ELPOLLTV

Dil21092020

Back Estàs aquí:Inici Agenda Pol Figueras
Pol Figueras

Pol Figueras

El passat dijous 19, el grup d’amigues que conformen Llagostera en Flor va decidir confeccionar de manera totalment altruista mascaretes pel personal sanitari. La crida, però, va anar molt més enllà i altres persones del poble s’hi van adherir.

Avui, a través d'una persona de la borsa de voluntaris s'ha fet la recollida casa per casa i s'ha portat a la Residència Josep Baulida, on les mascaretes han entrat directament a bugaderia per fer el rentat que esterilitza. Amb aquest gest solidari del poble cada treballadora de la residència compta amb dues mascaretes.

Per a qualsevol consulta o dubte sobre la confecció de mascaretes, podeu enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

A causa de la situació excepcional pel coronavirus i l'estat d'alarma declarat pel govern d'Espanya, l'organització de l’Oxfam Intermón Trailwalker ha decidit posposar la celebració de l'edició d'aquest any, prevista pel cap de setmana del 16 i 17 de maig, el 2021. Així doncs, es mantenen els equips i els marcadors de recaptació per al pròxim any. Segons ha anunciat l'organització, en les properes setmanes informaran de les noves dates, que seran el maig 2021.

Per a Oxfam Intermón, la seguretat dels i les participants i les persones voluntàries és una prioritat i agraeix el compromís, la solidaritat i la comprensió de cada un dels equips. 


Les parròquies de Llagostera i Cassà ja tenen web. Davant de la situació actual, des de les parròquies s'ha vist necessari crear aquesta web per oferir un servei de qualitat. En ella podreu descarregar el full parroquial, consultar la informació de les parròquies, utilitzar els materials que s'ofereixen per a la reflexió personal i, mentre duri el confinament, podreu veure en diferit l'eucaristia del diumenge. Des de les parròquies de Llagostera i Cassà esperen "que sigui útil i sigui del vostre grat".


Divendres, 20 Març 2020 10:02

Nou horari provisional de la Peixateria Rosa

La Peixateria Rosa de Llagostera ha fixat com a nou horari provisional de 8 a 13 i de 18:30 a 20 i els dissabtes de 8 a 14. El dilluns matí i diumenge, tancat. També ofereix servei a domicili via telèfon 972831316 o per WhatsApp 639293328.


L'Agrobotiga, establiment que ofereix productes ecològics i de proximitat, segueix oberta amb horari de 9:30 a 13 i de 15 a 19:30 i dissabtes de 10 a 13:30. A més, ofereix servei a domicili per intentar que la gent es desplaci el menys possible, trucant al 972830130


L'oficina de Saballs Gestió - Allianz Assegurances de Llagostera atendrà als seus clients mitjançant el telèfon 972831819 i el mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Per casos urgents tenim atenció personalitzada a l'oficina al carrer Cristòfol Colom 1 de Llagostera de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, mentre duri l'estat d'alarma, en la qual regulem el nombre de persones que poden estar dintre l'oficina, així com prenent les pertinents mesures de seguretat.

Els equips de protecció individual són imprescindibles per atendre amb seguretat els pacients de COVID-19, però s’estan convertint en un bé escàs i molt preuat. Material com mascaretes, guants, bates, etc., és el més demanat als hospitals, on s’estan acabant i han hagut de demanar a empreses que actualment no el facin servir que els hi facin arribar.

També és molt benvinguda les donacions que els ciutadans fan directament als hospitals. I en el cas del nostre poble, el grup d’amigues que conformen Llagostera en Flor ha decidit confeccionar de manera individual mascaretes que aniran destinades al personal sanitari de Girona, per si els hi poden ser útils. Via WhatsApp s’han passat els patrons, s’han informat de quina roba havien de ser i han aprofitat llençols per fer-ne. Un gest molt solidari i bonic que demostra que Llagostera és un poble altament compromès


El COVID-19 és un nou tipus de coronavirus que afecta les persones.

Transmissió:

Via inhalatòria a través de gotetes que fem en tossir o esternudar o a través d’objectes contaminats.

Període d'incubació:

Entre 2 i 14 dies.

Símptomes:

Febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. En casos greus pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions.

Protecció:

- Rentar les mans amb aigua i sabó durant almenys 40 segons o amb preparats hidroalcohòlics.

- Tapar la boca i nas en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o amb la part interna del colze.

- Mantenir una distància de metre i mig amb altres persones.

Consells:

- Evitar difondre notícies no contrastades.

- Mantenir la serenitat.

- Fer exercici físic diari.

- Seguir les recomanacions oficials actualitzades.

Dubtes:

- Canal Salut.

- Trucar al 061.

- Contactar amb un professional sanitari: metge, infermers, farmacèutics.


Des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera s’ha elaborat una llista de recursos per a les famílies amb criatures, amb l’objectiu de gestionar aquests dies a casa els quals estem sota mesures de restriccions d’activitats i de circulació per frenar el contagi del coronavirus.

Des del consistori es recomana combinar exercici físic, activitats educatives, activitats amb la família i jocs, així com involucrar la mainada amb les feines domèstiques. També es recomana fer ús de les noves tecnologies, ja que permeten aprofundir sobre temes que poden interessar als nens i joves.

Així, des del Servei d’Educació es comparteixen recursos pedagògicament interessants per als infants

-       80 Recursos educatius per aprendre des de casa

-       21 idees creatives (i educatives) per fer amb els nens i nenes a casa

-       Aprendre jugant (App per treballar continguts de primària)

-       Manualitats per a nens

-       Conte La Rosa contra el virus (per a infants de 4 a 10 anys)

-       Conte narrat per ajudar els més petits a entendre el coronavirus i el confinament

-       5 sèries per veure amb la canalla

Finalment, també s’enllacen dos articles que poden ser útils per als pares per tractar tot tipus d’informació adaptada pels més petits sobre el coronavirus:

-       Com parlem del coronavirus a les criatures

-       Com explicar als infants els motius de l'aïllament o quarantena pel coronavirus

Davant una situació excepcional com la que estem vivint, moltes persones i famílies vulnerables no podran rebre l’ajuda a la qual estan acostumats habitualment. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat una borsa de voluntaris que puguin donar un cop de mà durant els dies de confinament. En el comunicat d’ahir diumenge 15, l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro ja anunciava la voluntat de crear la borsa i s’indicava que hi havia gent que ja s’havia ofert com a voluntari.

Així, des del consistori s’han habilitat dos formularis. En primer lloc, un per a aquells qui no puguin cobrir necessitats com anar a fer la compra, treure a passejar animals de companyia, fer de cangur a infants o, simplement, que necessitin companyia via xerrades telefòniques. En segon lloc, hi ha un formulari per a aquells qui estan a disposició d’oferir suport i ajuda a altres persones del poble durant els dies de confinament.FACEBOOK