ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll Danys col·laterals del tabac
Dimarts, 18 Agost 2020 08:14

Danys col·laterals del tabac Destacats

Publicat per  Emili Monera
Valorar aquest article
(6 Vots)

Avui dia 18, entra en vigor la prohibició de fumar en espais públics a Catalunya, inclòs el carrer, mentre no es pugui guardar la distància de seguretat. Una distància de seguretat absurda, perquè només que faci una mica de vent com es calcula aquesta distància?.
Diuen que perjudica als demés, perquè el fum que passa pels nostres pulmons pot ser un fum contaminat amb la Covid-19 (si som asimptomàtics i no ho sabem), a part de que les exhalacions diuen que son molt més profundes.
El què més em sorprèn, és que ningú parla de prohibir fumar dins dels vehicles, sigui el vehicle que sigui, ja que a més de perjudicial és perillós. Quantes vegades hem vist conductors que entre buscar la cigarreta, l’encenedor (perquè ara el cotxes ja no en porten), i encendre-la han pogut passar moltes coses. També hem de tenir en compte, que els cotxes nous tampoc porten cendrer. On va a parar la cendra i la burilla?. Doncs a fora per la finestra que de vegades pot afectar a un altre cotxe que vagi amb les finestres obertes, o a sobre del motorista que va al darrera. I ja no diguem les que van a parar als vorals de la carretera produint un incendi, que el que ha llençat la burilla és totalment inconscient de que el bosc crema per culpa seva.
Diuen que morir de càncer de pulmó és molt dolorós i es pateix molt. Jo he acompanyat algun amic meu en el seu darrer tram de la seva vida, i us asseguro que és molt angoixant.
No vull dir amb això que s’ha de prohibir fumar, ja que les prohibicions sempre tenen l’efecte boomerang, sinó que aprofitant l’avinentesa es pot fer una reflexió col·lectiva dels resultats de fumar durant molt de temps.
Cert és que de vegades el fet de fumar, és un moment reparador que ajuda a reflexionar o a somiar o a passar l’estona. I també és cert, que hi ha altres maneres d’aconseguir el mateix sense la cigarreta.
El deixar de fumar és una qüestió psicològica, de mentalitat i de voluntat, però el cert és que es pot aconseguir.
Òbviament no sóc metge però sí exfumador, i us asseguro que ha estat una de les millors coses que he fet a la meva vida. Deixar de fumar.


Emili Monera Pou

Llegit 1922 vegades
  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.