ha ocupat d’amenitzar la nit amb música dels anys 70, 80 i 90 a càrrec de JM Events DJ Maimi. La Plaça Catalunya s’ha omplert de gom a gom consolidant la Nit Blanca com a esdeveniment anual de promoció del comerç local.

Els noms de cinc llagosterencs apareixen a les llistes de les candidatures que concorren a les eleccions espanyoles convocades pel proper 23 de juliol.

Es tracta de Berta Guinó Comas, que ho fa com a número 5 de la llista gironina d’ERC al Congrés dels Diputats, encapçalada per Montse Bassa. A la llista de Junts per Catalunya al Senat liderada pel gironí Joan Bagué, hi trobem a Pilar Aliu Bou, com a suplent segona, i a Àlex Maqueda de suplent primer a la llista del Senat del PSC-PSOE. 

A la llista barcelonina del PDeCAT-E-CiU, el llagosterenc Sergi Miquel Valentí acompanya a Roger Montañola com a primer suplent, i finalment, el llagosterenc Josep Santamaria Moreno (ara veí i alcalde Riudellots de la Selva) apareix com a suplent número 5 de la llista de Junts de Marta Madrenas al Congrés dels Diputats.

Dimecres, 21 Juny 2023 16:25

Nou accident a Casa Blanca

Aquest dimecres al migdia s’ha produït un nou accident a l’encreuament de Casa Blanca. L’accident s’ha produït entre un cotxe i una moto pels volts de les dotze del migdia. El motorista ha quedat ferit i l’han traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Segons fons de la Policia Local de Llagostera el turisme s’ha saltat l’stop i ha impactat contra el motorista. A l’interior del cotxe hi viatjava un infant amb una sistema de retenció infantil no homologat, a més, el conductor del turisme ha estat denunciat per conduir amb la ITV caducada. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dues dotacions del SEM, dues patrulles de la Policia Local, una dels Bombers i una dels Mossos d’Esquadra.
Dimecres, 21 Juny 2023 07:59

Mateu Ciurana presenta "Ava al paradís"

El periodista Mateu Ciurana ha presentat aquest dilluns la seva darrera novel·la, la tercera que escriu, a la biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. Es tracta d’"Ava al paradís" centrat en el que va fer l’actriu americana, Ava Gardner, quan va desaparèixer durant 3 dies del rodatge del film “Pandora i l’holandès errant”, a Tossa de Mar, l’any 1951.

La novel·la, editada per Efadós, combina realitat i ficció, a partir de la investigació duta a terme pel també periodista Maurici Clapés arran de la detenció d’una dona que intenta entaforar les cendres d’un difunt a l’interior de l’estàtua de bronze d’Ava Gardner que hi ha a Tossa.

Trobareu “Ava al paradís" a la Llibreria Sureda.

Diumenge, 18 Juny 2023 12:24

Nova edició de la Festa del Segar

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Festa del Segar amb una demostració de sega tal i com es feia a principis del segle passat, una cantada d’havaneres i un sopar popular.

L’activitat, organitzada pel Col·lectiu de Segadors i Segadores del municipi s’ha inclòs dins la programació de l’Arrela’t, les jornades del segar i del batre impulsades per l’Ajuntament que enguany s’han centrat en la sobirania alimentària. Les activitats de l'Arrela't van iniciar-se amb una xerrada a Can Caciques a càrrec de Gustavo Duch i la projecció del documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Amb protagonistes llagosterencs, el documental explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restaurants locals. Seguidament va tenir lloc un col·loqui moderat per Quim Guabau, gerent del Consorci de les Gavarres. La programació de l’Arrela’t finalitzarà d’aquí un més, concretament el 15 de juliol, amb la Festa del Batre.

Narcís Llinàs Gavilan ha estat investit aquest dissabte alcalde de Llagostera. Ho ha fet amb el suport del grup municipal del PSC, amb qui ahir va formalitzar un pacte de govern pel mandat 2023-2027.

En el seu discurs Llinàs ha destacat que Llagostera podria superar els 10.000 habitants en els propers 2 anys i cal estar preparats comptant amb la complicitat dels altres grups, per consensuar els temes i projectes més rellevants pel municipi.

L’acte de presa de possessió ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera plena de gom a gom on tots els càrrecs electes han pres possessió de l’acta de regidors.

En representació de Junts per Llagostera els regidors que acompanyaran a Llinàs en l’equip de govern són Pilar Aliu Bou, Adrià Guinó Turon, Jordi Mir i Frigola, Irene Miquel Valentí i María Carmen Flores Ruiz, juntament amb Àlex Maqueda del PSC.

Els regidors d’ERC a l’oposició són Eduard Diaz Capallera, Lorena Quiñones Quiñones, Daniel Daunis Llobet, Sílvia Fà Cateura i Aniol Vinyoles Bernatallada, i per part de la CUP-Alternativa, Jordi Casas.

Amb motiu de la Settimana del Cinema Italiano, aquest dissabte 17 de juny, a les 18h, es projectarà al Casino Llagosterenc el llargmetratge “L’ULTIMO PUGNO DI TERRA”. Es tracta d’un documental etnogràfic de Fiorenzo Serra del 1964, que descriu la Sardenya entre els anys 50-60. Recuperat i restaurat per “Società Umanitaria”, serà presentat per Alessandra Sento, Directora del Centro Servizi Culturali della Società Umanitaria di Alghero. Es tracta d’una projecció cinematogràfica d’autor, a la que seguirà un debat, i una presentació de la Sardenya actual a càrrec de WELCOM TO SARDINIA DMC. A continuació s’oferirà una presentació de la Sardenya, amb degustació, i es sortejarà un viatge per 2 persones a Porto Torres amb Grimaldi.

Amb la xerrada «El moment de la sobirania alimentària», a càrrec de Gustavo Duch, aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la programació de l’Arrela’t. Aquesta nova edició pretén generar un espai de debat i reflexió al voltant del concepte de sobirania alimentària, és a dir, el dret de cada poble a mantenir i desenvolupar els seus aliments, a partir d’estratègies i polítiques sostenibles de producció, distribució i consum d’aliments. La xerrada ha tingut lloc al pati de Can Caciques.

La programació de l’Arrela’t seguirà avui, divendres, amb la projeció del documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Amb protagonistes llagosterencs, el documental explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restaurants. Seguidament hi haurà un col·loqui moderat per Quim Guabau, gerent del Consorci de les Gavarres. Dissabte tindrà lloc la Festa del Segar amb els segadors i segadores de Llagostera. La programació finalitzarà el 15 de juliol amb la celebració de Festa del Batre.

Podeu consultar el detall de la programació des d’aquí.

Cesc Nuell ha rebut una de les 15 medalles que anualment atorga la Generalitat de Catalunya a persones de les comarques gironines, majors de 60 anys, que han dedicat la seva vida a l'esport. L’acte ha tingut lloc al Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat de Girona on hi ha assistit l’alcalde de Llagostera en funcions, Antoni Navarro i la regidora d’Esports en funcions Sílvia Fà. Amb aquesta medalla es fa un reconeixement públic als gironins que han contribuït al foment de l’esport i els seus valors en diverses especialitats, en el cas de Cesc Nuell, per el bàsquet i l’atletisme. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit l’acte.

La llagosterenca Anna Pérez Navarro, de nom artístic Ana Dramas, és una de les 18 finalistes del mes de maig en el II Certamen Inimitable de Palacios. De fet és la única dona finalista en aquest concurs que premia els millors imitadors del país. Les votacions estan obertes fins al 12 de juny.

Us animem a votar a l’Ana Dramas des d’aquí.