ELPOLLTV

Div19072024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera se situa al 82,9% de recollida selectiva el 2023
Divendres, 01 Març 2024 15:26

Llagostera se situa al 82,9% de recollida selectiva el 2023

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Es redueixen també els quilos de residus per habitant i dia, i arriben al mínim històric de 1,22kg.

Llagostera ha tancat el 2023 amb una taxa de recollida selectiva que s’aproxima al 83%, concretament un 82,9%. Aquest augment ha anat progressant des que l’any 2005 es va instaurar el servei de recollida Porta a Porta.

Les dades facilitades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, destaquen una reducció de residus diaris generats pels llagosterencs, situant en 1,22 quilos diaris per habitant.

Cal destacar la reducció de la fracció rebuig que acaba als abocadors. En aquest sentit el 2023 es va aconseguir reduir-ho un 11,01%, en comparació a l’any anterior, en el cas dels habitatges i comerços amb servei de recollida Porta a Porta.

El paper i cartró i el vidre també han sigut dues de les fraccions que han disminuït. En aquest cas, un 7,39% pel paper i cartró respecte al 2022 i el 8,11% en el cas del vidre.

Pel que fa a les altres fraccions, la recollida selectiva dels envasos, tant del porta a porta en comerços i habitatges com dels contenidors i deixalleria, ha augmentat un 6,86% respecte a l’any anterior.

Els veïns i veïnes de Llagostera s’han implicat i tenen consciència de la importància del reciclatge, així ho ha destacat la regidora de Medi Ambient, Pilar Aliu: “Les dades de recollida selectiva han millorat molt en els darrers anys, això reafirma que és un sistema eficaç i, a la vegada, la població és conscient de la importància del reciclatge”.

Una de les accions que en els últims mesos ha engegat l’Ajuntament de Llagostera és la campanya de civisme “Llagostera és cosa de tots”, enfocada en el compliment de la normativa vigent sobre el servei de recollida de residus i el funcionament del sistema Porta a Porta al municipi. Precisament, en aquests darrers dies, agents de l’àrea de Medi Ambient, conjuntament amb la Policia Local de Llagostera han intensificat la vigilància en el compliment de la normativa, recordant que les sancions actuals poden anar des dels 400€ fins als 30.000€.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.