ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Aniversaris Redacció
Redacció

Redacció

Dilluns, 17 Febrer 2014 11:38

LOPD Montoliu obre oficina a Llagostera

Des de fa uns dies s’ha establert al carrer Almogàvers número 6 de Llagostera l’empresa LOPD Montoliu que es dedica a donar suport a les empreses en referència a la Llei Orgànica de Protecció de Dades. 

Dilluns, 17 Febrer 2014 07:44

Acadèmia d'idiomes Babel a Llagostera

L'acadèmia d'idiomes Babel Llagostera, inaugurada el passat mes de juliol, ofereix cursos d'anglès a partir de 4 anys, francès, alemany i xinès a partir de 6 anys en grups reduïts de màxim 6 alumnes per classe per tal de potenciar molt la conversa, el seguiment personalitzat i el tracte familiar. Les classes són molt amenes, amb un gran nombre de jocs i activitats orals adequades a les diferents edats. A Babel l'aprenentatge és dinàmic, lúdic i natural i l'idioma d'estudi és la llengua vehicular de comunicació.

Aposten per activitats diferents que permeten practicar l'idioma i motivar als alumnes. Un clar exemple és el passat Halloween, que ho van celebrar amb una gincama en anglès. Sense perdre la tradició de la festivitat, disfresses, caramels i el ja conegut “Trick or Treat”, els alumnes van haver de superar quatre proves en anglès per tal d’obtenir les pistes i aconseguir els seus premis. Vist l'èxit d'aquesta activitat entre els alumnes, el pròxim octubre repetiran.

De cares al juliol, estan considerant la possibilitat de portar a terme un "campus 2x1" per als alumnes de primària on es combinaran classes i jocs lúdics i esportius en anglès i a més a més s'aprendrà xinès.

L'objectiu és el de no perdre el contacte amb l'anglès i obrir horitzons a altres cultures. Pels alumnes d'ESO es farà un curs intensiu de 30 hores fent èmfasis a la comunicació oral.

 

Divendres, 14 Febrer 2014 12:28

Núvols prims i pluja dominical

Dissabte serà un dia enteranyinat però amb força Sol. El diumenge s’esperen més núvols i algunes pluges febles durant la tarda. Podeu enviar les vostres fotografies i suggeriments a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Un any més “el foment de l’ocupació i la formació segueix sent un dels principals objectius de l’Ajuntament de Llagostera i per aquest motiu es fa especial èmfasi en la formació ocupacional”, tal com ha explicat el regidor de Promoció Local i Pla de Barris, Ramon Soler..

L’Àrea de Promoció Econòmica i Pla de Barris de l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat un seguit de cursos i tallers ocupacionals per els propers 6 mesos. El ventall de l‘oferta formativa està focalitzat en els sectors de l’administració, el comerç, el sociosanitari i les noves tecnologies. S’inclouen també tallers i sessions d’orientació laboral adreçat especialment per a persones en recerca de feina inscrites a la borsa de treball local.

La inscripció als cursos s’obrirà el proper dia 18 de febrer a l’oficina de Pla de Barris i Promoció econòmica (Edifici de Casa de les Vídues situat a la Plaça Llibertat, 1) de dilluns a divendres de 10 a 14h. 

Aquesta programació de cursos s’emmarca dins les actuacions previstes en el Pla de Barris i Pla estratègic de desenvolupament local i estan destinats a tothom, amb preferència per a les persones desocupades, les persones en situació d’atur inscrites a la borsa de treball municipal. 

Pels que tinguin en ment dedicar-se a la pastisseria, estètica, perruqueria i vulguin provar si realment és el que els agradaria s’han organitzat un seguit de tallers pràctics per aprendre a elaborar diferents modalitats de pa, brioixos i pastissos així com tallers de maquillatge i darreres tendències en perruqueria.

L’Ajuntament de Llagostera disposa d’un servei adreçat a persones que vulguin iniciar un negoci o bé que tinguin una idea empresarial i necessitin assessorament per portar-ho a terme. El servei està ubicat a l’oficina de Pla de Barris i Promoció econòmica i funciona tots els dijous de 9:30 a 13:30 h.

Podeu accedir al díptic informatiu amb l’oferta dels cursos des de www.llagostera.cat

EL dilluns 17 de febrer, a les 15h, tindrà lloc una xerrada amb el nom de "Glicobiologia i gliconutrició - un dels majors descobriments del segle XXI", a la perruqueria Lola del carrer Àngel Guimerà, 32.

La glicobiologia és una nova ciència que s'obre pas fermament entre el món científic i que s'està donant a conèixer pel seu impacte directe en la salut de les persones.

L'entrada és lliure i no cal cita prèvia.

Des de principis de febrer, podeu trobar al Carrer Àngel Guimerà, 21bis, l’Hort de l’Avi, una nova botiga de fruites i verdures. Entre tota la seva gamma de productes, en destaquen les fruites exòtiques, les quatre varietats d’olives, els productes ecològics i els fruits secs a granel. A més a més, aviat disposaran de productes de pagès.

L’Hort de l’Avi ofereix servei a domicili així com recollida de calçots per encàrrec, entre altres serveis que podeu descobrir passant-hi a donar un cop d’ull.

Ser comprador de l’Hort de l’Avi té premi. I és que cada dimarts, sortegen entre tots els compradors de la setmana, una cistella de fruita. Per participar-hi només cal ser un consumidor de fruita i/o a l’Hort de l’Avi i omplir la butlleta corresponent!

L’Hort de l’Avi està format per un equip de gent jove amb moltes ganes de treballar i oferir el millor servei amb uns productes de gran qualitat.

Podeu seguir-los a la seva pàgina de Facebook fent clic aquí:  L'hort de l'avi

El Pla de Govern 2011-2014 estableix com a objectiu prioritari reduir el fracàs escolar, potenciant la lectura sistemàtica al llarg de tota l’escolaritat.

Un dels eixos d’actuació del Departament d’Ensenyament és l’activació de “L'impuls de la lectura” en l’àmbit educatiu. Per als centres educatius comporta un nou enfocament per a potenciar la competència lectora de l’alumnat, basada en els tres eixos fonamental com: "Saber llegir" (aprenentatge de la lectura), "Llegir per aprendre" (ús de la lectura per a l’aprenentatge) i "El gust per llegir" (adquisició de l’hàbit lector)

L’Institut de Llagostera i l’Escola Puig de les Cadiretes són centres educatius escollits pel Departament d’Ensenyament per a l’aplicació del Pla “l’Impuls de la lectura”. Enguany, ambdós centres planifiquen i executen una activitat conjunta a 4t ESO i 3r PRI per a impulsar la pràctica de la lectura i millorar els resultats educatius.

Dos dimecres al mes, els alumnes d'ambdues etapes realitzen l'activitat de forma conjunta a l'escola Puig de les Cadiretes. Prèviament, un grup d’alumnes de 4t ESO prepara amb la seva professora les activitats de comprensió de la lectura escollida i posteriorment, les desenvolupen amb els alumnes de 3r PRI amb la interacció de les seves tutores.

Aquest segon trimestre les lectures escollides són capítols de “El petit príncep”, en commemoració del 70è aniversari de la mort de l’autor d’aquesta obra literària, Antoine de Saint Exupéry.

La dedicació dels centres educatius envers el foment de la pràctica de la lectura hauria de comptar amb la implicació de la família, de forma que l’alumne/a trobi a casa el clima favorable per a la lectura en família, la disponibilitat de llibres adients als seus interessos, la visita a la biblioteca municipal ...

Perquè “L’impuls de la lectura” esdevingui un èxit, és necessari el compromís de tots els sectors de la comunitat educativa: alumnes, famílies i docents.

La temporada 2013 s’ha acabat pel Bike Area MTB Racing Team. Ha estat un any de transició després del súper 2012 que vam tenir amb l’ajuda d’un patrocinador fort. Vam ser segons al rànking d’equips català. Aquest any, amb un pressupost més modest, hem finalitzat setè equip català i primer Gironí.

Després de l’èxit de l’any 2012 amb l’ajuda d’un patrocinador fort, Bike Area MTB Racing Team fa balanç del 2013 descrivint-lo com un any de transició.

Enguany han finalitzat setens en equip català i primers en àmbit gironí.

Cal destacar el primer lloc el sots-campionat de Catalunya i el Bronze al Campionat d’Espanya d’en Pere Batllori en categoria Màster-50 i la gran progressió del local Arnau Donate en Cadets, passant de ser el 15è català al 2012 al 3er aquest 2013, aconseguint la tercera posició a la general de la Copa Catalana Internacional. En Màster-30 en Ramon Asgleyas ha fregat el podi a Girona tot l’any i ha finalitzat la Copa Catalana en 11è lloc de la general. Per l’Eduard Figueras i en Jan Canaleta ha estat un any de transició degut als seus estudis universitaris, tot i així han defensat amb esforç els colors del Club.

Per l’any 2014 han reforçat l’equip amb la incorporació d’en Cristian Collados, en José Leon Garcia, en Roger Gispert, en Marc Antoni Duch i l’Adrià Bachs en Sots-23.

Bike Area MTB Racing Team espera un 2014 ple d’èxits esportius que els permeti referents a Girona en quant a l’estructura de competició per al BTT i dona les gràcies als seus patrocinadors pel seu suport: Recuperacions Marcel Navarro i Fills, Càmping Tossa, Piscines Bragulat i Bike Area Llagostera.

Dijous, 13 Febrer 2014 09:14

Aquest diumenge Firarebaixa a Llagostera

La Unió de Botiguers de Llagostera ho té tot a punt per la Fira Rebaixa 2014 que tindrà lloc a Llagostera el proper diumenge. Durant tot el matí fins a les 2 del migdia els botiguers oferiran els seus productes rebaixats a la Plaça Catalunya on es podrà triar i remenar tota mena d'articles a preus molt interessants.

En cas de pluja la fira tindrà lloc al Petit Casino.

A mitjans del mes de gener, l’Ajuntament de Llagostera es va adherir a la xarxa Rescat de la Generalitat de Catalunya. El Conseller d’Interior, Ramón Espadaler, va reunir-se a Llagostera amb l’alcalde per tal de firmar l’adhesió. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica quins beneficis aporta al municipi formar part d’aquesta xarxa.