ELPOLLTV

Dis07122024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aquesta setmana la llar de jubilats de Llagostera ha reobert les seves portes provisionalment fins que finalitzin les obres.

Fins al moment, es recuperen algunes de les activitats. Els dimecres de 2/4 de 5 a les 6 se celebrarà el Bingo, els dijous de ¾ de 6 a ¾ de 7 ball en línia, i el dissabte dia 8 de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 ball amb Joan Altarriba.

Dimecres, 04 Desembre 2024 22:04

L'Escola Lacustària rep el premi d'Escoles Verdes 2024

Publicat per

L’Escola Lacustària, juntament amb l’Escola Barcanova de Santa Perpètua de Mogoda, l’Institut Jaume Huguet de Valls i l’Escola Vedruna de Vilafranca del Penedès, han estat els centres guanyadors del Premi Escoles Verdes 2024 que atorga el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i el Departament d'Educació i Formació Professional.

Els centres guanyadors han rebut aquest dimarts el guardó en un acte celebrat a l’escola de Santa Perpètua de Mogoda i on han participat el secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, i la directora general d’Innovació, Digitalització i Currículum, Mercè Andreu. A l’acte de lliurament ha tingut un protagonismes destaca l’alumnat de l’Escola Barcanova que han fet d’amfitrions donant a conèixer els principals projectes d’aquest centre.

Els Premis Escoles Verdes, que es convoquen des de l’any 2009, volen reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes per escoles que tenen el Distintiu d’Escola Verda. Aquest distintiu certifica als centres educatius compromesos amb la sostenibilitat que treballen per fomentar una educació ecosocial que transformi el centre educatiu i el seu entorn. Actualment, hi ha més de 800 centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes, que precisament el curs passat va complir 25 anys d’existència.

L’Escola Lacustària, amb el “Projecte entorn: un rastre que parla de Llagostera, ha estat guadonada en la categoria d’actuació singular. Es tracta d’un projecte de seguiment de fauna i descoberta de l’entorn que planteja un repte amb elements de motivació importants per a un aprenentatge vivencial on l’alumnat és el protagonista. El projecte compta també amb la implicació de famílies.

L'Oxfam Intermón Trailwalker, consolidat com a repte esportiu i solidari per equips de referència al nostre país, celebrarà la pròxima edició el 5 i 6 d'abril a Girona (Via Verda) i el 31 de maig a Madrid (San Lorenzo de El Escorial) amb l'objectiu de garantir l'accés a aigua potable de 100.000 persones

La prova compta amb una nova distància de 25 km tant a Girona com a Madrid i una nova ubicació de la meta de 55 km a Salt

Des del 2011, han participat en la marxa solidària més de 32.000 persones, algunes de les quals han repetit gairebé en cada edició. Durant aquests anys s'han recaptat més de 8 milions d'euros per lluitar contra les conseqüències que ha tingut la crisi climàtica sobre les poblacions més vulnerables

 

L'Oxfam Intermón Trailwalker, el repte esportiu i solidari per equips del món més gran per lluitar contra la pobresa, comença a escalfar els motors de la tretzena edició (5 i 6 d'abril a Girona). Aquest any l'objectiu és garantir l'accés a aigua potable per a 100.000 persones de comunitats vulnerables d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina que n'estan privades a causa de la crisi climàtica. Un repte a assolir gràcies a la col·laboració de milers de participants, que recorreran 100, 55, 25 o 10 quilòmetres i que abans recaptaran fons entre persones de la feina, amistats, familiars i coneguts.

Des del 2011, primera edició d'aquesta marxa solidària a Espanya, han participat en la prova més de 32.000 persones i s'han recaptat més de 8 milions d'euros per lluitar contra les conseqüències de l'emergència climàtica sobre els més vulnerables. En la darrera edició, la del 2024, hi van participar més de 2.300 persones i es van recaptar més de 350.000 euros.

Oxfam Intermón Trailwalker és un desafiament esportiu que 'enganxa' moltes persones, motivades pel repte esportiu (20%), pel fet de viure una experiència amb amistats o col·legues de feina (60%) o per la vinculació a una causa solidària (20%). Miguel Ángel García és membre d'un equip de Reus que hi ha participat cada any en què s'ha fet la prova; Xavier Sant ha participat en 10 edicions amb un equip de la feina al Banc Sabadell −en diferents ocasions, en un equip que integrava persones amb discapacitat visual.

Les persones inscrites estan majoritàriament en la franja dels 35 als 55 anys. La participació femenina ha anat en augment els darrers anys fins arribar al 56% el 2024. A més, a l'Oxfam Intermón Trailwalker, un 75% dels equips es formen en l'entorn corporatiu, i això la consolida com una eina de team building per a moltes empreses.

Participar en l'Oxfam Intermón Trailwalker és formar part d'un moviment global Oxfam contra la pobresa i la injustícia climàtica. La prova actualment es porta a terme a diversos països com ara Hong Kong, Corea del Sud, Austràlia, Bèlgica, França i Espanya.

L'edició 2025

La pròxima edició, per a la qual ja estan obertes les inscripcions, tindrà lloc el 5 i 6 d'abril de 2025 a Girona (Via Verda). La prova, consolidada com a repte esportiu i solidari per equips de referència al nostre país, constarà de quatre modalitats: 100 km, 55 km, 25 km i 10 km. La distància de 100 km començarà el dissabte 5 i transcorrerà entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. La prova de 55 km, amb sortida el dissabte 5 a Olot, arribarà fins a Salt, Girona.

I com a novetat, aquest any comptem amb una nova distància de 25 km que començarà a Olot i tindrà la meta situada a les Planes d'Hostoles. Finalment, la de 10 km serà el diumenge 6 d'abril entre Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Els participants, agrupats en equips de 6 persones (4 marxadors i 2 persones d'equip de suport per a les distàncies de 100 o 55 km i de 4 a 6 persones marxadores per a la distància de 25 km), han d'haver aconseguit abans un mínim de 1.500 euros per equip (500 euros en el cas de la prova de 10 km) mitjançant activitats per recaptar fons, venda de materials solidaris o cerca de patrocinadors.

Un any més, la prova compta amb una ambaixadora de luxe: l'alpinista Edurne Pasaban, testimoni sobre el terreny de la situació que viuen moltes persones vulnerables a causa del canvi climàtic. La seva experiència amb Oxfam Intermón a Guatemala, un dels deu països més afectats per l'emergència climàtica i que cada any pateix més sequera, més inundacions i més desastres naturals, ha quedat plasmada en el documental 'El fin de la eterna primavera'.

Quilòmetres per aigua

A l'Oxfam Intermón Trailwalker, els equips caminen contra la pobresa i la crisi climàtica. La recaptació es destina a nous projectes que permeten una vida digna a les persones més afectades pels efectes del canvi climàtic, que no són altres que les més vulnerables. En 30 anys els desastres relacionats amb el clima s'han triplicat. Sequeres, inundacions, tornados i huracans estan canviant les vides de milions de persones, dificultant-ne l'accés a aigua potable, i condemnen milions de persones a la pobresa, a deixar casa seva i convertir-se en refugiades climàtiques, i fan que milers de dones i nenes hagin de caminar cada dia molts quilòmetres per anar a buscar aigua.

La recaptació d'aquesta edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker servirà per facilitar kits d'higiene familiar, latrines d'emergència i fonts d'aigua potable a comunitats vulnerables d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

 

Inscripcions aquí. 

 

Dimarts, 03 Desembre 2024 12:58

Trobada de la generació del 1951 a la Sidreria Mooma

Publicat per

El passat diumenge, 1 de desembre, es va celebrar una trobada especial de les persones nascudes l'any 1951 a la Sidreria Mooma de Palau-Sator.

La jornada va estar marcada de retrobaments, on els assistents van poder gaudir d'un àpat exquisit i compartir moments plens de records. 

Esquerra Llagostera ha aconseguit el vot favorable de totes les formacions que conformen el ple municipal de Llagostera amb la proposta d’incloure la caseta de la guardessa del pas de Panedes dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) i procedir-ne a la seva rehabilitació.

La proposta busca preservar aquest element singular del patrimoni ferroviari i social del municipi, reconeixent el seu valor històric i cultural. La moció també contempla cercar finançament per a la seva rehabilitació i estudiar nous usos que aportin valor a la comunitat, com ara un punt d’informació del Ridaura, un espai museístic o un punt de càrrega per a bicicletes elèctriques. Entre els elements patrimonials vinculats al Carrilet, la caseta de la guardessa del pas de Panedes destaca per la seva singularitat i la seva rellevància històrica. Aquest edifici, situat en un indret aïllat, servia d’habitatge per a les treballadores encarregades de controlar el pas a nivell. Aquest ofici, majoritàriament femení, era sacrificat, amb llargues jornades exposades a les inclemències meteorològiques i amb recursos molt limitats.

Des d’Esquerra Llagostera, a l’oposició, han celebrat aquest acord unànime que posa en valor el patrimoni local i reafirma el compromís amb la seva protecció i dinamització.

Aquest cap de setmana, el Modoni de Llagostera va acollir el concurs de truites "Quins ous, al Modoni!", un esdeveniment que ha reunit set parelles de concursants amb ganes de demostrar les seves habilitats culinàries i una bona dosi de creativitat.

La competició comptava amb dos premis: el premi del jurat i el premi popular. 

La parella formada per Àlex Sánchez i Robert Montiel es va emportar el premi del jurat.  D’altra banda, el premi popular va ser per a Toni Guerrero. 

El restaurant Els Tinars de Llagostera ha renovat la seva estrella Michelin, un reconeixement que destaca la seva excel·lència culinària.

Amb aquest premi, el restaurant reafirma el seu compromís de treballar amb passió, creativitat i dedicació per oferir una experiència única a la taula. La família Gascons i el seu equip agraeixen aquest honor que els impulsa a seguir innovant i mantenint la seva aposta pel producte de qualitat i la cuina d’autor.

 

Per altra banda, el restaurant llagosterenc L’Atelier d’Agà Clos, un petit establiment familiar regentat per l’Iris Clos i en Lluís Dagà, ha estat recomanat un any més a la Guia Michelin.

Dijous, 28 Novembre 2024 15:49

Cerca del tió amb el Grup Bell-Matí

Publicat per

Aquest any el Bell-Matí torna a organitzar una sortida molt especial el proper diumenge dia 8 de desembre a les 9 h al pavelló. 

El nostre informador bosquetà ens ha dit que comença a haver-hi uns moviments molt sospitosos... qui serà?

Es farà una volta pel pla de St. Llorenç. Una caminada d'unes dues hores. Cal portar sabates esportives, esmorzar, aigua i vestimenta adequada al dia que faci. 

És obligatori inscriure's: a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  (noms dels participant i edat de la mainada). 

Eduard Alejandre, actor llagosterenc, participa en la recentment estrenada pel·lícula El Caso Ángelus, la fascinación de Dalí. En aquesta producció, Alejandre interpreta el paper d’Alfonso Brunet, un periodista que entrevista a Salvador Dalí en un context tan surrealista com fascinant.

L’escena principal en què participa el personatge d’Alejandre té lloc durant una festa sorprenent i extravagant, ambientada en els anys 60, amb cisnes, ballarines i música de Rimsky-Korsakov. Aquesta trobada, que comença com una entrevista convencional, acaba explorant un dels episodis més misteriosos de la vida del pintor empordanès: la inesperada reaparició d’un tractat que Dalí havia escrit més de 20 anys enrere i que es va perdre durant la seva fugida de França a causa de la invasió nazi.

La pel·lícula, dirigida per Joan Frank Charansonnet, es va estrenar el passat 22 de novembre a diferents sales de cinema espanyoles.

A Girona, es pot veure a la cartellera del cinema OCine.

Sinopsi oficial
El Caso Ángelus, la fascinación de Dalí ens trasllada a un esdeveniment únic: Salvador Dalí organitza una festa sorpresa per celebrar l’aniversari d’un amic. Però la vetllada pren un gir inesperat amb l’arribada d’un periodista que pretén esbrinar els secrets d’un misteriós manuscrit. En aquesta obra, la barreja d’art, història i fantasia s’entrellacen amb l’extravagància que caracteritzava Dalí.

Dimecres, 27 Novembre 2024 12:58

XI Mercat Km0 a Ca la Maria

Publicat per

El diumenge 15 de desembre, Ca la Maria celebra una nova edició del Mercat Km0, amb motiu del Terra Madre Day, una jornada especial dedicada a la promoció dels productes locals i de qualitat.

A partir de les 11:00 h, us convidem a descobrir i gaudir dels productes dels nostres productors Slow Food i Km0, amb una mostra dels bons, nets i justos productes amb els que treballem.

A més, oferirem un dinar especial a base de tapes elaborades amb productes de cada productor, per només 40€ per 15 tastets, que inclou vi natural i cervesa artesana. També hi haurà un menú infantil per 15€.

Els assistents podran adquirir productes frescos, vins i fins i tot els famosos torrons de la Mari.

Per gaudir del dinar, podeu realitzar la vostra reserva al telèfon 972831334.

Us esperen a Ca la Maria per compartir un dia ple de sabor i tradició local!

Pàgina 1 de 304