ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Aniversaris Redacció
Redacció

Redacció

Dilluns, 15 Maig 2023 13:21

La Nit dels Museus a Can Caciques

Aquest dissabte 20 de maig a les 19h, Can Caciques se suma a la Nit dels Museus, una iniciativa francesa que data del 1999 amb dimensió europea des de l’any 2005. Actualment la Nit dels Museus està promoguda pel Consell d’Europa. Es proposa una manera diferent per visitar els museus fora d’horari (de nit) i amb propostes com actuacions musicals, teatrals i literàries. Aquest any es propsa una visita guiada a l’exposició temporal "El temps de les grans pedres" a càrrec de Xavier Niell, que mostrarà eines i ceràmica del neolític i farà una demostració d’encendre foc. Tot seguit, i per qui ho desitgi, es podrà gaudir de música en directe tot sopant al pati de Can Caciques.

Es podran comprar els tiquest del sopar de forma anticipada. Per a més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé 972 80 54 36

Del 17 de maig al 13 de juny de 2023 es podrà visitar a la Biblioteca l'exposició "Quan parles fas màgia". L'exposició forma part d'una campanya del Voluntariat per la llengua que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho fa a partir de la metàfora de la màgia. "Quan parles fas màgia" focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Aquesta exposició compte amb la col·laboració del Servei comarcal del Català del Gironès (CPNL).

L'exposició es pot visitar en l'horari habitual de la biblioteca.

Aquest diumenge s’ha celebrat el Trial Llagostera organitzat per A Roda Club Esportiu. Els guanyadors de cada una de les voltes, ubicades en diversos indrets del municipi, han estat Vinyet Estallo, Miquel Catasus, Manuel Iborra, Xavi Àvila, Francesc Garcia i Marçal Costa.

Van participar en el Trial més de 70 persones que han gaudit d’un excel·lent dia a Llagostera.

Podeu consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

Divendres, 12 Maig 2023 16:51

Suspès el Festival Espurnes de Llagostera

La pluja i la previsió del cap de setmana obliguen a suspendre la sisena edició del festival, que havia de comptar amb artistes com Mazoni, Sergi Carbonell o Zetak.

La pluja dels últims dies i la previsió meteorològica per al cap de setmana han obligat a suspendre la sisena edició del Festival Espurnes, que s’havia de celebrar aquest dissabte 13 de maig a Llagostera. La logística del festival requeria d’un muntatge que havia d’arrencar el dijous al Parc de l’Estació de Llagostera i, per culpa de la pluja, no s’ha pogut iniciar amb seguretat ni el mateix dijous ni el divendres al matí. Davant aquesta situació, i davant la previsió que segueix donant possibilitat de precipitacions durant tot el divendres i el dissabte, dia que s’havia de celebrar el festival, l’organització s’ha vist obligada a prendre la decisió de suspendre l’esdeveniment.

Donada la complexitat del festival resulta impossible trobar un espai alternatiu a cobert o buscar una nova data, amb la qual cosa, el festival es veu obligat a emplaçar el públic al maig de 2024 per viure la setena edició de l’Espurnes.

Aquí podeu accedir al comunicat.

Dijous, 11 Maig 2023 10:20

Trial Llagostera

Aquest diumenge 14 de maig tindrà lloc el Trial Llagostera. Hi haurà 8 zones i es faran 2 voltes de groc, verd, blau i fèmines.

Les places ja estan exhaurides i no s'acceptaran noves inscripcions el dia del trial. 

Mazoni, Sergi Carbonell, Zetak, Jo Jet i Maria Ribot, Alba Morena, Emma Yuzz, Ceaxe i Xirgo formen un cartell eclèctic i pensat per a tots els públics

El festival viurà 9 hores de música ininterrumpuda des de les 5 de la tarda fins passada la mitjanit amb vuit artistes, dos escenaris, servei de bar i oferta de food trucks

Llagostera es convertirà aquest dissabte 13 de maig en un aparador cultural de primer nivell amb la celebració del Festival Espurnes al Parc de l’Estació. Després de viure divendres passat el concert inaugural amb Xavi Sarrià i Ginestà, el festival es trasllada ara al Parc amb un format que mantindrà l’essència de l’Espurnes i que oferirà tot un dia de concerts i activitats.

Els concerts començaran a primera hora de la tarda amb una programació per a tota la família i amb servei de bar, oferta de food-trucks i un taller de jocs de fusta per als més menuts. A mesura que avanci la nit, l’Espurnes també ha preparat aquest any una oferta per atraure el públic més jove.

Un dels caps de cartell del festival serà Mazoni, un dels grans referents de l’indie català, que arriba a Llagostera celebrant els seus 20 anys de trajectòria musical. Per commemorar-ho, el bisbalenc ha preparat una gira especial on recuperarà els 20 hits més importants de tots aquests anys. També arriba amb novetats sota el braç Sergi Carbonell, un dels líders i fundadors de Txarango, que en el seu cas presenta el seu primer disc en solitari, l’aclamat àlbum ‘Refugi’.

Un altre dels grans reclams que trepitjarà l’escenari del Parc de l’Estació serà Zetak. El grup de música electrònica en euskera està creixent a marxes forçades i ja ha exhaurit les entrades per als sis concerts de final de gira que farà a la tardor entre Pamplona i Bilbao. El grup, que ha col·laborat amb noms com Bomba Estéreo o Oques Grasses, farà a l’Espurnes un dels seus primers concerts a terres gironines.

També actuaran a Llagostera Jo Jet i Maria Ribot, que el mes de novembre van presentar el seu nou treball ‘Febrer // agost’; Alba Morena, que acaba de presentar el seu nou projecte acompanyada de Marcel Bagés i David Soler, i Emma Yuzz, que obrirà el dia amb la seva proposta íntima que transcorre entre el reggae, el neo soul i l’R&B.

Ja entrada la mitjanit, el públic més jove vibrarà amb el raper barceloní Ceaxe, que amb només 18 anys ja acumula milions de reproduccions a les diferents plataformes digitals, i el DJ Xirgo, que serà l’encarregat de posar el punt i final a 9 hores de música en directe.

Més electrònica, més contundència i treballant nova sonoritat, però fidels al pop-rock que els caracteritza. Així torna Sotrac al panorama musical, després de publicar el primer senzill "Herois" durant el mes de març, ara presentant el seu tercer disc, cuinat durant quasi dos anys. El grup ha treballat un grapat de cançons que ha volgut englobar sota el títol d’Herència, concepte que defineix la seva realitat com a grup i com a joves, on es poden trobar cançons per a tots els gustos però sota una mateixa filosofia, tant a nivell sonor com de missatge.

Sotrac vol ser un element de canvi davant d'una realitat que els incomoda, sense quedar-se de braços plegats. El nou treball gira al voltant de la realitat que els ha tocat viure, el món que reben i el que deixaran. Busca reflectir la preocupació de tota una generació per temes que pràcticament no tenen cabuda a la música comercial actual, a partir d'un missatge positiu i esperançador: La intel·ligència artificial com a element vertebrador de la creativitat del disc.

En coherència amb les seves lletres i veient la creixent tendència de l'ús de la intel·ligència artificial, tot l'art d'aquest disc i els dos videoclips publicats estan creats amb una IA. És també una reivindicació dels recursos que es necessiten i que no tots els grups tenen a l'abast, i l'ús d'aquestes tecnologies facilita que es puguin estrenar al mercat musical en un ventall de possibilitats més amplies i econòmiques, sense deixar de costat la qualitat i concepte treballat.

Presentaran el nou disc aquest dissabte 13 de maig a La Mirona de Salt a les 22.30h. Es podeu aconseguir les entrades en aquest enllaç.

Podeu veure el videoclip d'"Herois" en el següent enllaç.

Aquest cap de setmana la Policia de Llagostera ha detingut a tres persones implicades en delictes de robatori i amenaces.

Per una banda, dues d’elles s’estan investigant per un delicte de robatori amb força a un domicili. Els assaltants, de 20 i 25 anys, tenien antecedents policials per als mateixos motius. Van passar a disposició judicial i ja es troben en llibertat amb càrrecs.

I, per altra banda, una persona ha estat detinguda per amenaces amb arma blanca. Tot sembla apuntar que es tractava d’un assumpte relacionat amb drogues. El detingut està en dependències dels Mossos d'Esquadra pendent de passar a disposició judicial.

A més, durant el cap de setmana, s'han obert diligències a dues persones, una per conduir sota els efectes de l’alcohol i una altra per negar-se a realitzar les proves d’alcoholèmia i test de drogues.


El projecte artístic de la llagosterenca Laura Bergillos ha sigut seleccionat en el programa d’Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona.

Del projecte «Tempo: moviment o pausa», el jurat ha valorat la proposta pel seu alt grau de sensibilitat, pel seu plantejament i la disposició de les peces a l'espai, i per l'elecció i el treball dels materials i els jocs i textures d'aquests amb la llum, que acaben configurant uns entorns expositius íntims que afavoreixen experiències sensitives.

Bergillos ha presentat un projecte basat en el temps i el ritme, elements vitals que l'artista contempla un instant, una idea d'intersecció de ritmes que creen encreuaments, contemplats com si fossin paisatge. D'aquí parteix la seva obra, de l'estat de realitat que s'obté després de la pràctica contemplativa. Aquest és un projecte no finalitzat que recull totes aquelles peces que s'inclouen en aquesta observació de l'instant i la concepció espaciotemporal, que generen el seu propi panorama temporal: finit, infinit, present, contemplatiu, meditatiu i fugaç. Unes peces elaborades amb teles, teixits i fils que componen espais íntims i de recolliment, on l'espectador queda envaït per sensacions íntimes i personals.

La Diputació de Girona també ha seleccionat juntament amb Bergillos el projecte «Phasmas», una proposta de l'artista d'origen argentí resident a Girona Andrés Siri, d’entre les catorze obres presentades.

La primera de les dues Exposicions Viatgeres s'inaugurarà aquest mes de setembre a la Casa de Cultura de Girona.

El programa Exposicions Viatgeres és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d'activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural. Es tracta d'un cicle d'exposicions itinerants que funciona des de l'any 2004.

Per la Festa Major de Llagostera es torna a animar a la ciutadania a engalanar el balcó del 26 al 30 de maig amb flors i plantes natural, artificials, de roba, de cartolina, de material reutilitzat...

Els balcons més bonics podran guanyar un àpat per a dues persones al Restaurant Ca la Maria, una caixa de cava i un premi especial de Llagostera en flor.

Amb tots aquests premis també us endureu 2 entrades per als espectacles de pagament de la Festa Major.

Per participar cal enviar un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Cal indicar la direcció de l'habitatge i adjuntar-hi una fotografia del balcó engalanat.

La data límit és el dimecres 24 de maig.

Els balcons guanyadors rebran el premi durant l'acte de presentació de l'Hereu i la Pubilla el divendres 26 de maig a les 19.30h a la plaça Catalunya.