ELPOLLTV

Div02122022

Back Estàs aquí:Inici Memòries Redacció
Redacció

Redacció

El pròxim divendres 4 de novembre a les 20h tindrà lloc la xerrada "D'Ullastret a Llagostera (i viceversa)" a la Sala de Can Roure. 

Es tracta d'una xerrada sobre una espasa ibèrica singular (s. V a.C.).

Gustau Garcia, arqueòleg especialista en armament ibèric, proposa una xerrada sobre una peca excepcional: l’espasa de Serra de Darò que durant més de 35 anys ha estat custodiada pel Museu  de Llagostera.

El pròxim dissabte 5 de novembre a les 13 a la caseta de la guardessa del pas de Panedes, tindrà lloc l'acte de restitució d'una antiga fita quilomètrica entre Girona i Sant Feliu de Guíxols. 

Aquest consistirà en la col·locació d'una fita quilomètrica que antigament indicava els 14km que faltava per arribar a Sant Feliu i els 20km per arribar a Girona. Fa uns anys, degut a la modificació del recorregut de la carretera, va ser extreta del seu lloc original. I després de molt temps fora del municipi, custodiada per l'historiador Josep Pellicer i Pons, tornarà a ser col·locada prop del seu lloc d'origen.

Dilluns, 31 Octubre 2022 13:07

"Binti", nova sessió del Cinexic

El pròxim diumenge 6 de novembre a les 17h, tindrà lloc una nova sessió de cinexic amb la pel·lícula "Binti". 

Explica la història de la Binti, que té 12 anys. Va néixer al Congo, però viu a Bèlgica amb el seu pare des de molt petita. Tot i que no tenen papers, la Binti vol viure una vida normal i somia amb convertir-se en una famosa youtuber com la seva ídol Tatiana. L’Elias, d’onze anys, viu sol amb la seva mare Christine des del divorci del seu pare, que es va establir al Brasil per fer una nova vida. Quan la policia entra a casa de la Binti i ha de fugir, la nena es refugia a la cabanya de l’arbre de l’Elias i poc després idea la solució perfecta per a tots els seus problemes: si pot assegurar que el seu pare i la mare d’Elias es casin podran quedar-se a Bèlgica.

A partir de 8 anys. 

La zona residencial de Llagostera ha sigut una de les 15 zones que la Diputació de Girona ha escollit per estalviar energia.

Es planteja impulsar una guia amb solucions per abordar millores de rehabilitació. Com per exemple: la instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic exterior, canvi de fusteria de les finestres o aïllament de cobertes, també solucions de producció energètica i solucions d’estalvi d’aigua amb la instal·lació d’airejadors a les aixetes o inodors de baix consum, entre altres mesures. Aquest projecte porta el nom de “RehabGi. Rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a la demarcació de Girona”.

Més informació en aquest enllaç.  

Dimecres, 26 Octubre 2022 13:34

"Toscana", nova sessió del Cicle Gaudí

Aquest diuemnge 30 d'octubre a les 18h al Teatre Casino Llagosterenc, nova sessió del Cicle Gaudí amb la pel·lícula "Toscana" del director Pau Durà.

Aquí la sinopsi: Travessant en vespa la ciutat, i portant un pot amb esperma, en Santi va cap a una clínica de reproducció assistida per fer una in vitro amb la seva dona. Té un accident i buscant ajuda entra a un restaurant que hi ha a prop: el Toscana. Allà, en Ramon, el propietari, discuteix al telèfon per uns diners -suposadament en negre- destinats a la reforma del local. També entra un individu de nom Tomàs reclamant la liquidació que se li deu. En Ramon s'hi nega tot al·legant que el negoci va malament. Llavors en Tomàs treu una escopeta de caça: desesperat, ha consumit l'atur, ha de pagar la teràpia i ha deixat d'enviar-li diners a la Heidi, la seva exparella sueca que viu a Florència amb el seu fill Valter.

Les entrades podran adquirir-se a taquilla el mateix dia de la funció una hora abans de l'inici. L'aforament és limitat. El preu de l'entrada general és de 4,50€. Amb el Carnet jove o formes part de la Federació d'Ateneus de Catalunya són 3€. I amb el Club Vanguardia gaudeixes d'un 2x1. Recordar que durant els actes és obligatori l'ús de la mascareta i que cal complir totes les mesures de seguretat marcades per l'organització.

El Cicle Gaudí s'encarrega d'establir una xarxa estable de sales arreu de Catalunya que porta 20 pel·lícules catalanes l'any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori.

Dimecres, 26 Octubre 2022 11:09

Penúltima xerrada "El repte residu zero"

Aquest dijous 27 d'octubre tindrà lloc la penúltima xerrada "El repte residu zero" al Centre Cultural Can Roig a les 19h. 

Es parlarà d'alternatives de consum i com reduir els nostres residus diaris. 

Cal inscripció prèvia en aquest enllaç

Com cada darrer dissabte de mes, el Grup d'Excursionista Bell Matí i l’Àrea de Medi Ambient han organitzat un matinal de recollida selectiva de deixalles a l'entorn de Llagostera.

Està obert a tothom.

Començarà a les 10h a la Deixalleria Municipal.

Ahir es va celebrar la 3a xerrada del cicle “El Repte Residu Zero” amb Rezero. L’objectiu d’aquesta xerrada era descobrir el comerç verd de Llagostera.

Encara queden dues xerrades més per tancar aquest cicle. El dijous 27 d’octubre a les 19h es parlarà del Repte Residu Zero i el dia 24 de novembre es tancarà el cicle contestant la pregunta “Com seguim?”.

Es poden fer les inscripcions en aquest enllaç

Arriba de nou el Correllengua a Llagostera amb jocs, caminades i recitals de poesia en homenatge a l'escriptor Joan Fuster.

El pròxim 29 d’octubre s’ha organitzat un matí de jocs de taula editats en català a càrrec de l’Associació de Jocs de Taula Meeple Llagostera a la plaça Catalunya d’11 a 13h. L’endemà, el diumenge 30 d’octubre, es durà a terme la caminada del Correllengua a càrrec del G.E. Bell-Matí. La sortida serà a les 8.30h al Pavelló Municipal. I finalment, el dijous 3 de novembre, tindrà lloc el recital de poesia “Els homes han parlat en versos sempre” a càrrec de Josep Pedrals a la Biblioteca Julià Cutiller a les 19.30h. Un acte en commemoració del centenari del naixement de Joan Fuster.

Les tres activitats són gratuïtes.

La taula de sensibilització que es va instal·lar a la plaça Catalunya de Llagostera va aconseguir una recaptació total de 594,7€: 276,70€ en la venda de productes solidaris i 318€ en la venda de loteria.

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, la secció local de l'Associació Contra el Càncer (AECC) va muntar una parada de productes, on es podia comprar i fer aportacions de forma solidària.