ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Esquerra Llagostera s’oposa al pressupost 2024 considerant-lo de “pressupost mal continuista"
Dissabte, 23 Desembre 2023 10:02

Esquerra Llagostera s’oposa al pressupost 2024 considerant-lo de “pressupost mal continuista"

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Eduard Diaz, portaveu d’ERC: “El pressupost denota que el govern no sap quin model de poble vol, ni quina prioritat té pel futur. Veiem projectes nous, projectes vells, però cap ambició per caminar cap a un poble amb més recursos”.

Els republicans critiquen que s’hagi incrementat els tributs quan es disposa d’1M€ extraordinari provinent de l’Estat, així com que es faci la previsió de recaptar 200.000€ en multes, quan la xifra “normal” dels darrers anys se situa entre els 50 i els 80 mil euros.

El grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Llagostera ha votat en contra del pressupost 2024 aprovat pel govern municipal (Junts + PSC). Segons ha indicat el portaveu dels republicans llagosterencs, Eduard Diaz, “tenim la sensació que aquest pressupost no és només continuista, sinó que més aviat és un pressupost mal continuista. Agafa pràcticament les mateixes partides que hi havia anteriorment, manté tot el construït per l’anterior equip de govern, però no afronta els problemes i reptes que té Llagostera ara mateix i que són necessaris treballar per tal de millorar com a poble”.

Així mateix, Diaz va apuntar que “el pressupost denota que el govern no sap quin model de poble vol, ni quina prioritat té pel futur. Veiem projectes nous, projectes vells, però cap ambició per caminar cap a un poble amb més recursos”.

El grup a l’oposició va criticar el fet que malgrat comptar amb un augment de gairebé un milió d’euros en les aportacions extraordinàries de l’Estat, en el capítol d’ingressos, el govern aprovés recentment una pujada massiva d’impostos i tributs. Així mateix, van subratllar que els havia cridat l’atenció que se situï la xifra de 200.000 euros en la recaptació de multes, quan en els darrers anys la recaptació normal ha estat d’entre 50 a 80 mil euros. Per altra banda els republicans veuen en el capítol de les inversions un dels grans problemes del pressupost: “no es destina ni un sol euro dels ingressos corrents a inversió. Totes es paguen amb un préstec d’1,2 milions d’euros, amb petites subvencions i amb la venda de patrimoni de l’Ajuntament.” Díaz, també va lamentar que el fet de no utilitzar part de l’augment dels ingressos corrents a pagar inversió afecta greument a la capacitat de l’Ajuntament per afrontar obres en el futur.

L’aposta dels republicans és continuar amb la recerca de sòl industrial que es va començar al passat mandat i desencallar el SUD11 i SUD12, dos sectors industrials en desenvolupament que aportaríen a la població un augment dels ingressos. Aquesta va ser una de les crítiques del grup d’Esquerra als grups que actualment formen el govern.

Finalment també van acusar a Junts i el PSC de no voler destinar els diners provinents de la venta de parcel·les municipals a polítiques d’habitatge. Els republicans afirmen que s’ha de complir la llei i que presentaran batalla perquè així sigui. Per la seva part el govern vol destinar aquests diners a la compra d’una finca per ampliar equipaments culturals.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.