ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

L’Ajuntament de Llagostera aportarà terra del jaciment arqueològic llagosterenc de la Torre dels Moros per plantar el Roure del Tricentenari a la muntanya de Montserrat. L’aportació de la terra, per part dels ajuntaments de Catalunya i la plantada del Roure s’emmarca dins del programa d'actuacions del Tricentenari. L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de Cultura, Josep Aliu, han recollit aquest matí la terra. 

Els nens i nenes de Cicle Inicial de l'Escola Lacustària estan treballant el projecte "LLAGOSTERA ABANS I ARA". L'objectiu és elaborar una exposició de fotografies, que s'exposaran a la Biblioteca Municipal,  on es puguin apreciar els canvis que hi ha hagut al municipi al llarg del temps en diferents aspectes: els oficis, els espais i els jocs.

En aquest sentit, alguns dels alumnes del Cicle Inicial han passat per les instal·lacions del Poll TV per prendre una fotografia des del balcó i així obtenir una instantània actual i comparar-la amb una fotografia de temps passat.

És un projecte interdisciplinari, ja que s'hi relacionen totes les àrees. Treballen la fotografia, les descripcions i comparacions de les imatges en català, castellà i anglès, l'eix cronològic, l'elaboració de cartells i díptics, els jocs d'abans, ... Es pretén despertar l'interès de l'alumnat vers l'entorn i la curiositat per descobrir la nostra història.

Diumenge, 02 Febrer 2014 19:36

Líders a 4 punts del segon

El Llagostera ha sumat avui a Sant Adrià (1-2) tres punts que situen l'equip blaugrana com a líder indiscutible a 4 punts del segon classificat. Podeu llegir la crònica del partit des del web oficial de la uellagostera

L’equip local de futbol de Dingiri (Gàmbia) vesteix la samarreta de la Unió Esportiva Llagostera. El club llagosterenc, ha fet una donació de material esportiu a l’entitat Llagostera Solidària que s’ha encarregat de lliurar-lo aprofitant un dels seus viatges a la població africana. Més informació a uellagostera.com

Aquest diumenge dia 2 de febrer, a les 18 h al Teatre del Casal, es fa l'última representació de "La meva dona és el lampista".  Una comèdia d’embolics dirigida per Francesc Pujadas i interpretada per 7 actors i actrius locals.

Les entrades poden comprar-se al preu de 7 euros (socis, menors de 12 anys i jubilats 5 €) a la Llibreria Sureda i a Comercial Casals.

Divendres, 31 Gener 2014 08:33

Es busca amo incívic de gos

Un veí de Llagostera, cansat de trobar-se excrements de gos al seu carrer, ha decidit penjar un missatge al propietari del gos, alertant-lo que el vigila per identificar-lo i denunciar-lo. A Llagostera existeix una ordenança de tinença d’animals que regula diversos aspectes i preveu sancions de fins a 600 euros. 

Divendres, 31 Gener 2014 06:46

El Butlletí 25 a la venda

El Butlletí número 25 ja és a la venda. Aquest nou exemplar de la revista local incorpora novetats en l'editorial. A partir d'ara es publicarà una editorial gràfica batejada amb el nom de “pictorial” on s'hi il·lustrarà alguna part emblemàtica del poble, d'on s'hi destacaran dades d'una manera curiosa. En aquesta primera publicació del 2014 s'hi il·lustra la plaça Catalunya. Qui desitgi col·leccionar-les es poden adquirir en format A3 -amb enquadernació o sense- a la llibreria Sureda. El número 25 conté un reportatge sobre el repte dels 100 cims de David Ventura, una entrevista a la llagosterenca Raquel Puigmolé a l'apartat de Llagosterencs arreu del món, la història de Carme Ferrer a la secció El Racó dels Artistes, un recull de fotos de Nadal i les habituals col·laboracions

El periodista llagosterenc Joan Ventura, dedica la seva “Galeria” a Isabel Vilà, la primera sindicalista de les comarques gironines que inspira l’obra IsaVel dirigida pel també llagosterenc Kim Planella. Per Ventura, “Amb ‘Isavel', Strubell, Mas i Planella han consolidat la recuperació d'una gran dona del segle XIX, iniciada per Francesc Ferrer Gironès”. Podeu llegir l’article publicat avui a El Punt Avui des d’aquí.

La tempesta d’aquesta tarda, acompanyada de calamarsa en alguns indrets, ha deixat un paisatge emblanquinat a moltes poblacions gironines. A Llagostera els carrers de la urbanització Font Bona han quedat completament blancs de pedra i calabruix. La pedra ha caigut també a Tossa de Mar, Cassà de la Selva i Girona, segons han informat alguns veïns. 

Es busca un cadell de pastor alemany perdut de 5 mesos que es diu Roc. L’animal porta xip. Si algú el veu podeu contactar al 972830572 o bé 679847871. També podeu trucar a la Policia Local 972 80 55 80. Els propietaris ofereixen recompensa.