ELPOLLTV

Dij02052024

Back Estàs aquí:Inici Notices La Diputació de Girona aprova una moció sobre els costos de Solius
Divendres, 24 Novembre 2023 11:49

La Diputació de Girona aprova una moció sobre els costos de Solius

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)

El llagosterenc Jordi Casas, regidor de la CUP-Alternativa i diputat provincial, hi va defensar que la Generalitat es comprometi a assumir tots els costos de postclausura

Al ple ordinari de novembre de la Diputació de Girona, celebrat aquest dimarts, es va debatre una moció, iniciativa del PSC i finalment presentada per tots els grups, en què es reivindica que el Govern de la Generalitat assumeixi els costos de tancament de l’abocador de Solius. Originalment, la moció explicitava que el Govern havia d’assumir tant els costos de “tancament” com de “postancament”. Aquests s’estimen en 30 milions d’euros al llarg de 30 anys i podrien afectar greument Llagostera i els altres quatre municipis membres del consorci que gestiona el complex.

Com destaca la CUP-Alternativa per Llagostera amb una comunicació a les xarxes, a última hora i fruit de la negociació amb el govern de Junts-ERC, la moció va acabar resultant ambigua, com ho va demostrar la contradicció en el debat entre el president Miquel Noguer (Junts) i la portaveu del govern Mònica Alcalà (ERC), qui va deixar clar que l’aprovaven perquè no incloïa el postancament. Davant d’això, Jordi Casas va reivindicar que no tenia cap sentit demanar al govern català un fet al que ja s’havia compromès (els costos estrictes de tancament, fins 2025).

El mes passat la qüestió també es va debatre a l’Ajuntament de Llagostera, amb una moció d’ERC (que va acceptar aportacions de la CUP-Alternativa) i que va tenir el vot contrari del govern Junts-PSC. I també al Parlament, on la CUP va presentar una esmena perquè el Govern assumís els costos de postancament, però en aquest cas va ser el PSC (impulsor de la moció) qui ho va impedir. Per tot això, i “davant una gran incongruència dels altres partits a l’hora de posicionar-se sobre un fet de gran importància per Llagostera i que és de justícia”, la CUP-Alternativa es reivindica com l’únic espai que defensa el mateix en totes les institucions i que continuarà fent-ho.

Podeu recuperar aquí la intervenció inicial d’en Jordi Casas al ple de la Diputació des d'aquí.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.