ELPOLLTV

Dil01032021

Back Estàs aquí:Inici Esports Pol Figueras
Pol Figueras

Pol Figueras

Ahir es va sortejar, a l’estadi La Cartuja de Sevilla, la primera eliminatòria de la Copa del Rei, en la qual participarà la Unió Esportiva Llagostera.

Als llagosterencs els podia tocar un equip de Primera o Segona Divisió A. Malgrat no tenir sort en un sorteig que els va evitar un equip de la màxima categoria, el rival serà l’Espanyol, que actualment juga a la Segona Divisió A. Els blanc-i-blaus visitaran el Municipal de Llagostera el pròxim 16 de desembre, amb la incògnita de si es podrà jugar o no amb públic.

Aquest va ser el moment del sorteig en el qual va sortir l'eliminatòria entre el Llagostera i l'Espanyol

La científica llagosterenca Meritxell Grau Butinyac, doctorand a Irlanda, ha guanyat la Medalla d’Or de la competició Walsh Scholars of the Year. Es tracta d’un concurs que se celebra anualment des de ja fa 27 anys i que serveix per promocionar, arreu del país irlandès, el centre de recerca en el qual està la Meritxell, el Teagasc, així com incentivar les subvencions dels programes doctorats per a aquells estudiants que estiguin considerant començar-ne un. Tothom qui està fent un doctorat a Irlanda al Teagasc s’hi pot presentar. Enguany, el concurs ha adoptat un nou format, no només per adaptar-se a la COVID-19, sinó també per simular que els doctorands estiguessin optant a una oferta laboral.

En primer lloc, els 55 concursants havien d’emplenar un formulari en el qual s’explicava el projecte en línies generals i què s’estava implementant. Un cop enviada la part escrita, en un primer cribratge n’escollien un total de dotze, i en un segon escollien els cinc millors. Un cop a la part d’entrevistes, es van crear cinc grups basats en l’àmbit de recerca que estaven treballant. En el cas de la Meritxell, pertanyia al grup mediambiental. De totes les entrevistes, es triaven tres finalistes per grup. La Meritxell va ser la vencedora del seu grup i li van donar el premi en l’àmbit mediambiental. A més, a un dels cinc guanyadors s’atorgava la Medalla d’Or, com a premi a l’excel·lència, que va recaure a la Meritxell.

Actualment, la Meritxell es troba a la ciutat de Wexford, en un centre de recerca que es basa en l’agricultura, concretament en el control i aplicació de fertilitzants i com millorar-la, per posteriorment poder reduir costos pels pagesos tot i mantenir la producció. El seu projecte s’enfoca en la producció de l’òxid de nitrogen dels sols. A Irlanda, el sector agrícola és molt potent, amb pastures de vaques per a la producció de llet. Per aquest motiu, s’apliquen grans quantitats de nitrogen en el sol per poder seguir produint i mantenir la producció. Com més nitrogen s’aplica, més òxid de dinitrogen (N2O) es produeix, que arriba a l’atmosfera on la capa d’ozó queda afectada i incrementa els efectes del canvi climàtic. El seu projecte busca maneres i pràctiques a l’agricultura que redueixin aquesta producció d’òxid de dinitrogen, controlant i optimitzant els diferents nivells del Ph del sol.

Podeu veure l'acte d'entrega dels premis des d'aquest enllaç.

Enhorabona, Meritxell, pel premi i molta sort en el futur!

A partir del dilluns 9 de novembre, l’àrea de contenidors del carrer Migjorn, situada just a l’exterior de la Deixalleria Municipal, serà retirada. Ho ha informat aquest matí l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, en una decisió impulsada pel mal ús que se n’ha fet.

Des del consistori s’ha recordat que cal respectar els horaris del sistema porta a porta i fer un bon ús de les àrees de contenidors de les urbanitzacions i veïnats. En el cas dels veïnats que no tenen recollida porta a porta ni àrea de contenidors propera, poden fer servir la deixalleria, on s'habilitarà un punt de recollida de la fracció orgànica.

L’Ajuntament també ha recordat com han de gestionar els residus els titulars d’activitats comercials i les empreses, així com el servei gratuït de recollida de trastos. Finalment, ha demanat la col·laboració ciutadana per no embrutir la via pública i no abandonar residus en zones no permeses, fets que poden ser sancionats econòmicament.

L’historiador i arqueòleg llagosterenc Pau Turon ha publicat el llibre “Castells medievals”, dins de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona editada per la Diputació de Girona. Es tracta d’una obra que repassa els castells de les comarques gironines, superbes fortaleses i petites fortificacions escampades arreu del territori: n’explica el naixement i l’evolució durant el període medieval, analitza alguns dels castells més destacats i repassa els fets que hi van succeir acabada l’edat mitjana. La guia també fa referència a les llegendes dels castells que es teixien gràcies a la cultura popular i a l’obra dels autors romàntics.

Pau Turon és autor de diversos articles sobre l’època antiga i medieval a les comarques del Gironès i de la Selva, i ha fet diverses ponències sobre aquests períodes dins el Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric, l’Internacional Medieval Meeting de Lleida i als pobles de Sant Antoni de Calonge i Llagostera.

A Llagostera, el trobareu a la Llibreria Sureda.

Amb l'objectiu de promocionar i dinamitzar el comerç de proximitat a Llagostera i afavorir l'economia circular, la Unió de Botiguers de Llagostera ha engegat una campanya de dinamització del comerç local dotada amb 1.600 € en premis.

Així, per a cada compra a una botiga associada a la Unió de Botiguers, el client rep una butlleta amb un número. El pròxim 9 de desembre, la Unió de Botiguers sortejarà 80 vals de 10 € bescanviables als restaurants de l'Associació de Restaurants de Llagostera i 80 vals de 10 € bescanviables a les botigues de la Unió de Botiguers de Llagostera.

Davant de les restriccions a la restauració i el comerç imposades per la Generalitat, ara és més important que mai apostar pel comerç de proximitat. D'aquesta manera, afavorim l'economia circular i els beneficis van a parar a les famílies de Llagostera, no a grans multinacionals que no aporten cap ingrés al municipi.

La iniciativa compta amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

L’artista Luis Izquierdo-Mosso, originari de Sestao i resident a Llagostera, ha publicat “20 Toneladas. Arte contemporáneo para turistas”, un assaig sobre art contemporani. Amb un llenguatge desimbolt i sense pèls a la llengua, tindreu una nova visió d'allò que anomenen art contemporani. No deixarà indiferent a cap dels seus lectors.

La presentació ha quedat ajornada a causa de la situació actual derivada de la pandèmia i de les noves restriccions. A Llagostera, podreu trobar el llibre a la Llibreria Sureda.

Dimecres, 28 Octubre 2020 15:21

Cicle Gaudí del mes de novembre a Llagostera

Després de la projecció aquest passat diumenge, 25 d’octubre, del documental ¿Puedes Oírme?, el Cicle Gaudí torna a Llagostera aquest mes de novembre. Serà amb les pel·lícules L’Ofrena, el diumenge 15, i La boda de Rosa, el diumenge 22. Ambdues sessions seran a partir de les 18 h.

L’Ofrena, dirigit per Ventura Durall, és un drama en el qual la Violeta, una prestigiosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita visita a la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. No obstant això, el que la Violeta desconeix és que aquesta visita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.

La boda de Rosa, dirigit per Iciar Bollain, és una comèdia en la qual la Rosa, a punt de fer-ne 45, s’adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.

L'entrada general té un preu de 4,5 €. En el cas de tenir el Carnet Jove, l'entrada té un cost de 3 €.

Se seguiran les mesures de prevenció de la COVID-19 decretades per les autoritats competents.

L’afectació del coronavirus està marcant el curs escolar 2020-2021. Els casos positius detectats en alguns grups han obligat a tancar centres educatius o bé a tenir alguns grups d'alumnes confinats. En el cas de Llagostera, l’Institut té actualment quatre grups confinats, el que representa un total de 97 alumnes fent les classes des de casa. Fins ara, a l'Institut s’han hagut de confinar un total de nou classes diferents. Als centres de primària, tant l'Escola Lacustària com l'Escola Puig de les Cadiretes tenen un grup confinat, respectivament.

D’altra banda, el dia d’avui no hi ha cap classe ni alumne confinat a la Llar d’Infants El Carrilet ni a la Llar d’Infants El Niu.

Podeu consultar la incidència als centres educatius al portal del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha llançat una crida a la població d’extremar les precaucions en els pròxims dies davant el preocupant increment de casos de COVID-19 a Catalunya. Llagostera n’és un bon exemple. En els últims set dies, s’han detectat 19 casos positius de COVID-19 diagnosticats amb prova PCR -36 en els últims 14 dies- i l’índex de risc se situa, a dijous 22 d’octubre, a 571 punts. Un rellevant nombre de casos positius provenen de la població adolescent i jove i són causats pel no compliment de les trobades socials de màxim 6 persones o de l'aïllament preventiu.

Per mirar d’aturar la segona onada de COVID-19, el Govern va aprovar la setmana passada diverses restriccions, com ara el tancament de bars, restaurants i centres d’estètica, així com l’aturada de les competicions esportives amateur i de base. Aquesta setmana, però, des del Departament de Salut s’ha fet un crida a la població a extremar les precaucions en els pròxims dies, claus per frenar l’expansió del coronavirus. Així, es demana reduir la interacció social i la mobilitat el màxim possible, així com seguir estrictament amb la fórmula Distància+Mans+Mascareta i protegir les persones de risc.

Des de l’Ajuntament de Llagostera també s’ha recalcat seguir amb les mesures de prevenció i protecció vigents. Per aquest motiu, el passat divendres, l’alcalde es va dirigir a la població per demanar responsabilitat i seguir totes les restriccions aprovades per la Generalitat i les corporacions sanitàries.

Des de l’inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s’han registrat un total de 140 casos positius i 1.133 casos sospitosos.


Dimarts, 20 Octubre 2020 15:57

El Club BTT Llagostera estrena pàgina web

Amb l'objectiu d’apropar-se als seguidors i millorar els seus serveis, el Club BTT Llagostera ha renovat totalment la seva pàgina web. D’aquesta manera, es facilitarà la publicació de notícies, la promoció els patrocinadors i el contacte o gestions amb el club.

També els podeu seguir a Instagram i Facebook

FACEBOOK