ELPOLLTV

Div23022024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions En record de Josep Mayol Collell. Pintor, fill de pintor i pare de pintores
Dissabte, 27 Novembre 2021 09:08

En record de Josep Mayol Collell. Pintor, fill de pintor i pare de pintores

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)

L’Ajuntament de Llagostera s’uneix al dol dels familiars i amics de Josep Mayol Collell. Pintor, fill de pintor i pare de pintores. Nascut a Llagostera l’any 1934, en Josep era un home educat, amable, generós i la seva ha estat una pèrdua profundament sentida per a molta gent de Llagostera i també per a molta gent del Prat de Llobregat. Població on va anar a viure i on l’any 1976 i on va fundar i dirigir durant 25 anys una escola de dibuix inspirada en la que Rafel Mas havia creat a Llagostera i en l’estela de la qual el pare d’en Josep, Pere Mayol, va exercir molts any la docència.

En Josep va heretar del seu pare l’amor per l’art i el va transmetre a les seves filles Montse i Rosa. Destacat paisatgista, partidari d’un estil minuciós, treballat, fonamentat en el dibuix i el realisme, va exposar els seus olis, carbons o aquarel·les en diverses ciutats amb més de cent exposicions individuals.

L’alcalde del Prat Lluís Mijoler ha lamentat la seva mort, destacant la seva contribució a l’impuls de l’educació, la cultura i les arts a la seva població. Al Prat, se li va concedir l’any 2010 el Premi Ciutat del Prat i va ser reconegut com a fill adoptiu l’any 2017.

També a Llagostera, l’any 2015, se’l va homenatjar amb una exposició i actes de reconeixement a partir de la iniciativa que va impulsar el Consistori llagosterenc i l’Escola d’Art que porta el nom del seu pare Pere Mayol. Ahir el vam acomiadar, als 87 anys, en una cerimònia al Tanatori de Llagostera. Descansa pau Josep. El teu record i les teves pintures seguiran entre nosaltres.

Ajuntament de Llagostera

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.