Les activitats van començar divendres amb un tast de receptes boletaires i el lliurament de la Forquilla de Plata, que enguany ha estat peren Pep del restaurant Can Cassoles. Dissabte va ser el torn del tradicional concurs de caça de bolets, l’excursió familiar per conèixer el bosc i les espècies de bolet, i la festa nocturna Tocats del Bolet Fest, que va reunir nombrosos joves al local polivalent.
El dia gran de la fira ha tingut lloc diumenge, amb un mercat ambientat al segle XIX que ha omplert de gom a gom els carrers i places del nucli antic. La plaça Catalunya també s’ha omplert de públic durant el taller i l’exhibició castellera amb els Minyons de Santa Cristina i els Guillats de la Selva, que han aixecar diversos castells i pilars.
El premi Ou de Reig 2025 ha estat per a Josep Montiel “Monti”, en reconeixement a la seva implicació en diferents festes populars del poble, on col·labora com a xef preparant àpats per a nombrosos comensals, com el dinar de la gent gran o el dinar popular de la Fira del Bolet amb el Casal Parroquial.
Per la seva banda, el Cistell de Plata que atorga l’Associació Res Com Llagostera s’ha lliurat enguany a Calçats Llinàs, com a reconeixement a la seva trajectòria i compromís amb el comerç local.
Una de les novetats de la Fira ha estat el taller de conserves de bolet a càrrec del col·lectiu Dones s(àvies). La programació ha finalitzat amb l’actuació musical del grup Coi els Montgrons.
Amb la celebració de la Fira del Bolet, s’ha donat també el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Bolet, en què 9 restaurants del municipi ofereixen menús especials dedicats a aquest producte de temporada. Els preus dels menús oscil·len entre els 32 i els 80 euros, amb propostes culinàries variades que posen en valor la cuina local i la tradició boletaire.
La Fira del Bolet de Llagostera està organitzada per l’Àrea de Llagostera Activa de l’Ajuntament, amb la col·laboració de nombroses entitats del municipi, l’Associació Res Com Llagostera i l’Associació de Restaurants de Llagostera.
Pionera a la zona, la Fira del Bolet se sustenta en la tradició boletaire arrelada entre els massissos de les Gavarres i l’Ardenya. Nascuda l’any 2003, la fira manté la seva vocació de projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior, combinant patrimoni, cultura i gastronomia.
Des de l’Ajuntament s’ha fet un agraïment a totes les entitats, personal municipal, Policia Local i brigada que participa activament en la fira


Comentaris