ELPOLLTV

Dic20102021

Back Estàs aquí:Inici Notices Redacció
Redacció

Redacció

La plataforma ciutadana Amnistia i Llibertat serà aquest diumenge 6 de desembre, de 10 a 12 h, a la plaça Catalunya, per recollir signatures que donin suport a la proposta de Llei orgànica d'Amnistia i resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol. El col·lectiu està impulsant una Llei d'Amnistia que abasti tots els fets d’intencionalitat política tipificats com a delictes o infraccions administratives o disciplinàries, en defensa de les llibertats públiques, els drets socials o la reivindicació del dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya.

En el marc del procés participatiu per decidir la ubicació del mercat setmanal el proper divendres 24 de juliol, a les 20h, tindrà lloc una sessió participativa oberta a tothom. La sessió tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc. Prèviament, l'Ajuntament ha convocat també els paradistes. El procés de participació ciutadana culminarà amb una votació vinculant. Podran votar els paradistes i totes les persones empadronades al municipi. Les votacions es podran fer en línia i físicament a les urnes que s'habilitaran en el mercat i a diversos punts del poble. Properament rebreu a casa un díptic informatiu amb la butlleta i les indicacions per poder votar.
Dilluns, 20 Juliol 2020 15:46

6 casos de coronavirus a Llagostera

Actualment a Llagostera hi ha 6 persones positives de COVID-19 i 52 casos sospitosos, segons les darreres dades confirmades pel Departament de Salut. Aquest casos corresponen a les dates compreses entre el 3 i el 17 de juliol. Al conjunt de les comarques gironines, el Departament de Salut ha confirmat un total de 358 casos positius i 4.374 sospitosos. Des de l’inici de la crisi sanitària, a Llagostera s’han registrat un total de 60 casos positius i 451 casos sospitosos.
Dilluns, 20 Juliol 2020 09:07

250.000 euros del PUOSC per a Llagostera

La climatització́ de les llars d'infants el Carrilet i el Niu, la canalització́ del rec entre els carrers de Vidreres i el Molí i la reforma de l'edifici de la zona esportiva de la urbanització la Canyera, la rebran una subvenció de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Aquestes actuacions tenen un pressupost total de 355.198,85 €.

Amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les dues llars d’infants municipals, amb un pressupost de 134.894,15 €, no només es reduiran les emissions de CO2 a l’atmosfera, sinó que servirà per produir l’energia necessària per climatitzar les llars d’infants, i complir així la normativa del Departament d’Educació sobre les temperatures màximes a les quals es pot treballar en una llar d’infants.

La canalització del rec entre el carrer Vidreres i el carrer del Molí, amb un pressupost de 122.391,50 €, permetrà solucionar els problemes d’inundacions durant els episodis de pluges intenses a zona de Can Gotarra.

Pel que fa la reforma de l’edifici de la zona esportiva de La Canyera, amb 97.913,20 € de pressupost, l'Ajuntament preveu una reforma integral de l’edifici amb la finalitat de millorar la zona de vestidors i condicionar la zona de bar per poder oferir aquest servei.

El PUOSC és el principal instrument de cooperació econòmica per a la realització de les obres i serveis de competència municipal, en el qual els ajuntaments poden presentar-hi projectes. El termini per executar les actuacions és el 30 de juny de 2022.


Dilluns, 20 Juliol 2020 08:15

Acaben les Jornades del Segar i el Batre

Llagostera ha finalitzat aquest cap de setmana les Jornades del Segar i el Batre, marcades per les mesures excepcionals de seguretat i prevenció en el marc de la Covid-19. Les jornades, s’han dut a terme del 3 al 19 de juliol a diversos espais del municipi. Van iniciar-se amb la presentació del llibre República pagesa de Montserrat Tura i la xerrada Quan tothom (o gairebé) era pagès de l’historiador Elvis Mallorquí i han culminat amb la trobada del Grup de Puntaires de Llagostera i la demostració del batre i fer el paller a càrrec del Col·lectiu de Segadors i Segadores de Llagostera. Les Jornades del Segar i el Batre han comptat també amb l’espectacle familiar La granja més petita del món, de la companyia Anna Roca, un concert de cançons i romanços amb Jaume Arnella i Ferran Martínez, la taula rodona País i pagesia post-pandèmia i l’actuació de Praxinoscopi del grup Criatures, Premi Enderrock al millor disc de folk 2019.

Dilluns, 20 Juliol 2020 08:05

Trobada de puntaires llagosterenques

Un grup de puntaires de Llagostera han participat aquest dissabte a les Jornades del Segar i el Batre que han tingut lloc al Parc de l’Estació. Les mesures de seguretat per la Covid-19, ha impedit la participació d’altres grups de puntaires. La mascareta i la distància han marcat aquesta primera trobada.

L’assemblea de la CUP-Alternativa per Llagostera segueix amb el cicle de Debats a plaça, que se celebren cada dijous de juliol a diversos punts del poble. Ahir va ser el torn per parlar d'ecosocialisme i ecofeminisme als Països Catalans. La xerrada va comptar amb la presència de Jordi Navarro, activista ecologista i geògraf; Marta Guillaumes, biòloga, mestra i regidora d'Independents per Salt-CUP; i Irene Gisbert, membre de SOS Costa Brava. 

La pròxima vetllada serà el dijous 23 a les 20 h, a la plaça August Vidal, per parlar de nous horitzons culturals

Aquest cap de setmana finalitzaran les jornades del Segar i el Batre. Les activitats començaran dissabte a les 17h, al Parc de l’Estació, amb la trobada del Grup de Puntaires de Llagostera, la demostració del batre i fer el paller en diferents modalitats (18h) i l’espectacle familiar: La granja més petita del món (19.30 h). A les 22.30 hi ha previst un concert amb cançons i romanços a càrrec de Jaume Arnella i Ferran Martínez. Les activitats seguiran diumenge, també al Parc de l’Estació, a les 19h amb la Taula rodona País i pagesia post-pandèmia amb la presència d’Enric Navarro del Parc Agroecològic de l’Empordà, Montse Miralles de la DOP Fesols de Santa Pau, Pino Delàs de Llavora, i Pep Riera, fundador i excoordinador de la Unió de Pagesos. Les jornades acabaran a les 21 h amb el concert Praxinoscopi del grup Criatures (Marçal Ramon - Ivò Jordà). Premi Enderrock al millor disc de folk 2019.
Dimarts, 14 Juliol 2020 08:55

El TSJC ordena tancar l'abocador de Solius

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat el tancament de l'abocador de Solius en el termini d’un mes. La sentència, que no és ferma i per tant es pot recórrer, dona la raó a un veí de l’abocador que va presentar un recurs contenciós administratiu l'any 2014, contra l’ampliació del complex i la seva posterior regularització perquè les obres es van fer sense permís en terrenys protegits del massís de Cadiretes.

Des de l’Ajuntament de Llagostera es veu materialment impossible fer el tancament en aquest període de temps. Cal fer-ho de manera ordenada i d’acord amb l’Agència Catalana de Residus, tal i com van explicar ahir l'alcalde Antoni Navarro i el regidor de Medi Ambient, David Parron, que actualment és el President del Consorci de Solius.

El Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro ha detectat aquest cap de setmana com grups organitzats de motos segueixen utilitzant il·legalment el tram de la llera del Ridaura per les seves activitats, un fet que es va repetint reiteradament i que està amenaçant la rica biodiversitat del tram alt d’aquest riu.

El president de Sterna, Jaume Ramot, recorda que l’accés a aquests indrets és il·legal i que posa en perill les poblacions i hàbitats d’espècies sensibles com les dròseres (Drosera rotundifolia) o les espigues d’aigua –els únics exemplars coneguts d’aquesta planta de la família de les Potamogetonaceae a Catalunya–, així com les darreres poblacions de Barb de Muntanya de la Vall d’Aro, entre d’altres rareses. Segons els ecologistes, aquesta zona és un “Hot Spot” o un punt d’alta diversitat ecològica.

El tram alt del Ridaura, tot i estar dins una zona catalogada com Espai d’Interès Natural (EIN) i gaudir de la protecció legal que empara aquests espais, pateix reiteradament les agressions del pas de motos de muntanya i els seus efectes d’erosió i contaminació. Per aquest motiu, tant l’Ajuntament de Llagostera, com l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro estan estudiant la implantació de les mesures dissuasòries que estiguin al seu abast per impedir el pas motocicletes, alhora que sospesen també la possibilitat de demanar suport a la Diputació de Girona per a la realització d’un estudi sobre l’impacte que aquestes agressions mediambientals tenen sobre la biodiversitat d’aquesta zona de l’Ardenya.

FACEBOOK