ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Redacció
Redacció

Redacció

L’assemblea de la CUP-Alternativa per Llagostera segueix amb el cicle de Debats a plaça, que se celebren cada dijous de juliol a diversos punts del poble. Ahir va ser el torn per parlar d'ecosocialisme i ecofeminisme als Països Catalans. La xerrada va comptar amb la presència de Jordi Navarro, activista ecologista i geògraf; Marta Guillaumes, biòloga, mestra i regidora d'Independents per Salt-CUP; i Irene Gisbert, membre de SOS Costa Brava. 

La pròxima vetllada serà el dijous 23 a les 20 h, a la plaça August Vidal, per parlar de nous horitzons culturals

Aquest cap de setmana finalitzaran les jornades del Segar i el Batre. Les activitats començaran dissabte a les 17h, al Parc de l’Estació, amb la trobada del Grup de Puntaires de Llagostera, la demostració del batre i fer el paller en diferents modalitats (18h) i l’espectacle familiar: La granja més petita del món (19.30 h). A les 22.30 hi ha previst un concert amb cançons i romanços a càrrec de Jaume Arnella i Ferran Martínez. Les activitats seguiran diumenge, també al Parc de l’Estació, a les 19h amb la Taula rodona País i pagesia post-pandèmia amb la presència d’Enric Navarro del Parc Agroecològic de l’Empordà, Montse Miralles de la DOP Fesols de Santa Pau, Pino Delàs de Llavora, i Pep Riera, fundador i excoordinador de la Unió de Pagesos. Les jornades acabaran a les 21 h amb el concert Praxinoscopi del grup Criatures (Marçal Ramon - Ivò Jordà). Premi Enderrock al millor disc de folk 2019.
Dimarts, 14 Juliol 2020 08:55

El TSJC ordena tancar l'abocador de Solius

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat el tancament de l'abocador de Solius en el termini d’un mes. La sentència, que no és ferma i per tant es pot recórrer, dona la raó a un veí de l’abocador que va presentar un recurs contenciós administratiu l'any 2014, contra l’ampliació del complex i la seva posterior regularització perquè les obres es van fer sense permís en terrenys protegits del massís de Cadiretes.

Des de l’Ajuntament de Llagostera es veu materialment impossible fer el tancament en aquest període de temps. Cal fer-ho de manera ordenada i d’acord amb l’Agència Catalana de Residus, tal i com van explicar ahir l'alcalde Antoni Navarro i el regidor de Medi Ambient, David Parron, que actualment és el President del Consorci de Solius.

El Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro ha detectat aquest cap de setmana com grups organitzats de motos segueixen utilitzant il·legalment el tram de la llera del Ridaura per les seves activitats, un fet que es va repetint reiteradament i que està amenaçant la rica biodiversitat del tram alt d’aquest riu.

El president de Sterna, Jaume Ramot, recorda que l’accés a aquests indrets és il·legal i que posa en perill les poblacions i hàbitats d’espècies sensibles com les dròseres (Drosera rotundifolia) o les espigues d’aigua –els únics exemplars coneguts d’aquesta planta de la família de les Potamogetonaceae a Catalunya–, així com les darreres poblacions de Barb de Muntanya de la Vall d’Aro, entre d’altres rareses. Segons els ecologistes, aquesta zona és un “Hot Spot” o un punt d’alta diversitat ecològica.

El tram alt del Ridaura, tot i estar dins una zona catalogada com Espai d’Interès Natural (EIN) i gaudir de la protecció legal que empara aquests espais, pateix reiteradament les agressions del pas de motos de muntanya i els seus efectes d’erosió i contaminació. Per aquest motiu, tant l’Ajuntament de Llagostera, com l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro estan estudiant la implantació de les mesures dissuasòries que estiguin al seu abast per impedir el pas motocicletes, alhora que sospesen també la possibilitat de demanar suport a la Diputació de Girona per a la realització d’un estudi sobre l’impacte que aquestes agressions mediambientals tenen sobre la biodiversitat d’aquesta zona de l’Ardenya.

Elevar alguns passos de vianants del nucli urbà, instal·lar reductors de velocitat a la Urbanització la Mata, instal·lar més càmeres de videovigilància a les urbanitzacions, millorar el parc infantil del Puig del General, col·locar cistelles de bàsquet infantils a la pista poliesportiva, instal·lar una xarxa metàl·lica al pati de l’Escola Lacustària per evitar que les pilotes vagin al carrer, millorar les instal·lacions de la Llar de jubilats i construir un circuit de Pumptruck, són les 8 propostes que l'Ajuntament de Llagostera sotmet a votació popular.

Les votacions es poden fer presencialment seguint les instruccions de les butlletes que properament rebreu a casa, o bé telemàticament des de l’espai de participació ciutadana accessible des de www.llagostera.cat/participa.

Per votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys en endavant.

Les votacions es podran fer des d’avui i fins el proper 16 d’agost a les 15 h. Els resultats de la votació es donaran a conèixer la setmana del 17 d’agost.

La situació provocada per la crisi sanitària de la Covid-19 ha alterat el calendari inicial i tampoc ha estat possible involucrar els alumnes d’ESO de l’Institut, com estava previst. Per aquest motiu s’habilitarà una bústia a l’Espai Jove de Ca la Viudi, per a tots aquells menors de 16 anys que vulguin votar.

Durant el procés de recollida de propostes, iniciat el passat mes de febrer, s’han rebut un total de 52 propostes. El passat 11 de juny es va reunir el comitè polític i tècnic on, com a novetat respecte els anys anteriors, hi han participat un representant de cada un dels grups polítics amb representació municipal.

Totes les propostes rebudes van ser valorades i avaluades tant a nivell tècnic com a nivell polític. La majoria de propostes que no s’han incorporat a la fase final de votació han estat descartades per sobrepassar els 40.000 euros de pressupost màxim fixat, per no ser considerades inversions o no ser de competència municipal.

El pròxim diumenge 26 de juliol, a les 20.30 h, el Restaurant Ca la Maria de Llagostera ha preparat un sopar molt especial. De la mà del xef Òscar Bigas del Restaurant Integral de Figueres, s’ha dissenyat un menú de cuina creativa vegetal amb maridatge de vins naturals de l'Albera. Una experiència vegetal i ecològica km0Slowfood que de ben segur gaudireu!

El menú és el següent:

Snacks:
- Cigronets de l’Alta Anoia, cruixents i especiats.
- Nius d'herbes del bosc.

Principals:
- Terrina de paté de xampinyons a les fines herbes amb coca de vidre.
- Sopa freda de remolatxa, cirera, ceba encurtida, i vinagre de Banyuls.
- Carpaccio de carbassó tomàquet, vinagreta de llavors, gerds i flor de coriandre.
- Ceba al forn i orxata de mongets.
- Croqueta d’espinacs, ceba caramel·litzada i el seu pesto.
- Patata brava i cruixent amb dues salsetes.
- Raviolone de porro, gingebre, quorn, oli d’all cremat i bitxo.
- Albergínia confitada amb salseta cafè París.

Postres:
- Préssec al vi.
- Bombó de xocolata i avellana.

Vins:
- Gutina.
- Còsmic.
- Rim.
- Tortugues.

El preu del menú és de 50 € p/p tot inclòs. Per reservar podeu trucar al 972 83 13 34.

Dilluns, 13 Juliol 2020 07:04

Comunicat del CF Base Llagostera

Com molts de vosaltres sabeu, en altres contrades del nostre país s’estan produint tot un seguit de rebrots del Covid 19.

Davant l’actual situació, el Club de Futbol Base Llagostera, hem considerat que el més oportú per evitar riscos als nostres socis, veïns i amics, és suspendre tots els actes festius que teníem previst fer durant aquest estiu del 2020.

D'aquesta manera, ajudem a l'ajuntament a rebaixar els costos de la seva col·laboració en les festes i contribuïm destinant aquestes ajudes a la lluita contra aquesta malaltia, a través de l'ajuntament de Llagostera. Cal remarcar, que les mesures que caldria prendre per garantir uns mínims de seguretat són molt estrictes i difícils de dur a terme.

Així doncs, us emplacem a seguir amb nosaltres a partir del setembre per iniciar una nova temporada, que esperem sigui molt profitosa i serveixi per deixar enrere aquesta època de tristor. Recordant-vos que pels membres de la Junta, equip tècnic i socis del CF Base Llagostera, el primer, sempre són els nostres veïns. Per això som orgullosament un club de poble.


L'Ajuntament de Llagostera ha iniciat un procés de participació ciutadana per decidir la ubicació del mercat setmanal.

Pel dia 22 de juliol s'ha convocat una sessió participativa amb els paradistes i pel dia 24 de juliol una segona trobada, oberta a la ciutadania, que tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc a les 20 h.

Segons ha informat l'Ajuntament. l'objectiu d'aquestes sessions és exposar i intercanviar els diferents punts de vista sobre un emplaçament i altre del mercat setmanal, per poder comparar totes dues opcions i valorar quina és la més convenient.

El procés de participació ciutadana culminarà amb una votació popular vinculant on podran els paradistes i totes les persones empadronades al municipi. Les votacions es podran fer en línia i físicament a les urnes que s'habilitaran en el mercat i a diversos punts del poble.

Per fer el seguiment del procés s'ha creat una comissió formada per un representant de cada grup municipal, un representant dels paradistes i un veí.

Paral·lelament es duran a terme un seguit d'enquestes a peu de carrer en el mateix mercat per conèixer l'opinió dels usuaris.

Dijous, 09 Juliol 2020 08:59

Racisme i regressió de drets socials

El portaveu de Girona Acull, Karim Sabhi, el jurista, cantant i trompetista, Memi Sillah i la membre de l’Associació Valentes i Acompanyades, Mariama Jadama seran avui a llagostera per parlar de racisme i regressió de drets socials.

L’acte forma part del cicle Debats a la Plaça, organitzat per la CUP-Alternativa per Llagostera. En aquesta ocasió el debat tindrà lloc a la Plaça Llibertat, a les 20h.

Les mascaretes seran obligatòries a partir d'avui per als majors de 6 anys a la via pública, en espais a l'aire lliure o en interiors oberts al públic amb independència de si es pot mantenir la distància física. Així ho va acordar ahir el govern de la Generalitat, on es van fixar sancions de 100 euros en cas d'incompliment d'aquesta mesura. Segons va explicar la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, la mesura es pren per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19.

La detecció de diversos brots a Catalunya i l’increment de nous casos ha obligat les autoritats a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de la mascareta. Les excepcions per no dur-la seran en cas de dificultat respiratòria, en persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat, per realitzar exercici físic esportiu a l'aire lliure i quan per la pròpia naturalesa de les activitats l'ús de la mascareta resulti incompatible.