ELPOLLTV

Dil21092020

Back Estàs aquí:Inici Agenda Pol Figueras
Pol Figueras

Pol Figueras

(versió 15/03/2020 9:00h)

1.Es pot entrar o sortir dels municipis?
La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.
A més es manté vigent el confinament a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí on hi ha controls per no entrar ni sortir, excepte els serveis essencials

2.Estaran obertes les botigues d’aliments, supermercats i similars?
Sí, com a servei essencial

3.Els subministraments a botigues d’aliments i supermercats estan assegurats?
Sí, la distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

4.La gent pot sortir al carrer i comprar?
Només per les compres habituals i evitant aglomeracions. L’estada dins l’establiment serà el mínim i imprescindible per realitzar la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

5.Puc quedar amb gent al carrer?
No. La sortida al carrer es limita a les activitats descrites que no inclou les trobades.

6.Puc portar els infants al parc?
No

7.Puc anar a veure el meu familiar/amic/veí a casa seva?
Només en els casos de persones vulnerables o dependents. També per la recollida de menors d’edat en els domicilis dels progenitors/tutors, inclòs règim de custòdia compartida o similar.

8.Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, per garantir l’atenció que necessitin.

9.Sóc persona depenent. La persona que m’assisteix podrà venir?
Sí, forma part dels serveis essencials que es permeten.

10.Puc anar a sales de vetlla al tanatori?
Sí, respectant les mesures previstes per evitar aglomeracions i mantenint les distàncies. No es permet en cas que el difunt sigui a causa de la COVID-19.

11.Puc treure a passejar la meva mascota?
De forma individual cada persona

12.Puc anar a bars i restaurants?
Estan tancats durant els propers 15 dies

13.Puc anar al cine o teatre?
Estan tancats durant els propers 15 dies

14.Puc anar al gimnàs o instal·lacions esportives?
Estan tancats tots els centres esportius i gimnasos i s’han cancel·lat els esdeveniments esportius durant els propers 15 dies

15.La biblioteca/museus/centres cívics estan oberts? Hi puc anar?
Estan tancats durant 15 dies

16.Els centres comercials estaran oberts?
Estan tancats durant 15 dies

17.Les botigues en general que no es trobin en la situació que exposa el punt anterior poden obrir?
Només les d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies

18.Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

19.Tinc una cita per rehabilitació. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

20.Funciona el transport públic?
Sí, però amb afectacions al servei i la seva ocupació segons tipologia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Consulteu detalladament en el gestor del servei.

21.Puc anar a fer gestions a l’ajuntament (multes, impostos...)?
Consulteu amb l’Ajuntament si podeu fer els tràmits telemàtics o posposar-los. S’ha suspès els terminis de tramitació administrativa (els propers 15 dies no compten dins dels terminis disponibles pels tràmits administratius)

22.Hi ha un telèfon d’informació centralitzat?
D’informació el 012, per simptomatologia el 061. El 112 només per emergències i en cap cas per informació.

23.Estan assegurats els moviments dels serveis d’emergència?
Sí.

24.Què es considera un servei essencial?
Seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors

25.Quins són els grups de major risc?
Salut indica que els grups de major risc són les persones d'edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.


La direcció del MIC ha decidit anul·lar les edicions del MICFootball i el MICBasketball que estaven previstes per aquesta Setmana Santa. Es tracta d’una mesura preventiva que l’organització ha pres seguint les directrius que li van arribar de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, recomanant la conveniència de no celebrar els tornejos amb l’objectiu de minimitzar el contagi del coronavirus.

Des de l’organització del MIC s’ha lamentat profundament no poder celebrar les competicions previstes del 7 al 12 d’abril, però també s’ha remarcat que estem davant d’una situació de caràcter excepcional i imprevisible i que s’ha de prioritzar el benestar i la salut de tots els participants: equips, familiars, voluntaris,... En total eren més de 360 els equips participants provinents de tot el món, repartits en nou categories.

Llagostera i el Camp Municipal tornava a ser per a aquesta edició 2020 una de les seus del MICFootball. En total eren 900 partits els que s’havien de disputar a un total de 35 pobles de la demarcació. Els tornejos MIC no són les úniques competicions anul·lades pel coronavirus a nivell regional. A les últimes hores també s’han fet públiques les suspensions de l’històric Rally Costa Brava o la Volta Ciclista a Catalunya, la qual tenia una etapa íntegra al Pla de l’Estany.

Els clubs esportius llagosterencs han començat a reaccionar davant les mesures cada cop més severes que s’estan prenent per combatre la propagació del coronavirus. Si a escala global s’estan suspenent competicions de màxim nivell o es decideix jugar partits a porta tancada, a Llagostera les entitats esportives, seguint les recomanacions de les federacions a les quals pertanyen, estan prenent el seu propi paquet de mesures.

Per una banda, la Federació Catalana de Futbol ha decidit suspendre totes les competicions per a les properes dues setmanes, així com la Real Federación Española de Futbol també ho ha fet per a les competicions d’àmbit estatal, com és la Segona B. Així, la Unió Esportiva Llagostera no jugarà els partits previstos pel 14 de març contra l’Andorra i pel 22 contra l’Ebro. A més, tant la Unió Esportiva com el Base han decidit suspendre tots els entrenaments i activitats relacionats amb la pràctica del futbol, argumentant que no té sentit entrenar quan des de les institucions es recomana la suspensió de l’activitat física. El camp romandrà tancat les dues pròximes setmanes.

Pel que fa al bàsquet, la Federació Catalana de Basquetbol va emetre un comunicat ahir a la tarda en què es suspenia tota activitat federativa a partir d’avui dijous 12, amb una vigència de quinze dies. Així doncs, tots els equips del Club Bàsquet Llagostera no jugaran en les properes dues setmanes i tampoc s'entrenaran. Des del CBLL s’havia establert un protocol de prevenció del coronavirus en el que es decretava, per exemple, rentar-se les mans abans i després de cada entrenament, evitar compartir menjar, ampolles d'aigua, tovalloles, mocadors i altres objectes sense netejar-los degudament o dur els cabells recollits durant els entrenaments.

Altres activitats també s'han vist afectades, com ara la sortida infantil organitzada pel Bell Matí al Castell de St. Iscle d’aquest diumenge, anul·lada seguint les recomanacions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Les autoritats demanen sentit comú, evitar alarmismes innecessaris, no difondre informacions falses i seguir les recomanacions i informacions dels canals oficials. Per a més informació podeu accedir al web de Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.


El Foraster arriba a Llagostera. Però no ho farà per estar-hi 48 hores i conèixer els indrets més bonics del poble, sinó pel seu espectacle Bona Gent. Així, el proper 2 de juny, en el marc de les activitats programades per la Festa Major 2020, Quim Masferrer portarà el seu show més conegut a Llagostera, on esperem ser tan bona gent com a la majoria de pobles de Catalunya que l'actor ha visitat. 

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la Llibreria Sureda, al Casino Llagosterenc o a la web de Guerrilla. No us ho perdeu! 


Dimecres, 11 Març 2020 17:25

Màgia a Les Nits de les Vídues

 Seguint les recomanacions de Salut Pública, l'espectacle queda ajornat.

 

Nit de màgia a l'Espai Cultural Casa de les Vídues amb l'espectacle Manu-Manu de l'il·lusionista Felix Brunet. Aquest divendres 13 a les 21 hores no creureu què està passant, si no és perquè ho estareu veient amb els vostres propis ulls. Un show de màgia de proximitat en el que es transformarà un bitllet, desapareixeran objectes de les pròpies mans o una carta signada pel públic viatjarà a llocs insospitats.

No et perdis l'espectacle aquest divendres 13 a les 9 del vespre a la Casa de les Vídues. L'entrada té un preu únic de 3 euros. 


Dimecres, 11 Març 2020 17:10

Presentació del llibre La copa de Caldes

Seguint les recomanacions de Salut Pública, la presentació queda ajornada.

 

Aquest dijous 12 està prevista la presentació del llibre La copa de Caldes, del periodista, realitzador i novel·lista Mateu Ciurana. La història de ficció succeeix al llarg de dos mil anys a Caldes de Malavella, Sant Andreu Salou i el monestir de Sant Daniel, i té com a gran protagonista el Sant Greal. 

La presentació tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller a partir de les 19 hores. Activitat gratuïta i sense inscripció prèvia. 

Dimecres, 11 Març 2020 16:44

Sortida al Castell de St. Iscle

La sortida queda anul·lada per recomanacions de la FEEC. S'anunciarà una nova data.

 

El Bell Matí ha organitzat pel diumenge 15 de març la primera sortida infantil de la temporada al Castell de St. Iscle i els pantans de Llobet, als voltants de Vidreres. El punt de trobada és el Pavelló Municipal de Llagostera a les 9 del matí, per anar amb cotxes particulars fins a la urbanització de la Goba, des d’on es començarà l’itinerari per primer recórrer els pantans i acabar al Castell, en un recorregut d’entre uns 7 i 8 quilòmetres.

Des del Bell Matí es recomana portar sabates esportives, esmorzar, aigua, vestimenta adequada, gorra o barret i crema solar. Pels més petits de 3 anys s'ha de portar motxilla per carregar-los quan es cansin. La sortida està oberta a tothom, tot i que està pensada per a la mainada.

Tothom qui vulgui fer la caminada s'ha d'apuntar enviant un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

El Patronat Santa Creu de la Selva i l’Ajuntament de Llagostera han acordat la construcció d’un edifici de protecció oficial de 16 habitatges, 20 aparcaments i 8 trasters destinats a persones de més de 60 anys, que siguin plenament autònomes i que tinguin ganes de fer vida en comunitat. L’edifici d’obra nova serà gestionat directament per la fundació en règim de lloguer assequible i el consistori hi aplicarà una bonificació del 95% de l’ICIO per facilitar-ne la construcció, ja que “es tracta d’un projecte d’especial interès i d’utilitat municipal amb finalitats socials”, tal com ho ha explicat Enric Ramionet, regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera.

I és que el valor afegit de la iniciativa rau a tractar-se d’una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters. Els habitatges col·laboratius són una tendència àmpliament estesa i acceptada als països del centre i nord d’Europa, ja que combina perfectament l’habitatge d’ús privat i les zones comunes on els veïns poden compartir i desenvolupar activitats conjuntes. El que es busca és, doncs, un equilibri entre la vida privada de cadascú i la convivència activa del col·lectiu. Per aquest fet, es remarca que els destinataris d’aquest projecte han de ser persones predisposades a la participació i a la tolerància vers a perfils i interessos diversos.

El nou edifici, que es preveu que la seva promoció estigui finalitzada la tardor del 2022, comptarà amb un total de 16 habitatges d’entre una i dues habitacions, dues sales comunes de 100 metres quadrats, equipades cadascuna amb cuina, menjador, sala d’estar i llar de foc, a més d’àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari.

Segons Ramionet, el Patronat Santa Creu de la selva, fundació privada que té com a activitat principal la promoció d'edificis plurifamiliars d'obra nova a la província de Girona, “va demanar la bonificació establerta del 95% de l'impost sobre instal·lacions construccions i obres que preveu les ordenances fiscals i el que el Ple de l'Ajuntament ho va aprovar per unanimitat”.

Jornada molt productiva la que van poder viure els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) a Cavall de Mar. I és que el centre d'equitació de Llagostera acollirà aquest diumenge 8 una competició de Trec, en la qual l'alumnat del PTT van poder ajudar a organitzar, dissenyant i preparant les proves i el recorregut del concurs.

Es tracta d'una experiència molt enriquidora pels joves, que s'ho van passar d'allò més bé i va ser tot un èxit gràcies al bon ambient i el treball en equip amb el qual van cooperar en tot moment. 

L'Ajuntament de Llagostera ha senyalitzat aquest matí dos nius de Vespa Velutina, també coneguda com a vespa asiàtica, a la Canyera i al Bosc de la Torre. Els dos nius, però, es troben inactius i no representen un risc per a la població. No obstant això, des del consistori s'ha seguit el protocol establert per la Diputació de Girona i el cos dels Agents Rurals i s'ha senyalitzat els dos punts on es troben els nius. D'aquesta manera, el que es pretén és informar de la seva detecció i evitar que la gent es molesti a trucar per avisar de la presència del niu. A més, es recomana mantenir una certa distància per prevenir possibles danys en cas de caiguda. 

Amb aquests dos nius ja en són quatre els que l'Ajuntament ha detectat, malgrat que tots ells es troben inactius. En els darrers mesos ja se'n van eliminar dos dins del terme municipal

En el cas que un veí detectés la presència d'un nou niu d'aquesta espècie exòtica invasora, s'ha d'avisar a la Policia Local o a l'àrea de Medi Ambient del consistori per, així, poder activar el protocol d'anàlisi i gestió local de la vespa asiàtica. 

FACEBOOK