ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll El futbol, a Llagostera, com a generador d’oportunitats: un gran club per un gran poble
Dissabte, 10 abril 2021 14:54

El futbol, a Llagostera, com a generador d’oportunitats: un gran club per un gran poble Destacats

Publicat per  Gemma Bou
Valorar aquest article
(11 Vots)
Sembla ser que la història futbolística a Llagostera té els seus inicis al 1920, tot i que la creació de l’actual Unió Esportiva Llagostera no va ser fins l’any 1940, degut a la desaparició dels anteriors equips amb la Guerra Civil.

Des de llavors, la UE Llagostera sempre ha tingut un nom en el món del futbol i, en els últims anys, ha agafat revolada gràcies a l’esforç d’un seguit de persones liderades pel duet Alsina- Tarragó.

Sens dubte, el futbol, així com altres esports de grup, a més de contribuir en el desenvolupament de qui ho practica, genera beneficis en l’àmbit social potenciant els valors de responsabilitat personal i col·lectiva.

Crec que puc dir, en nom meu i en el de molta altra gent , que els èxits de la UE Llagostera ens van fer viure una època daurada a moltes famílies. Als amants del futbol, sobretot, que ho van disfrutar moltíssim, i a la resta, que menys aficionats o gens al futbol, van poder gaudir d’un sentit de pertinença i oportunitats que mai haurien imaginat.

Vull afegir, que tot i que la UE Llagostera segurament, des del seus inicis, havia estat un gran club, sobretot per la dedicació i implicació desinteressada de moltes persones del poble, no va ser fins a l’entrada de la família Alsina-Tarragó a la gestió d’aquest que va permetre tenir un equip a altes categories del futbol professional i eixamplar la base amb gairebé mig miler de nens, nenes i joves participant de les activitats setmanals del futbol base.

El nom de Llagostera va viatjar per tot el territori nacional i feia certa gràcia quan, per altres temes no relacionats amb el món del futbol, parlaves amb gent d’altres comunitats i coneixien el nostre poble pel futbol. Certament, publicitat a cost zero, difícil de trobar....

És per tot aquest context, que és inconcebible que, en tots aquests anys, no s’hagi considerat el futbol a Llagostera com a generador d’oportunitats i no s’hagi donat a la UE Llagostera la importància que mereixia. És inconcebible que, es fomenti la creació d’un segon club, fomentant la competició i no la cooperació, tot i no disposar d’instal·lacions esportives suficients i adequades. Sovint la gent es pregunta si els actuals lavabos del camp de futbol destinats al públic en general són encara els de 1920...

No sé si l’actual equip de govern farà algun pas per intentar retenir la UE Llagostera i tots els beneficis que això comporta al municipi: 40-50 llocs de treball fixes, múltiples oportunitats per a les famílies del territori per a la pràctica del futbol, 300 famílies que passen les tardes a Llagostera esperant els seus fills i filles que estan entrenant al camp municipal i aprofitant per comprar als diferents establiments, prendre un cafè o un refresc, .... multitud d’equips que venen de fora els caps de setmana, amb aficionats que han d’esmorzar, dinar....

Si no és així, Isabel i Oriol, us desitjo molta sort en el vostre nou camí i us dono les gràcies per tot el que vosaltres i la gran família de la UE Llagostera ha aportat a la meva família i a tantes altres.

Gemma Bou


Llegit 3651 vegades

Participants a la conversa

  • Convidat (Ex-sòcia)

    Permalink

    Perquè no ho pregunten al poble? Total els mantenim entre tots. Per mi haurien d’haver marxat fa molt de temps, ja era hora que l’Ajuntament els hi tanques l’aixeta.

  • Convidat (SOCI)

    Permalink

    Ex-sòcia, Podries especificar, què és el que els hi han pagat i en concepte de què. I també podries aclarir si la resta d'entitats esportives han rebut o no diners de l'Administració i si aquests, com dius tú, els hem pagat entre tots o si no?.
    Gràcies.

  • Convidat (Ex-sòcia)

    En resposta a: Convidat (SOCI) Permalink

    "o si no?"
    Només faltaria que les altres entitats esportives no rebessin diners de l'ajuntament, però crec que ni de bon tros a estat equitatiu. MOLT curiós que es canvïi de govern i no parin de queixar-se..

  • Convidat (SOCI)

    En resposta a: Convidat (Ex-sòcia) Permalink

    Ja ho sé que la resta d'entitats han rebut subvencions de l'Ajuntament. No sé quin criteri es fà servir per assignar les subvencions que reb cada entitat, sincerament no ho he buscat. Crec per això, que tothom entendrà que haurien d'assignar-se segons els participants que té cada entitat, per ser equitatives. En el teu missatge, celebres que l'Ajuntament no subvencioni una entitat en concret. Això si que no ho trobo equitatiu.

  • Convidat (Paco)

    Permalink

    El camp del Llagostera hauria de portar el nom d'Oriol Alsina! Visca la U.E Llagostera!

  • Convidat (Jaume)

    Permalink

    No crec que tingui que rebre diners del Ajuntament, es una societat privada Alsina-Tarrago, el poble te altres necesitat.

  • Convidat (Punxot.)

    Permalink

    Deixant de banda que marxin o no, el què és vergonyós són les instal.lacions esportives del poble. No tan sols si les comparem amb clubs de molt més baix nivell que els del nostre poble (tampoc és normal arribar on ha arribat la Unió, poques vegades s'ha vist un fet així a la història del futbol), fins i tot si les comparem amb pobles similars dels voltants. Em direu que hi ha altres necessitats, però en aquestes viles també hi són.

  • Convidat (SOCI)

    En resposta a: Convidat (Punxot.) Permalink

    Hi estic d'acord. És una llàstima que durant els últims anys no hi hagi hagut la voluntat d'intentar replantejar i dinamitzar tota la zona esportiva. Segurament l'Ajuntament no ha tingut mai la possibilitat de satisfer totes les necessitats, però almenys podria haver donat la sensació que hi havia la voluntat de fer-ho. La realitat és que a l'any 2021, hi ha un camp de fútbol, sense anar més enllà amb uns lavabos que fàn vergonya, una piscina que té més de 40 anys que ja no pot satifer les necessitats d'un municipi com el nostre, una pista poliesportiva descoberta més insuficient encara, etc... I és el que hi haurà durant molts més anys.

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.