ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices ERC Llagostera aconsegueix que el Neda a l’Escola es faci a la piscina municipal i l’alumnat no s’hagi de desplaçar a municipis veïns
Divendres, 08 Març 2024 05:53

ERC Llagostera aconsegueix que el Neda a l’Escola es faci a la piscina municipal i l’alumnat no s’hagi de desplaçar a municipis veïns

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)
A partir del curs vinent, el programa Neda a l’Escola podrà dur-se a terme a la piscina municipal de Llagostera gràcies a la moció treballada i presentada pel grup d’Esquerra Llagostera, aprovada per unanimitat en el darrer ple del mes de febrer.

D’aquesta manera, els i les alumnes dels centres educatius de Llagostera podran realitzar el Neda a l’Escola durant el mes de juny (a partir del 2025) a les instal·lacions municipals, sense necessitat d’haver-se de desplaçar en autobús a municipis veïns, com han de fer actualment, fet que comporta perdre hores lectives i una despesa extra per les famílies.

El programa Neda a l’Escola és una iniciativa subvencionada per la Diputació de Girona i està orientada a que els infants d’infantil i primària aprenguin a nadar i a adquirir habilitats motrius bàsiques en el medi aquàtic per, d’aquesta manera, guanyar seguretat i evitar ofegaments en un futur. No obstant això, el cost del desplaçament no està contemplat dins l’ajuda econòmica i són les famílies qui han de fer-se càrrec del cost de contractació de l’autobús.

La moció ha estat treballada i consensuada pel grup d’Esquerra amb les direccions de les escoles del municipi i les AFA. Així mateix, també s’han mantingut converses amb l’Institut de Llagostera, centre que ja havia explorat la possibilitat de promocionar la natació entre el seu alumnat fent ús de les instal·lacions municipals a través del Pla Català de l’Esport. La regidora republicana Sílvia Fà creu que aquesta és la direcció en què han d’anar les mocions: “Per nosaltres no tindria cap sentit tirar endavant aquesta moció sense el consens de les escoles del municipi. Ha estat molt enriquidor poder-nos trobar, compartir inquietuds i reptes. Els volem agrair la predisposició a escoltar-nos i a treballar plegats en un tema que creiem que serà en benefici de tothom”.

Amb aquesta moció, el grup d’Esquerra Llagostera fa possible que els centres educatius de primària i secundària del municipi puguin utilitzar la piscina municipal durant els matins del mes de juny i que s’aconsegueixi un estalvi econòmic per les famílies i una de pèrdua de temps en els desplaçaments.

Fà afegeix que “tot i que pot semblar estrany que parlem de natació i piscines en el context actual, quan estem vivim una situació d’extrema sequera que fa perillar inclús l’obertura de les piscines aquest estiu, creiem que aquesta moció és important per donar facilitats a les escoles, a l’Institut de Llagostera i també a les famílies. Estem molt satisfets que la resta de grups municipals hagin vist la nostra proposta amb bons ulls”.

D’altra banda, en el torn de precs del ple de febrer, el grup d’Esquerra va demanar quina valoració en feia l’equip de govern de la campanya de civisme que s’ha dut a terme visitant diverses cases del poble, ja que s’ha fet difusió per xarxes socials de l’iniciativa però no s’havia informat sobre si havia estat efectiva. La regidora de Medi Ambient va respondre que per el moment, no s’havia imposat cap multa. Els republicans també van preguntar per l’indicador de compliment del pacte de govern i sobre la polèmica de l’ús del castellà per part de l’Alcalde a la reunió amb els veïns de Font Bona.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.