ELPOLLTV

Div20092024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Després que el Casal Parroquial llagosterenc, amb la seva obra “L’inspector de Nikolái Gógol” dirigida per Daniel Valentín Casanovas, guanyessin el primer premi en el concurs Visionat de Teatre Amateur de Girona, tenen l’oportunitat de fer una petita gira pel territori. 

La primera actuació tindrà lloc aquest diumenge 22 de setembre a les 18 h de la tarda al Teatre de Bescanó. El preu de l’entrada és de 6 € i la funció té una durada d’aproximadament dues hores.

L’obra “Inspector de Nicolái Gógol” explica la història d’un poble rural de la Rússia del Tsar Nicolàs I on s’espera la visita d’un inspector de Sant Petersburg. L’alcalde avisa a les autoritats de la vila i els explica aquesta noticia que alterarà completament el suposat ordre d’aquesta localitat. Es tracta d’una comèdia àcida i crítica de les classes socials dirigents on tot sembla un ball de màscares, ja que ningú mostra la veritat sobre la seva persona.

Dimarts, 17 Setembre 2024 15:49

Presentació del Festival Art i Gavarres a Llagostera

Publicat per

Amb la presentació i la visita guiada dels artistes que participen en l'Art i Gavarres a Llagostera, aquest cap de setmana s'ha inaugurat oficialment el festival. Les obres es poden visitar al paratge de Can Llambí, a Llagostera.

Les artistes que participen en el paratge llagosterenc són Olga Schmid i l'Associació cultural Cocu.

L'obra d'Olga Schmid vol interpretar de manera geomètrica la transmissió oral de la cultura de les llegendes amb la identificació d'un punt neuràlgic i un recorregut guiat per la presència de les alzines sureres de les Gavarres. L'obra està executada amb un únic fil de corda que ens remet al mateix fil de la vida.

L'Associació cultural Cocu de la mà de les artistes Eva Motas i Carmela Llobet, han creat unes crisàlides que es gronxen mogudes pel vent sota les branques d'un gran roure per explicar les històries que volen ser escoltades. Tanmateix, han creat 3 cadires col·locades just a sota les branques del mateix roure com a continuïtat, com un cercle que es tanca i es viu alhora.

Aquestes obres seran visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.50.04.png

El festival vol mostrar tots els vessants del Rock i convertir-lo en el protagonista indiscutible. 

Els pròxims 22, 27 i 28 de setembre diversos artistes de l’àmbit local, nacional i internacional actuaran a la Sala La Mirona (Girona), en el marc de la 2a edició del Mirorock.

El festival se celebrarà en 4 escenaris on tindran cita 9 grups, entre els quals es trobenels internacionals Mojothunder iTarque y la Asociación del Riff, elgrup nacional Los Zigarros, l’artista Susan Santosi La Perra Blanco, el grup mallorquí SUASI,els catalans TheRock’N’RollBrothers, Los Mambo JamboArkestra i els gironins Lluís Figueras & TheDemons. 

El festival vol generar unpunt de trobada posant en el centre del festival el rock en el seu sentit més ampli. El festival neix amb la filosofia d’estar dedicat específicament al rock en tots els seus vessants, i donar continuïtat al projecte amb el temps. 

En la darrera edició del 2023 el festival va tenir una duració de dos dies, i enguany doblen l’aposta i augmenten la programació a tres dies, mantenint els preus de les entrades amb opcions assequibles per a tothom

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.46.46.png

El Roda Club Esportiu, una entitat dedicada al ciclisme i motociclisme, ha anunciat que aquest setembre reprèn per quart any consecutiu la seva escola de ciclisme extraescolar a Llagostera. L'Escola de Ciclisme A Roda ofereix classes adaptades per a infants de diferents nivells, des de la iniciació fins a l'avançat.

Horaris i modalitats:

Iniciació: Dimecres de 17:30 a 18:45.
Intermedi: Dilluns de 17:30 a 18:45.
Avançat: Dilluns i/o dimecres de 18:45 a 20:15.

El preu és de 25 € al mes i inclou una samarreta tècnica de regal. A més, durant tot el mes de setembre es faran jornades de portes obertes, per les quals cal contactar prèviament amb el club.

Per a més informació, inscripcions o per provar l’extraescolar, els interessats poden posar-se en contacte directament amb el club.

La Parròquia de Llagostera anuncia la data d’inscripció per la catequesi parroquial d’aquest curs 2024-2025. 

Les inscripcions presencials tindran lloc el dijous 19 i divendres 20 de setembre de 17 a 19 h de la tarda a la Rectoria. Mentre que si prefereixes fer la inscripció en línia, l’hauràs de fer abans del dissabte 21 de setembre aquí. 

Aquesta etapa d’iniciació es divideix en dos cursos: primer (nens i nenes de 7 anys) i segon (nens i nenes de 8 anys) Els dos grups realitzaran les classes els dimecres d’1/4 de 6 a ¾ de 7 de la tarda cada quinze dies. 

Avui, dilluns 9 de setembre, Llagostera ha inaugurat el curs escolar 2024-2025 amb l'inici de les classes amb 1.460 alumnes en total. Aquest any, les xifres d'inscripció es distribueixen de la següent manera: 105 infants a les llars d'infants, 819 alumnes a les escoles i 520 estudiants a l'institut, dels quals 409 corresponen a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i 111 al Batxillerat i 16 alumnes a PFI.

Aquest primer dia de curs ha acollit als infants de les llars d'infants, els alumnes de les escoles de primària i els estudiants d'ESO. Els alumnes de Batxillerat i els del PFI no començaran fins al proper dijous 12 de setembre.

Amb aquesta nova arrencada del curs, Llagostera es prepara per un any acadèmic ple de reptes i noves oportunitats educatives per als seus joves.

La mostra arrenca aquest dissabte i es podrà visitar de forma lliure durant dos mesos

El festival Art&Gavarres prepara l'inici de la 7a edició, que estarà centrada en les llegendes i creences que hi ha al voltant del massís. Des d'aquest dissabte es podran visitar els setze muntatges repartits en sis municipis diferents (Girona, Celrà, Llagostera, Cassà de la Selva, Vall-llobrega i Llofriu). Les obres d'art estan en diferents indrets a l'aire lliure i estan pensades perquè la gent pugui passejar-s'hi mentre gaudeix del paisatge natural de les Gavarres. El festival s'allargarà fins al 7 de novembre. Enguany, a més, hi ha dues propostes escèniques que s'inclouen en la programació.

Aquest dissabte arrenca el festival Art&Gavarres, una mostra artística que pretén difondre el patrimoni natural del massís de les Gavarres al mateix temps que la gent descobreix muntatges artístics a l'aire lliure. El comissari de la mostra, Oriol Granyer, explica que la idea és "situar els artistes en plena natura i allunyar-los de les sales d'exposició". De fet, la mostra artística compta amb diferents localitzacions a l'aire lliure.

Cada any s'escullen ubicacions diferents per a cada artista en funció del fil conductor de l'edició del festival. A més, Granyer afegeix que en aquest festival "no hi ha horaris ni vigilància" i això permet que els visitants puguin fer-ho "amb molta intimitat" i amb la total llibertat de visitar els muntatges en qualsevol moment del dia. De fet, el comissari assegura que aquest és el tret diferencial d'Art&Gavarres respecte a altres mostres d'art a l'aire lliure que, a més, estan més massificades.

Estructures sense impacte

Els visitants podran recórrer els setze muntatges entre aquest dissabte 7 de setembre i el 3 de novembre. Cada un dels artistes participants compta amb un espai expositiu i els muntatges han de ser fets amb "materials naturals" perquè la màxima de la mostra és "que no quedi cap empremta ni impacte en els llocs on s'intervé", tal com apunta Granyer.

Per això la majoria d'artistes opta per fer servir branques, fil de ràfia, vímet o canyes. Elements que provenen de l'àmbit natural i que són transformats per convertir-los en obres d'art. Un exemple és el muntatge que prepara Cristina Almodóvar al camí del Calvari de Girona (Torre Gironella). L'artista madrilenya explica que ha agafat "restes de poda dels arbres" per muntar "una estructura de fusta que tingui una aparença natural". Per remarcar aquesta naturalitat, l'artista ha decidit serrar tots els troncs el línia recta en un dels laterals.

L'escultora assegura que amb aquest muntatge busca "barrejar la part racional amb l'orgànica". Almodóvar explica que està acostumada a treballar amb ferro i participar en aquest projecte ha estat tot un repte perquè el seu objectiu és transformar el ferro en objectes naturals. Per l'Art&Gavarres ha decidit fer "una volta de torca més" ja que a partir d'elements naturals ha elaborat una estructura artificial però que tingui aquesta aparença natural.

Llegendes i creences de les Gavarres

El comissari de la mostra, Oriol Granyer, detalla que enguany s'ha escollit les llegendes i les creences com a fil conductor del festival. Aquesta és una temàtica "optativa" pels artistes, però que bona part d'ells segueixen. A partir d'aquí, els visitants podran conèixer algunes de les llegendes de la zona a través dels muntatges, mentre que també descobreixen paratges naturals. Una combinació que explora art, patrimoni natural i cultural.

Des de l'Associació Cultural COCU han apostat per seguir aquest fil conductor i han elaborat un conjunt de crisàlides que pengen d'una alzina surera a Llagostera. En el seu cas, l'entitat ha apostat perquè cada una de les crisàlides penjades representi una llegenda diferent. "N'hi ha que estan en construcció i per això estan fetes en paper o d'altres que estan en transformació", asseguren les seves membres.

Aquestes crisàlides tenen totes una base de vímet i pengen a diferents alçades de les branques de l'arbre. A més, en algunes de les crisàlides hi ha referències a llegendes reals de la zona i també hi ha representacions d'animals característics d'aquestes històries populars. Per últim, el muntatge compta amb unes cadires de fusta, perquè escoltar aquestes històries forma part del procés de creació d'una nova llegenda.

El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que uns 250.000 vehicles tornaran aquest diumenge a l'àrea metropolitana de Barcelona, en un dels dies destacats d'operació retorn de les vacances d'estiu. L'AP-7 i les carreteres de la costa poden ser les vies amb més problemes de mobilitat durant la propera tarda, possiblement agreujat per la presència de pluja a comarques del Pirineu, Prepirineu i de la Catalunya central. Durant el matí, les principals retencions s'han concentrat a l'AP-7 nord amb uns 6,5 kms de circulació intensa entre Sant Celoni i Vilalba Sasserra, i uns 4 quilometres de lentitud a Fogars de la Selva. En paral·lel, la C-65 ha acumulat fins a 5 quilometres d'aturades entre Santa Cristina d'Aro i Llagostera.

Un any més Llagostera serà una de les seus del Festival Art & Gavarres, una experiència immersiva que convida a repensar la nostra relació amb l’entorn natural de les Gavarres.

Art i Gavarres és un festival que parteix de la idea que l'art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Enguany, el tema del festival són les llegendes de les Gavarres i les artistes participants a Llagostera seran COCU Associació Cultural (Carmela Llobet i Eva Motas) i Olga Schmid.  Les obres són visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri. El dia 15 de setembre a les 18h hi ha prevista la inauguració a Can Llambí.

Després de set edicions, aquest esdeveniment pioner en el seu àmbit s’ha convertit en una cita esperada i en un referent del circuit de festivals d’art en el paisatge. Aquest any el festival, que tindrà lloc del 7 de setembre al 3 de novembre, parteix d’un concepte arrelat en la cultura popular: les llegendes de les Gavarres.

Art & Gavarres és més que un festival d’art; és una invitació a redescobrir les Gavarres, un espai natural protegit, a través dels ulls dels artistes. En aquesta edició hi participaran setze artistes que exposaran el seu treball als municipis de Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera, Palafrugell (Llofriu) i Vall-llobrega. Durant una setmana, els artistes treballaran in situ, utilitzant materials naturals per donar vida a intervencions artístiques efímeres que es fonen amb el paisatge. Aquestes obres, inspirades en llegendes locals, seran visitables fins que la mateixa natura les esborri amb el pas del temps i els espais recobrin el seu estat original, de manera que no resti cap empremta en el paisatge.

Aquest any, el festival s’endinsa en les històries que han definit la identitat cultural de les Gavarres, i recull la saviesa popular que ens parla de llegendes com a «veritats que s’expliquen i que no han passat mai». Amb aquesta premissa, els artistes exploraran el misteri i la bellesa d’aquestes narracions, creant peces que connectin l’espectador amb la història i les arrels d’aquest entorn singular.

A banda de les instal·lacions artístiques repartides per l’entorn natural de les Gavarres, el festival compta amb dues activitats paral·leles de caire escènic. Dimecres, 4 de setembre, a les 19 h, l’artista Pep Aymerich oferirà el seu espectacle Cadira al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Una proposta mitjançant la qual l’autor eleva l’ofici de fuster a una veritable acció artística en transformar en directe un tronc en una cadira. L’altre esdeveniment és Sota terra, que tindrà lloc el dia 14 de setembre a una de les feixes de Can Colomer, a la vall de Sant Daniel. En aquest espectacle, Moon Ribas i Quim Girón combinaran disciplines com el circ, la dansa, l’acció performativa i les arts digitals de manera molt innovadora i transdisciplinar.

L’edició de 2024 del festival, organitzat pel Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona amb la col·laboració de Bòlit, Centre d’Art Contemporani, i els ajuntaments que l’acullen, és una oportunitat per a residents i visitants de descobrir l’art en un context natural.

La presentació del Festival Art & Gavarres i dels artistes que hi participen en la setena edició ha tingut lloc aquest dilluns a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona amb la participació de la diputada de la Diputació de Girona i alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peyró; el president del Consorci de les Gavarres i alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Daniel Encinas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Marc Vilahur.

Per a més informació sobre la localització de les obres i la programació d’activitats, podeu consultar el web www.artigavarres.cat i el perfil d’Instagram @artgavarres.

Arriba la quarta temporada de l'Escoleta Trail Running Costa Brava a Llagostera. 

L’essencial no és córrer ràpid, sinó saber córrer per la vida.

Amb aquest esperit, ens preparem per una nova temporada plena d’aventures, descobriments i creixement personal. Ens fa molta il·lusió compartir aquesta experiència amb tots vosaltres!

Inici de curs: Dilluns, 16 de setembre

Horari: Dilluns i Dimecres, de 17:30h a 19:00h

Ubicació: Institut Llagostera

Edats: De 4 a 16 anys

Informa't i inscriu-te aquí. 

Places limitades! Asegura't la teva plaça i no et quedis fora d'aquesta gran temporada!

Per més informació: 646 09 35 93

Pàgina 1 de 299