ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Memòries Redacció
Redacció

Redacció

Llagostera és un dels 224 municipis dins de la fase d'excepcionalitat per la greu sequera.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha anunciat que es reduirà en aquests municipis la quantitat d'aigua per a usos agrícoles i industrials, no es podran regar les zones verdes i es limitarà a 230 litres d'aigua per habitant i dia.

Aquestes són les restriccions exactes:

Reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles.

Reducció del 15% per a usos industrials.

Reducció de l'aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg).

Prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores).

Prohibició de la neteja de carrers amb aigua potable.

Reducció del proveïment d'aigua a 230 litres per habitant i dia.

Després de 25 mesos sense pluges abundants, el sistema Ter-Llobregat es troba amb reserves molt baixes (27%). 

El pròxim diumenge 5 de març tindrà lloc una nova sessió del Cinexic amb "El Cargol i la Balena" a les 17h. 

Amb esperit inquiet i ganes de descobrir món, un petit cargol s’embarca en un viatge, a la cua d’una balena geperuda, a través dels mars. Però un dia, la balena perd el rumb i acaba encallada a una badia aïllada. Com ho farà el petit cargol per rescatar-la? Una bonica història d’una amistat improbable que ens farà recórrer els indrets més sorprenents i màgics del món submarí.

Dels productors de pel·lícules com El Grúfal, Zog i La rata pirata, arriba aquesta nova aventura acompanyada de tres curtmetratges tocats pel poder del mar.

A partir de 3 anys.

Aquest dissabte 4 de març, tindrà llco el concert de Memi Sillah Group al Teatre Casino Llagosterenc a les 20h.

Cantant i trompetista, Memi Sillah va iniciar la seva carrera musical en el món de la música jamaicana amb projectes propis i participant amb diferents artistes i enregistraments. El concert que ens oferirà és una clara aposta per la tradició de la música d’arrels negres i per la innovació de la fusió d’estils. El grup està format per cinc músics que utilitzen els ritmes caribenys i les harmonies del jazz per fer-ne una mescla dolça i sofisticada.

Es poden comprar les entrades en aquest enllaç

Dimarts, 28 Febrer 2023 16:32

Concurs de TREC a Llagostera

Cavall de Mar anuncia que el pròxim diumenge 5 de març tindrà lloc el concurs de Trec a les seves instal·lacions de Llagostera. Competiran la lliga catalana i la lliga Aceegi. 

Hi haurà servei de bar a càrrec de l'equip de competició. 

Aquest dissabte 4 de març a les 12.30h tindrà lloc la presentació de la candidatura de Junts per Llagostera amb Narcís Llinàs a la plaça August Vidal de Llagostera. 

En acabar, hi haurà pica-pica pels assistents.

Dimarts, 28 Febrer 2023 12:12

XXIIa Caminada Nocturna d'Hivern

Arriba la XXIIa Caminada Nocturna d'Hivern el pròxim dissabte 4 de març. La trobada serà a les 17.30h i sortida a les 18h des del Pavelló Municipal.

Cal vestir i calçar convenientment per a la caminada. I es farà una parada per sopar que es portarà cadascú. El recorregut serà d'uns 18-19km aproximadament. I la marxa serà efectiva i durarà entre 4 i 4 hores.

Nova xerrada dins de les II Jornades d'Educació i Família centrada en els "Límits per créixer". Una xerrada en què es parlarà de la importància que tenen els límits en el desenvolupament de la persona i concretament en la construcció de la individualitat. Tractarà sobre el rol i les funcions paternes i maternes i el seu sentit i importància. A càrrec d'Alba Cunill Gartmann, psicòloga infanto-juvenil, grupanalista i psicomotricista. Adreaçada a educadors i famílies amb infants d'entre 2 i 10 anys.

Hi haurà un taller paral·lel per als infants de les famílies assistents a partir de 3 anys.

Es pot fer la inscripció prèvia en aquest enllaç

El pròxim 2 de març a les 19h a la Sala Polivalent de Can Roig, tindrà lloc la jornada sobre l'impuls de la comunitat local d'energia de Llagostera. L'objectiu d'aquesta jornada és conèixer el projecte que impulsa l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Oficina Comarcal de Transició Energètic del Gironès, per impulsar un model energètic descentralitzat, net i democràtic.

A càrrec de tècnics de la Diputació de Girona i l'empresa Km0.

Aquest dissabte 4 de març a les 17h a la Casa de les Vídues tindrà lloc l'espectacle "Quan parles fas màgia" a càrrec d'Eduard Juanola.

Espectacle de màgia per presentar i dinamitzar el Voluntariat per la Llengua (VxL), programa que pretén fer créixer l'ús del català mitjançant la conversa. Juanola és el protagonista dels vídeos que acompanyen la campanya "Quan parles fas màgia", amb aquesta metàfora, es vol posar èmfasi en el fet que un aspecte clau del programa, ja que els participants del VxL veuen com la vida els canvia màgicament a partir d'un millor coneixement i una més gran fluïdesa en l'ús del català.

L'entrada és gratuïta, cal inscripció prèvia aquí.

Com cada darrer dissabte de mes, el Grup d'Excursionista Bell Matí i l’Àrea de Medi Ambient han organitzat un matinal de recollida selectiva de deixalles a l'entorn de Llagostera. Està obert a tothom.

Començarà a les 10h a la Deixalleria Municipal.