ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Set persones resultat ferides de diversa consideració aquest diumenge a la tarda en un accident de trànsit a la C-65 al seu pas pel terme municipal de Llagostera. Segons dades del Servei Català de Trànsit, l’accident s’ha produït quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tarda al punt quilomètric 12 de la C-65, quan per causes que de moment es desconeixen s’han produït un xoc frontlateral entre dos vehicles, un d'ells amb matrícula andorrana. Com a conseqüència de la topada, set persones han quedat ferides.  La via ha estat tallada durant més d’una hora en ambdós sentits de la marxa i s'ha donat pas alternatiu per la via lateral.

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Llagostera ha decidit destinar a finalitats socials els beneficis obtinguts de la barra solidària organitzada amb motiu de la Festa Major del municipi. Un cop fet el recompte i descomptades les despeses d’explotació el resultat obtingut és de 7.017,99 euros que es repartiran i destinaran íntegrament a parts iguals entre Càritas Llagostera i l’entitat local Llagostera Solidària per a projectes i actuacions socials al municipi. La barra solidària ha estat gestionada i organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, la Comissió de Festes i Llagostera Solidària.

Llagostera s’ha convertit en lloc de peregrinació per a les religioses de Sant Josep de tot el món que enguany celebren el Bicentenari de la Mare Fundadora, Maria Gay i Tibau. Aquest divendres una trentena de religioses han visitat l’església de Llagostera i han recorregut alguns carrers del municipi.Maria Gay va néixer a Llagostera el 24 d'octubre de 1813 i fundà l'Institut la vigília de Sant Pere de 1870. Des d'aquest moment, Maria Gay i les seves seguidores van continuar recorrent els carrers i llars de la ciutat per assistir als malalts de dia i de nit, “alleujant el dolor i sembrant la pau en els cors, fent-se així, missatgeres de la bondat i la pau del Senyor”. D'aquí el nom de "vetlladores" amb el qual se les coneix a Girona. Avui, les Religioses de Sant Josep segueixen realitzant aquesta missió. 

La llagosterenca Jana Claramunt Rovira, de 9 anys i alumna de 4rt curs de l’Escola Lacustària, ha resultat finalista en la categoria individual de la XI edició del Concurs Internacional de Dibuix Infantil d’Aqualia que se celebra anualment amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. El certamen, que naixia sota el lema “El futur de l’aigua pinta bé perquè el pintes tu”, ha batut al 2013 el rècord de participació des de la seva posada en marxa fa onze anys, rebent-ne un total de 36.578 dibuixos a l’estat espanyol i Portugal, el que a més representa un 20% més de participació que al 2012.Han participat els escolars de 3r i 4rt de Primària, procedents d’escoles de 1.000 municipis. D’aquests, 147 han estat de Llagostera, concretament de l’Escola Lacustària i del Puig de les Cadiretes.

L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, acompanyat de la responsable del Servei Municipal d’Aigües, Marta Rovira, li han lliurat el premi aquest divendres al migdia.

Dissabte, 29 Juny 2013 06:37

Un quilo de ceba

El llagosterenc Jaume Castelló ha collit del seu hort una ceba de més d’un quilo. Concretament la planta herbàcia bulbosa fa un 1 kilo 233 grams. Ell mateix ens envia la foto per compartir-la.

La Residència Josep Baulida de Llagostera ha celebrat les II Jornades Esportives. Durant el matí s’han disputat les competicions d’anelles, croquet i psicoestimulació i durant la tarda ha estat el torn de les competicions de bitlles. Les jornades han finalitzat amb el lliurament de diplomes. Els guanyadors en anelles han estat Joaquim Garcia, Dolores Fernández i Enric Viader. En Croquet els guanyadors han estat Josep Vila, Joan Bagudanch i Dolores Fernández i en Psicoestimulació, Lluïsa Bosch, Moisés Orti i Joan Bagudanch. Finalment en bitllets els guanyadors han estat Josep Vila, Lluïsa Bosch i Enric Viader. 

 

El tirador paralímpic llagosterenc Miquel Orobitg, ha participat a Granada a la segona fase de la Copa del Rei de Tir Olímpic, guanyant les dues modalitats en les què va participar. Orobitg s'ha imposat tant en la modalitat de 3x40 com en la de matx anglès, ambdues del calibre 22 a 50 metres, que aquest any per primera vegada s’ha fet sota el nou reglament, segons el qual, entre altres canvis, fa que el temps en cada modalitat és més reduït, fent que s’hagi de tirar més ràpid. Només uns dies després ha participat a l’Estartit en el 1r. Open “Solidaritat amb la Creu Roja”. En aquesta competició també va guanyar. Tot i que en aquest cas el més important no era haver de guanyar, sinó que es tractava d’un esdeveniment benèfic, i el què comptava era recaptar fons per a la Creu Roja.

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Festa del Segar organitzada pels membres del col·lectiu llagosterenc de segadors i segadores i el suport de l’Ajuntament de Llagostera. Un any més la Colla d’en Casota de Sant Joan les Fonts, juntament amb els segadors i segadores de Llagostera han estat els principals protagonistes de la Festa del Segar, que enguany arriba a la cinquena edició. La Festa del Segar obre la programació d’estiu de Llagostera i serveix de prèvia a la Fira del Batre prevista pel proper 28 de juliol. Els actes han comptat amb un concurs d'estirar corda, un flashmob i han finalitzat amb una cantada d'havaneres i un sopar popular. 

Aquest dijous han finalitzat els treballs corresponents a la tercera i darrera fase del projecte de reparació d’un tram de la muralla de Llagostera.Les obres d’aquesta darrera fase han consistit en refer el paviment de la zona del mirador i tornar a col·locar els arbres i el mobiliari urbà retirat per a poder realitzar l’actuació de l’obra que ha consistit en la construcció d’un mur de formigó armat a la part interior de la muralla per tal de descarregar la pressió que el terreny exercia sobre la muralla.

Dijous, 20 Juny 2013 15:10

Col per a famílies nombroses

Avui al mercat de Llagostera, a la parada de la Rosa i en Xevi hi havia una col de més de 6 quilos, especial per a famílies nombroses, tal com  ens comenta la Maria Gascons que ens envia aquesta foto.