ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La CUP-Alternativa, mitjançant un comunicat, valora els resultats electorals i el pacte Junts-PSC
Divendres, 09 Juny 2023 11:31

La CUP-Alternativa, mitjançant un comunicat, valora els resultats electorals i el pacte Junts-PSC

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(12 Vots)

Amb aquest document, publicat al seu web, la formació agraeix els suports rebuts i felicita públicament els grups de Junts ─com a guanyador─ i d’ERC ─que ha sumat un regidor─ pels seus resultats. Alhora, valora els propis (passen de 3 a 1 regidor) com a “clarament negatius per a la candidatura i el projecte polític” que representen. Hi expliquen que aquests dies de reflexió, anàlisi i debat intern els han servit per fer una primera lectura dels motius pels quals han perdut representació. Així, apunten a elements com l’abstencionisme o la concentració de vot entre ERC (que ha ostentat l’alcaldia) i Junts (com a principal grup opositor), però també als discursos reaccionaris propiciats per les polítiques transformadores que la formació ha dut a terme des del govern. Concretament, expressen que “avenços socials clars (i aprovats i reconeguts unànimement en el discurs públic per tots els partits) han estat per altra banda fortament blasmats mitjançant el boca-orella, especialment per relacionar-los i confondre’ls amb problemes d’ordre públic (i una tolerància inexistent cap a aquests), conseqüències igualment falses per a l’economia de la institució o l’afavoriment de col·lectius segons procedència (acusació, tristament, tan falsa i xenòfoba com també comuna)”. En aquest sentit, destaca l’autocrítica de no haver estat prou capaços, tot i els esforços comunicatius i de campanya, de combatre aquest fet amb èxit.

El comunicat també fa referència a l’escenari de pactes postelectoral i a les converses anunciades per part de Junts per a formalitzar coalició amb el PSC. Segons explica la CUP-Alternativa, la setmana passada es van reunir amb Junts per Llagostera i els van fer extensiu que, amb els resultats a la mà, creien que no els pertocava de fer cap proposta de pacte, però que estudiarien qualsevol possibilitat que com a grup amb responsabilitat de formar govern els fessin arribar. I que no havent estat així i malgrat no “es puguin fer els sorpresos” (expliquen que en campanya ja va quedar clar que Junts pensava en el PSC com a soci prioritari), es ratifiquen en “la convicció que des de l’independentisme i en l’actual context, no té cap sentit incloure al govern” aquest partit. “Especialment en un poble molt majoritàriament independentista com el nostre i sense que constatem ─almenys d’entrada i sobre el paper─ cap diferència programàtica insalvable entre Junts, ERC i/o nosaltres per, com a mínim, explorar possibilitats si el grup guanyador així ho hagués volgut”, reblen.

Finalment, i reivindicant-se un grup consolidat, amb tota l’energia per continuar sent un actor rellevant al poble i que aspira a tornar a ser força de govern en un futur, es comprometen a fer “una oposició constructiva, però activa i atenta, de defensa del programa propi i de les herències valuoses del darrer mandat.”

Podeu llegir el comunicat de la CUP-Alterantiva per Llagostera des d'aquí.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.