ELPOLLTV

Diu11042021

Back Estàs aquí:Inici Esports Bàsquet Pol Figueras
Pol Figueras

Pol Figueras

L’historiador i arqueòleg llagosterenc Pau Turon ha publicat el llibre “Castells medievals”, dins de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona editada per la Diputació de Girona. Es tracta d’una obra que repassa els castells de les comarques gironines, superbes fortaleses i petites fortificacions escampades arreu del territori: n’explica el naixement i l’evolució durant el període medieval, analitza alguns dels castells més destacats i repassa els fets que hi van succeir acabada l’edat mitjana. La guia també fa referència a les llegendes dels castells que es teixien gràcies a la cultura popular i a l’obra dels autors romàntics.

Pau Turon és autor de diversos articles sobre l’època antiga i medieval a les comarques del Gironès i de la Selva, i ha fet diverses ponències sobre aquests períodes dins el Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric, l’Internacional Medieval Meeting de Lleida i als pobles de Sant Antoni de Calonge i Llagostera.

A Llagostera, el trobareu a la Llibreria Sureda.

Amb l'objectiu de promocionar i dinamitzar el comerç de proximitat a Llagostera i afavorir l'economia circular, la Unió de Botiguers de Llagostera ha engegat una campanya de dinamització del comerç local dotada amb 1.600 € en premis.

Així, per a cada compra a una botiga associada a la Unió de Botiguers, el client rep una butlleta amb un número. El pròxim 9 de desembre, la Unió de Botiguers sortejarà 80 vals de 10 € bescanviables als restaurants de l'Associació de Restaurants de Llagostera i 80 vals de 10 € bescanviables a les botigues de la Unió de Botiguers de Llagostera.

Davant de les restriccions a la restauració i el comerç imposades per la Generalitat, ara és més important que mai apostar pel comerç de proximitat. D'aquesta manera, afavorim l'economia circular i els beneficis van a parar a les famílies de Llagostera, no a grans multinacionals que no aporten cap ingrés al municipi.

La iniciativa compta amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

L’artista Luis Izquierdo-Mosso, originari de Sestao i resident a Llagostera, ha publicat “20 Toneladas. Arte contemporáneo para turistas”, un assaig sobre art contemporani. Amb un llenguatge desimbolt i sense pèls a la llengua, tindreu una nova visió d'allò que anomenen art contemporani. No deixarà indiferent a cap dels seus lectors.

La presentació ha quedat ajornada a causa de la situació actual derivada de la pandèmia i de les noves restriccions. A Llagostera, podreu trobar el llibre a la Llibreria Sureda.

Dimecres, 28 Octubre 2020 15:21

Cicle Gaudí del mes de novembre a Llagostera

Després de la projecció aquest passat diumenge, 25 d’octubre, del documental ¿Puedes Oírme?, el Cicle Gaudí torna a Llagostera aquest mes de novembre. Serà amb les pel·lícules L’Ofrena, el diumenge 15, i La boda de Rosa, el diumenge 22. Ambdues sessions seran a partir de les 18 h.

L’Ofrena, dirigit per Ventura Durall, és un drama en el qual la Violeta, una prestigiosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita visita a la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. No obstant això, el que la Violeta desconeix és que aquesta visita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.

La boda de Rosa, dirigit per Iciar Bollain, és una comèdia en la qual la Rosa, a punt de fer-ne 45, s’adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.

L'entrada general té un preu de 4,5 €. En el cas de tenir el Carnet Jove, l'entrada té un cost de 3 €.

Se seguiran les mesures de prevenció de la COVID-19 decretades per les autoritats competents.

L’afectació del coronavirus està marcant el curs escolar 2020-2021. Els casos positius detectats en alguns grups han obligat a tancar centres educatius o bé a tenir alguns grups d'alumnes confinats. En el cas de Llagostera, l’Institut té actualment quatre grups confinats, el que representa un total de 97 alumnes fent les classes des de casa. Fins ara, a l'Institut s’han hagut de confinar un total de nou classes diferents. Als centres de primària, tant l'Escola Lacustària com l'Escola Puig de les Cadiretes tenen un grup confinat, respectivament.

D’altra banda, el dia d’avui no hi ha cap classe ni alumne confinat a la Llar d’Infants El Carrilet ni a la Llar d’Infants El Niu.

Podeu consultar la incidència als centres educatius al portal del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha llançat una crida a la població d’extremar les precaucions en els pròxims dies davant el preocupant increment de casos de COVID-19 a Catalunya. Llagostera n’és un bon exemple. En els últims set dies, s’han detectat 19 casos positius de COVID-19 diagnosticats amb prova PCR -36 en els últims 14 dies- i l’índex de risc se situa, a dijous 22 d’octubre, a 571 punts. Un rellevant nombre de casos positius provenen de la població adolescent i jove i són causats pel no compliment de les trobades socials de màxim 6 persones o de l'aïllament preventiu.

Per mirar d’aturar la segona onada de COVID-19, el Govern va aprovar la setmana passada diverses restriccions, com ara el tancament de bars, restaurants i centres d’estètica, així com l’aturada de les competicions esportives amateur i de base. Aquesta setmana, però, des del Departament de Salut s’ha fet un crida a la població a extremar les precaucions en els pròxims dies, claus per frenar l’expansió del coronavirus. Així, es demana reduir la interacció social i la mobilitat el màxim possible, així com seguir estrictament amb la fórmula Distància+Mans+Mascareta i protegir les persones de risc.

Des de l’Ajuntament de Llagostera també s’ha recalcat seguir amb les mesures de prevenció i protecció vigents. Per aquest motiu, el passat divendres, l’alcalde es va dirigir a la població per demanar responsabilitat i seguir totes les restriccions aprovades per la Generalitat i les corporacions sanitàries.

Des de l’inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s’han registrat un total de 140 casos positius i 1.133 casos sospitosos.


Dimarts, 20 Octubre 2020 15:57

El Club BTT Llagostera estrena pàgina web

Amb l'objectiu d’apropar-se als seguidors i millorar els seus serveis, el Club BTT Llagostera ha renovat totalment la seva pàgina web. D’aquesta manera, es facilitarà la publicació de notícies, la promoció els patrocinadors i el contacte o gestions amb el club.

També els podeu seguir a Instagram i Facebook

Dilluns, 19 Octubre 2020 13:06

¿Puedes oírme? al cicle de cinema Gaudí

Aquest diumenge, 25 d'octubre, a les 18h, nova sessió de cinema del Cicle Gaudí amb la projecció del documental ¿Puedes Oírme?, dirigit per Pedro Ballesteros.

L'acte comptarà amb la presència de Jordi Marquès, un dels productors de la pel·lícula, que farà la presentació abans de la projecció.

L'entrada general té un preu de 4,5 €. En el cas de tenir el Carnet Jove, l'entrada té un cost de 3 €.

Se seguiran les mesures de prevenció de la COVID-19 decretades per les autoritats competents.


La Biblioteca Julià de Cutiller de Llagostera proposa pel mes de novembre diverses activitats culturals i lúdiques per a grans i menuts.

El club de lectura per a adults tindrà lloc el dimecres 25 i dijous 26 de novembre, de 18.30 a 20 h i de 21 a 22.30 h, respectivament. Es parlarà de la novel·la Tot un caràcter, de l’escriptora lleidatana Imma Monsó. Les sessions, conduïdes per Cristina Montiel, són gratuïtes.

L’hora del conte, per a públic infantil de 4 a 8 anys, serà el dimarts 24 de novembre a les 17 h, amb En BUM i l’estel dels desitjos, a càrrec de la Companyia Homenots. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia, ja que hi ha aforament limitat.

Així mateix, del 3 al 25 de novembre, la Biblioteca acollirà l’exposició “Gamers y comiqueros. De la viñeta a la consola...y viceversa”, de Norma Comics. Es podrà visitar dins l’horari d’obertura habitual del centre i compta amb el suport del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

El dimarts 10 de novembre el cinema infantil serà el protagonista del taller "Chomón per a la mainada", a càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs i la Filmoteca de Catalunya. La vetllada, adreçada a nens i nenes a partir de 3 anys, començarà a les 17 h. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia, ja que hi ha aforament limitat.

Finalment, el dijous 19 de novembre a les 19.30 h es portarà a terme l’espectacle poètic "Alcohols", a càrrec de Martí Sales i Núria Martínez Vernís. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia, ja que hi ha aforament limitat.

Les diferents activitats es duran a terme a la Sala polivalent del Centre Cultural Can Roig. Per a més informació, us podeu posar en contacte amb el personal de la Biblioteca Julià Cutiller


Alerta davant l’empitjorament de la situació del coronavirus a Llagostera i a Catalunya. Segons l’Índex de Risc per Municipi que difon la CCMA, elaborat amb la informació proporcionada pel portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, s’han registrat un total de 18 casos positius diagnosticats amb PCR en els últims set dies al nostre municipi. Aquesta xifra ha provocat que l’índex de risc es disparés, arribant a tocar els gairebé 1.000 punts i situant-se, avui, dijous 15 d’octubre, als 809 punts. A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 3.26, el que significa que, de mitjana, cada cas positiu infecta a més de tres persones.

Llagostera no és l’únic municipi de la zona que es troba en una situació límit. També hi està Santa Cristina d’Aro, amb 19 casos en els últims set dies i un índex de risc de 1.459 punts, o Sant Feliu de Guíxols, amb 29 casos en els últims set dies i un índex de risc de 316 punts.

L’expansió generalitzada de la COVID-19 arreu de Catalunya, així com a l’Estat i a Europa, ha provocat que el Govern de la Generalitat opti per prendre mesures dràstiques per mirar de frenar l’increment de casos. A més de fer una petició de reduir el màxim possible la mobilitat i les interaccions socials, els bars i els restaurants hauran d’abaixar la persiana durant quinze dies, així com es redueix l’aforament a comerços, gimnasos, teatres o cinemes. També durant un període de quinze dies s’ajornen les activitats esportives amateurs i base, i les universitats impartiran docència en línia, amb l’alumnat des de casa, excepte si són classes pràctiques.

Les noves mesures entraran en vigor aquesta nit. Cal actuar amb màxima precaució, minimitzar el risc tot el que sigui possible i tenir en compte tota la informació proporcionada pels canals oficials.

Des de l’inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s’han registrat un total de 112 casos positius i 1.011 casos sospitosos.

FACEBOOK