ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Redacció
Redacció

Redacció

El proper diumenge 16 de març l’Escola Puig de les Cadiretes presenta una jornada de portes obertes plena d’activitats.

Aprofitant el marc de la jornada, l’escola mostrarà el resultat del projecte literari "L'univers del petit príncep", en commemoració del 70è aniversari de la mort de l'escriptor Antopine de Saint Exupéry, autor d'una de les obres més rellevants del S. XX, ‘El petit príncep’.

Podeu consultar totes les activitats  al programa aquí: L'univers del Petit Príncep

Dilluns, 10 Març 2014 11:42

Rua de Carnaval de Llagostera 2014

Recull dels millors moments de la participació de les 36 colles carnavalesques que han participat aquest diumenge a la rua de Carnaval de Llagostera.

L‘Àrea de Medi Ambient de l‘Ajuntament de Llagostera ha finalitzat aquesta setmana l’actuació de millora a diverses àrees de recollida selectiva de residus al municipi.

En aquest sentit s’han realitzat obres d’adequació a l’àrea situada a la urbanització Selva Brava on s’ha pavimentat i construït un mur i un tancament. Així mateix  s’han realitzat diverses millores a l’àrea ubicada a la urbanització La Canyera i a l’àrea d’emergència del carrer Migjorn.

Entre les millores s’ha renovat la senyalització i els tancaments perimetrals, s’han pintat i canviat els contenidors, s’han millorat els sistemes de videovigilància i s’ha millorat la imatge i l’accés als contenidors per tal que als veïns els sigui més fàcil i senzill reciclar els seus residus, tal com destaca el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Xavier Vilella.

Cal recordar que l’àrea d’emergència situada davant la deixalleria municipal és l’única àrea de contenidors del nucli urbà ja que a Llagostera es realitza la recollida d’escombraries porta a porta al 75% dels habitatges del municipi.

Divendres, 07 Març 2014 13:02

Carnaval primaveral

Un dissabte de Sol i cels serens deixarà pas a un diumenge amb més núvols, però amb un ambient de plena primavera. Podeu enviar les vostres fotografies i suggeriments a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Dijous, 06 Març 2014 09:41

S’acosta el Carnaval de Llagostera!

El proper diumenge 9 de març es durà a terme al municipi la gran rua de carnaval. Enguany hi desfilaran 36 colles amb participants de Vidreres, Castell d’Aro, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Parlavà, Salt, La Bisbal d’Empordà, Sant Antoni de Calonge, Palamós, Calonge, Riells i Viabrea, Massanes i Campllong.

En representació de Llagostera, tancaran la rua les colles locals Dit i Fet, Els Caça fantasmes, i El porró que no pari.

La rua començarà amb la concentració i exhibició de les carrosses a les 10:30 a l’Av. de l’Esport i seguirà per l’Av. Gotarra, C. Pau Casals, C. Àlvarez de Castro, Pl. Catalunya, C. Jaume I, C. Fivaller, Pg. Romeu i Av. de l’Esport.

Pels més petits, el dissabte a les 12 del migdia hi ha previst un espectacle infantil a càrrec del grup Els Xancleta a la Plaça Catalunya.

Aquest diumenge 2 de març, 26 membres de la colla d el  Bell-Matí varen  fer una  ruta per la costa entre el Far de Sant Sebastià fins a Tamariu, aprofitant un dia molt assolellat.

Des del Bell-Matí celebren que a les seves sortides s’hi afegeixi cada vegada més gent que no són de Llagostera però els agrada gaudir de la natura. 

 

Tindrem un cap de setmana ben variat i fresc, però sense pluges per donar la benvinguda al Carnaval.. Podeu enviar les vostres fotografies i suggeriments a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Dijous, 27 Febrer 2014 19:12

Ple ordinari del mes de febrer

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat retirar el títol de fill adoptiu del municipi a Luis Mazo Mendo, qui havia estat governador civil de Girona entre els anys entre els anys 1945 o 1956. La moció presentada pel grup Llagostera per la Independència va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups...

El Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines calcula que enguany es vendran poc més de 30.000 kg. de botifarra d’ou coincidint amb la diada de dijous gras, que marca l’inici de la celebració del carnaval. Els carnissers i xarcuters artesans només elaboren la botifarra d’ou en aquestes dates, en un període que pot anar entre les quatre i les sis setmanes. Es  calcula que a tot Catalunya aquesta quantitat pot pujar fins els 480.000 kg per que en determinades comarques s’elabora tot l’any.

El president del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines, Ricard Josep, ha explicat que 'una de les característiques del nostre gremi és que som capaços d’ajuntar tradició i innovació en els nostres productes. El cas de la botifarra d’ou n’és un exemple: els carnissers i xarcuters artesans elaborem un producte tradicional de forma artesanal però incorporant tècniques i procediments innovadors.  Això ens permet oferir un producte d’alta qualitat i adaptar-nos a les demandes dels consumidors  en aspectes com la quantitat de sal, que l’hem reduït, o altres qualitats organolèptiques, tot i mantenint el seu valor nutricional'.

Enguany, el Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines, juntament amb la Federació de gremis han repartit entre els seus agremiats uns fulards grocs i uns cartells identificadors de la festa i organitzen un concurs d’aparadors entre els seus associats. ‘Convidem a tothom qui ho vulgui a passar per les carnisseries i xarcuteries de les comarques gironines per poder fer un tastet de botifarra d’ou’, ha explicat.

 La botifarra d’ou forma part de les tradicions gastronòmiques associades al Carnaval i, precisament s’elaborava per ser menjada únicament el dijous llarder o dijous gras, juntament amb la carn de porc, els ous, les botifarres, les truites i les coques de greixons o llardons. La botifarra d’ou ha esdevingut el símbol representatiu dels embotits elaborats per la diada de dijous gras i se sol menjar en àpats que inclouen ou i carn i les coques de greixons.

 

En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica quin és el paper de l’Ajuntament davant la gent incívica que no recull els excrements dels seus animals.