ELPOLLTV

Dim30042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Les noves joies de la Fundació Ramon Noguera s'inspiren en les diferents etapes de la vida
Dissabte, 25 Novembre 2023 11:35

Les noves joies de la Fundació Ramon Noguera s'inspiren en les diferents etapes de la vida

Publicat per  ACN
Valorar aquest article
(1 Vot)
Les noves joies de la Fundació Ramon Noguera s'inspiren i donen valor a les diferents etapes de la vida. L'entitat ha presentat aquest divendres 'Enfila la vida', formada per quatre col·leccions que representen la infantesa, la joventut, la maduresa i la vellesa, amb una cinquena creada per la joiera Mariona Quera. La nova temporada ha estat dissenyada per l'equip creatiu i elaborada artesanalment per les persones amb discapacitat intel·lectual de la fundació. Estan fetes a partir de materials com ceràmica, llautó, peces volcàniques i perles, entre d’altres, i els acabats són tots amb plata de llei i en alguns casos amb plata banyada en or.

Les quatre col·leccions elaborades per l'entitat tenen com a característica comuna un disseny a partir de peces enfilades per representar, de manera gràfica, el camí que tracen les persones des del seu naixement fins la vellesa. Cadascuna exemplifica una etapa de la vida: la infantesa, la joventut, la maduresa i la vellesa. S’han elaborat 4 models diferents, amb diverses peces com ara collarets, arracades i braçalets. Es produeixen 50 unitats de cadascuna. La cinquena, l'ha ideat la gironina Mariona Quera, que ha tornat a col·laborar en la iniciativa.

Per retratar les quatre etapes de la vida, s'han escollit diferents motius i colors. La Infantesa ofereix peces amb colors i elements característics d’aquest període a partir d’una col·lecció més desenfadada i divertida, sempre amb un punt sofisticat. La Joventut presenta un element característic com ho són les dues anelles entrellaçades que s’entenen com un símbol del pas d’una etapa a l’altra. Són peces volcàniques per exemplificar un tram vital en el qual tot floreix: l’amor, la personalitat, el caràcter, les inquietuds i les emocions. Les flors es converteixen en l’element representatiu de la col·lecció La Maduresa, que s’ha concebut sota la idea que en aquesta etapa les persones es troben "a la flor de la vida". Les joies i complements s'elaboren amb peces de colors vermell granat i el rosa per representar els diferents graus de maduresa que assoleixen les persones quan tenen una determinada edat.

A La Bellesa (tot i centrar-se en la vellesa, s’han canviat la ve baixa per la be alta per donar-li un punt més desenfadat) s’han utilitzat perles en tots els seus elements per posar èmfasi a la trajectòria que cal haver viscut per arribar fins aquest punt de la vida, fent un paral·lelisme amb el fet que les perles són objectes que necessiten un determinat temps per formar-se. En aquesta col·lecció també apareix l’arbre de la vida, un símbol que reuneix totes les etapes vitals d’una persona.

Les joies i els complements de bijuteria de quatre de les cinc col·leccions han estat elaborades per persones amb discapacitat intel·lectual amb el suport d’un equip format per professionals del centre de la Fundació Ramon Noguera amb una finalitat terapèutica. Tots els dissenys, les tècniques de creació i els materials utilitzats s’han treballat des "d’una perspectiva social" més enllà de la seva visió purament estètica amb l’objectiu d’adaptar aquests processos a les capacitats de les persones.

Els dissenys i els materials s’han inspirat, de nou, en les últimes tendències de la moda a partir de peces molt portables i amb molta personalitat. A més, cada joia s’entrega amb un packaging 100% elaborat pels usuaris de la Fundació, juntament amb un petit catàleg amb el detall de la col·lecció.

Les creacions ja es poden comprar des d'aquest mateix divendres a la botiga-showroom de la Fundació del carrer Indústria número 16 de Girona, a Mas Xirgu; a la botiga online www.lafundacio.net; i als centres ocupacionals de Girona i de Llagostera. Les peces de les col·leccions de disseny propi tenen un preu d’entre 9,50 i 18,50 euros. Pel que fa a les joies dissenyades per Mariona Quera, les arracades costen 50 euros i el collaret, 55.

Com a novetat d'aquest any, a més, els creadors de les peces, persones usuàries de la Fundació, fan de models de les joies i es converteixen en els protagonistes del vídeo promocional.

La directora gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, remarca que "una vegada més volem que totes les peces que dissenyem siguin molt especials per a tots els nostres amics i col·laboradors, convertint-les en unes joies úniques".

Per la seva banda, la membre de l'equip creatiu que ha definit el disseny i la producció, Ester Roura, diu que "com a servei de teràpia ocupacional, tenir l’oportunitat de crear i elaborar cadascuna de les joies d'aquestes col·leccions ens permet reforçar l'autoestima, millorar la realització personal i poder assolir habilitats, hàbits i conductes relacionades amb el treball i l’entorn laboral per part de les persones usuàries que hi participen".

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.