ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Aniversaris Redacció
Redacció

Redacció

Dimecres, 10 Març 2021 08:36

Rebuig a la revocació del tercer grau

Una trentena de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça Catalunya per demanar l’amnistia i l’autodeterminació del poble català i mostrar el seu rebuig per la revocació del tercer grau als presos polítics, així com la retirada de la immunitat als polítics exiliats catalans.

Representants de l’equip de govern (ERC i CUP-Alternativa per Llagostera) i del grup a l’oposició Junts per Llagostera van llegir un manifest promogut per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. L’acte va acabar amb el cant d’Els Segadors.

Dimarts, 09 Març 2021 08:36

Exercicis de rehabilitació olfactiva

Pateixo anòsmia, què puc fer? L’anòsmia és la disminució o abolició del sentit de l’olfacte. L’equip d’Infermeria ABS Cassà de la Selva ens comparteix uns consells per fer-hi front.

Pots olorar olis essencials: de llimona, eucaliptus, clau i roses, mitjançant pots de vidre, cotonets i tires de fragància.

Com?
1) Impregnar oli essencial: Deixar caure una mica d'un dels olis essencials al pot de vidre o impregnar els cotonets o les tires.
2) Deixar reposar: Si utilitza un pot de vidre, mantingui el pot tapat durant una estona (millora la disponibilitat de les molècules d’olor volàtils). Deixar reposar perquè es desenvolupi la fragància.
3) Inhalar: Acosti’s el mètode utilitzat i espiri deixant una polzada de distància (2,5 cm aproximadament). Relaxi’s i intenti inhalar normal.
4) Repetir: Repeteixi 2 vegades més i després, descansi durant 5 minuts. Passi a la següent olor i repeteixi tal com s’ha indicat anteriorment.

Consells:
- Entrenar mínim dues vegades al dia (ideal matí i nit)
- L’ordre en què olora els olis no és important
- No oloris en excés o durant massa temps (10 segons per a cada olor és suficient)
- Si aquestes essències no es troben, es pot utilitzar olors familiars com, la llimona, cafè, flors, formatge...

Si al principi no olora res, no es desanimi. Tots som diferents i estudis demostren que, hi ha persones que han provat aquest mètode i han experimentat diferents graus d’èxit. Altres, han passat setmanes o més sense detectar cap olor, i algunes altres poden no obtenir cap benefici, però val la pena intentar-ho.

Article redactat per l'equip d’Infermeria ABS Cassà de la Selva

El cuiner llagosterenc Marc Gascons, del restaurant Els Tinars, és un dels protagonistes del nou anunci d’Estrella Damm. Sota el lema Mediterràniament, la marca cervesera ha reunit els cuiners de més renom del panorama gastronòmic català a la cala Montjoi de roses, on s’ubica El Bulli de Ferran Adrià.

Fins a una quarantena de cuiners amb estrella Michelin apareixen a l’anunci. A més de Gascons, altres cuiners gironins surten en escena, com ara Fina Puigdevall (Les Cols d’Olot), Paco Pérez (Miramar de Llançà), Pere Massana (Massana de Girona) o Albert Sastregener (Bo.Tic de Corçà), així com els germans Roca o Ferran Adrià.

L’espot comercial dura 1 minut i 20 segons i el podeu veure a YouTube i als perfils de xarxes socials d’Estrella Damm.

Dimecres, 10 Febrer 2021 08:31

Sis raons per vacunar-me

Què és la vacuna contra la COVID-19? Per què ens hem de vacunar?
La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis.

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents, i és per això que s’ha aconseguit amb tan poc temps.

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra vacuna, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

Sis raons per vacunar-me

1. Efectivitat
Des que van sorgir, les vacunes han estat una de les eines més efectives a l’hora de prevenir malalties. Protegeixen, augmenten l’esperança de vida i salven cada any entre 2 i 3 milions de vides a escala mundial, xifra que equival a tota la població de la ciutat de Barcelona. És la manera d’avançar i fer front a la COVID-19. Actualment, esdevé l’eina principal per tal de lluitar contra la pandèmia, sempre mantenint les mesures bàsiques de prevenció: mans, mascareta, distància i ventilació.

2. Seguretat
Ha estat possible gràcies a la cooperació intensiva entre universitats, centres de recerca, comunitat científica, organismes internacionals i governs de tot el món. L’elevada inversió pública i privada pel que fa a recursos humans i econòmics ha estat decisiva. Els organismes i les entitats que controlen, aproven i regulen la vacuna i els medicaments han treballat amb gran responsabilitat i exigència per proporcionar una vacuna segura i efectiva per al conjunt de la població. En el cas de les vacunes que s’aplicaran a Catalunya, han estat aprovades i tenen el vistiplau d’organismes i entitats internacionals com l’Organització Mundial de la Salut (OMS) o l’Agència Europea del Medicament.

3. Baixada de la pressió assistencial
En disminuir els contagis, baixarà la pressió cap al sistema de salut, ja que minimitzarà les conseqüències de la malaltia en l’àmbit assistencial: menys visites mèdiques i ingressos associats a la COVID-19, menys equips d’UCI dedicats a pacients COVID-19, etc.

4. Impacte en l'àmbit socieconòmic
Tindrà un impacte positiu a l’economia, i podrem tornar gradualment a la normalitat en totes les dimensions de la vida. Entre altres coses, les diferents activitats econòmiques podran desenvolupar-se cada cop amb menys restriccions a mesures que es va avançant en la distribució i aplicació de la vacuna.

5. Corresponsabilitat
Vacunar-se és un acte individual, però amb un gran impacte positiu en l’àmbit social i en l’econòmic. La vacunació, així, també esdevé una acció responsable i solidària cap a la població i el nostre entorn més proper.

6. Immunitat de grup
La immunitat de grup s’aconseguirà quan una gran part de la població estigui vacunada. Com més persones s’hagin vacunat, més dificultats tindrà el virus a l’hora de propagar-se i disminuirà la seva velocitat de transmissió.

Article redactat per l'equip d'infermeria de l'ABS de Cassà de la Selva. Informació extreta de Canal Salut.


La plataforma ciutadana Amnistia i Llibertat serà aquest diumenge 6 de desembre, de 10 a 12 h, a la plaça Catalunya, per recollir signatures que donin suport a la proposta de Llei orgànica d'Amnistia i resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol. El col·lectiu està impulsant una Llei d'Amnistia que abasti tots els fets d’intencionalitat política tipificats com a delictes o infraccions administratives o disciplinàries, en defensa de les llibertats públiques, els drets socials o la reivindicació del dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya.

En el marc del procés participatiu per decidir la ubicació del mercat setmanal el proper divendres 24 de juliol, a les 20h, tindrà lloc una sessió participativa oberta a tothom. La sessió tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc. Prèviament, l'Ajuntament ha convocat també els paradistes. El procés de participació ciutadana culminarà amb una votació vinculant. Podran votar els paradistes i totes les persones empadronades al municipi. Les votacions es podran fer en línia i físicament a les urnes que s'habilitaran en el mercat i a diversos punts del poble. Properament rebreu a casa un díptic informatiu amb la butlleta i les indicacions per poder votar.
Dilluns, 20 Juliol 2020 15:46

6 casos de coronavirus a Llagostera

Actualment a Llagostera hi ha 6 persones positives de COVID-19 i 52 casos sospitosos, segons les darreres dades confirmades pel Departament de Salut. Aquest casos corresponen a les dates compreses entre el 3 i el 17 de juliol. Al conjunt de les comarques gironines, el Departament de Salut ha confirmat un total de 358 casos positius i 4.374 sospitosos. Des de l’inici de la crisi sanitària, a Llagostera s’han registrat un total de 60 casos positius i 451 casos sospitosos.
Dilluns, 20 Juliol 2020 09:07

250.000 euros del PUOSC per a Llagostera

La climatització́ de les llars d'infants el Carrilet i el Niu, la canalització́ del rec entre els carrers de Vidreres i el Molí i la reforma de l'edifici de la zona esportiva de la urbanització la Canyera, la rebran una subvenció de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Aquestes actuacions tenen un pressupost total de 355.198,85 €.

Amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les dues llars d’infants municipals, amb un pressupost de 134.894,15 €, no només es reduiran les emissions de CO2 a l’atmosfera, sinó que servirà per produir l’energia necessària per climatitzar les llars d’infants, i complir així la normativa del Departament d’Educació sobre les temperatures màximes a les quals es pot treballar en una llar d’infants.

La canalització del rec entre el carrer Vidreres i el carrer del Molí, amb un pressupost de 122.391,50 €, permetrà solucionar els problemes d’inundacions durant els episodis de pluges intenses a zona de Can Gotarra.

Pel que fa la reforma de l’edifici de la zona esportiva de La Canyera, amb 97.913,20 € de pressupost, l'Ajuntament preveu una reforma integral de l’edifici amb la finalitat de millorar la zona de vestidors i condicionar la zona de bar per poder oferir aquest servei.

El PUOSC és el principal instrument de cooperació econòmica per a la realització de les obres i serveis de competència municipal, en el qual els ajuntaments poden presentar-hi projectes. El termini per executar les actuacions és el 30 de juny de 2022.


Dilluns, 20 Juliol 2020 08:15

Acaben les Jornades del Segar i el Batre

Llagostera ha finalitzat aquest cap de setmana les Jornades del Segar i el Batre, marcades per les mesures excepcionals de seguretat i prevenció en el marc de la Covid-19. Les jornades, s’han dut a terme del 3 al 19 de juliol a diversos espais del municipi. Van iniciar-se amb la presentació del llibre República pagesa de Montserrat Tura i la xerrada Quan tothom (o gairebé) era pagès de l’historiador Elvis Mallorquí i han culminat amb la trobada del Grup de Puntaires de Llagostera i la demostració del batre i fer el paller a càrrec del Col·lectiu de Segadors i Segadores de Llagostera. Les Jornades del Segar i el Batre han comptat també amb l’espectacle familiar La granja més petita del món, de la companyia Anna Roca, un concert de cançons i romanços amb Jaume Arnella i Ferran Martínez, la taula rodona País i pagesia post-pandèmia i l’actuació de Praxinoscopi del grup Criatures, Premi Enderrock al millor disc de folk 2019.

Dilluns, 20 Juliol 2020 08:05

Trobada de puntaires llagosterenques

Un grup de puntaires de Llagostera han participat aquest dissabte a les Jornades del Segar i el Batre que han tingut lloc al Parc de l’Estació. Les mesures de seguretat per la Covid-19, ha impedit la participació d’altres grups de puntaires. La mascareta i la distància han marcat aquesta primera trobada.