ELPOLLTV

Div17052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Atenció! Estàs a punt de ser víctima d'una estafa per WhatsApp!
Divendres, 03 Maig 2024 07:47

Atenció! Estàs a punt de ser víctima d'una estafa per WhatsApp!

Publicat per  Informàtica Llagostera
Valorar aquest article
(1 Vot)

En els últims mesos s'ha detectat un augment significatiu d'estafes a través de WhatsApp que aprofiten la preocupació dels usuaris per enganyar-los i aconseguir diners. El modus operandi d'aquesta estafa consisteix en l'enviament d'un missatge de WhatsApp o SMS per part d'un número desconegut que es fa passar per un familiar, com ara un fill o filla. El missatge sol tenir les següents característiques:

•El familiar diu que ha perdut el telèfon o que se li ha espatllat.

•Utilitza un to urgent i preocupat per aconseguir que la víctima actuï sense pensar.

•Demana diners a la víctima amb excuses com ara una emergència, un imprevist o un deute urgent.

•Pot proporcionar un número de compte bancari o una plataforma de pagament en línia per a la transferència dels diners.

És important recordar que mai s'ha de transferir diners a algú que no es conegui personalment o que no s'hagi verificat la seva identitat, ni tan sols si es tracta d'un familiar proper.

Per evitar ser víctima d'aquesta estafa, segueix aquests consells:

•No responguis al missatge. Si rebs un missatge d'aquestes característiques, el millor que pots fer és no respondre i bloquejar el número de telèfon immediatament.

•Contacta amb el teu familiar per un altre mitjà. Si estàs preocupat pel benestar del teu familiar, pots contactar-lo per telèfon o per un altre mitjà de comunicació que coneguis i que sàpigues que és segur.

•Verifica la informació. Si el teu familiar t'ha contactat per un altre mitjà per demanar-te diners, verifica la seva identitat abans de transferir-li cap quantitat. Pots fer-ho demanant-li dades personals que només ell sàpiga o fent una videotrucada.

•Denuncia l'estafa. Si has estat víctima d'aquesta estafa, pots denunciar-la a la policia o a les autoritats competents.

També pots compartir aquesta informació amb els teus familiars i amics per ajudar-los a prevenir ser víctimes d'aquesta estafa.

Junts podem evitar que els estafadors s'aprofitin de la gent!

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.