ELPOLLTV

Div23022024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat de Catalunya el tancament immediat de tot el complex i instal·lacions del centre de tractament de residus de Solius. El TSJC ha advertit que si la Generalitat o el Consorci de Solius no ho fan, s'enfrontaran a multes o responsabilitats penals. La Generalitat ja ha anunciat que hi presentarà recurs.

Des del passat 12 de febrer el complex funciona com a centre de transferència de residus i manté l’activitat de la planta però amb l’abocador tancat, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia.

Els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona estan en peu de guerra. Tal i com van anunciar, avui han tallat durant dues hores la carretera c-35. Ha estat una acció, amb autorització dels Mossos d’Esquadra, per reivindicar els seus drets com a ciutadans i en contra de l’empresa de subministrament d’aigua, Rec Madral. Tot i que el conflicte i les reivindicacions fa anys que duren, la gota que ha fet bassar el got, són les continues interrupcions en el servei d’aigua potable per culpa de les pèssimes condicions de la xarxa que acumulen innumerables avaries i la pèrdua de milers de litres d’aigua, en plena emergència per sequera.

Uns 200 veïns han tallat pacíficament la principal carretera que enllaça la Costa Brava amb l’autopista A-7, en direcció Barcelona. A la manifestació hi han assistit també representants de tots els partits polítics de l’Ajuntament de Llagostera, que s’han solidaritzat amb els veïns afectats. La manifestació ha provocat retencions de fins a 16 km. Amb aquesta acció es vol pressionar a les administracions competents que preguin consciència de la situació de vulnerabilitat que viuen els veïns d’aquests dues urbanitzacions i preguin mesures.

L’Ajuntament de Llagostera va requerir la setmana passada a Rec Madral que procedís a adoptar les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei d’aigua i va instar a l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Catalana del Consum a investigar els fets i adoptar les accions i sancions derivades de la incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament. Els veïns no descarten repetir aquesta o altres accions en les properes setmanes.

Els republicans estan amoïnats perquè en cas que sorgeixi qualsevol imprevist fins a finals de desembre (augment del preu de serveis, desperfectes per temporals, etc.), només es disposaria de 40.000 euros per fer-hi front.

Esquerra Llagostera ha mostrat la seva preocupació per la gestió econòmica del nou govern format per Junts i PSC, tan sols un mes i mig després que aquests hagin pres possessió del càrrec. Després del primer ple ordinari d’aquest mandat, en el qual s’ha fet una modificació de crèdit, els republicans es mostren amoïnats perquè el nou govern ja s’ha gastat el 95% del romanent que havia deixat l’antic equip de govern (ERC i CUP) per imprevistos i suplementar partides pel conjunt del 2023.

Dels 800.000 euros que s’havien deixat de romanent per contratemps, com per exemple fer front a increments que hi pugui haver en el preu de l’electricitat i subministres diversos, o possibles desperfectes per accidents o temporals, el nou govern s’ha gastat 760.000 euros en despeses que ara mateix no son urgents i que podrien esperar a l’aprovació del nou pressupost a finals d’any.

Pel portaveu d’Esquerra, Eduard Diaz, “entenem que el nou equip de govern vulgui començar a desplegar les seves pròpies polítiques, però després de les situacions que hem viscut els últims anys amb la pandèmia i diversos temporals, creiem que és molt important tenir un romanent per imprevistos, que permeti fer front a les possibles necessitats de la ciutadania llagosterenca i ajudar en casos d’emergència”.


L’Ajuntament de Llagostera ha requerit per escrit a l’empresa REC MADRAL COMPANYIA D’AIGÜES SA perquè amb la màxima urgència procedeixi a adoptar les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua a tots els usuaris de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava.

Així mateix es demana a l’empresa que un cop restablert el servei es procedeixi a reparar les diverses pèrdues que presenten les xarxes de subministrament que gestiona i que informi als seus clients amb l’anticipació adequada, de qualsevol tall que es pugui derivar de l’execució dels treballs de reparació de la xarxa.

Mitjançant un comunicat l'Ajuntament ha explicat que en el requeriment signat per l’alcalde, Narcís Llinàs, s’informa a Rec Madral que "degut a la gravetat de les afectacions detectades i les queixes que han estat traslladades a l’Ajuntament per part dels usuaris, i demés informació obtinguda pels serveis tècnics municipals serà posada en coneixement de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) així com de l’Agència Catalana del Consum (ACC), als efectes de que els esmentats organismes, en el marc de les competències que tenen legalment atribuïdes, puguin procedir a investigar els fets i a adoptar les accions i mesures adequades per a corregir aquesta situació i sancionar les infraccions en que hagi pogut incórrer REC MADRAL COMPANYIA D’AIGÜES S.A derivades de la incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament." En el mateix comunicat s'informa que l’Ajuntament de Llagostera assistirà el proper diumenge 30 de juliol a la manifestació convocada per un grup de veïns de les urbanitzacions Selva Brava i Font. La manifestació preveu tallar un dels carrils de carretera c-35 en direcció Barcelona a partir de les 19.00h, sota l’autorització i supervisió dels Mossos d’Esquadra.


El Ple del Consell Comarcal del Gironès ha aprovat aquest dimecres, 26 de juliol, el nou cartipàs per al mandat 2023-2027, que reedita un govern de Junts-CM i ERC-AM. La regidora llagosterenca Pilar Aliu serà la responsable política de l’àrea de Medi Ambient i Energia.

En el Ple s’ha realitzat la constitució dels grups polítics comarcals: Junts-Compromís Municipal, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Alternativa municipalista - CUP amunt, Partit dels socialistes de Catalunya-Candidatura de progrés (PSC-CP) i Vox; amb els portaveus Robert Mundet, Marc Puigtió, Gerard Prat, Beatriz Esporrín i Francisco Javier Domínguez respectivament.

Cansats dels reiterats talls en el subministrament d’aigua per part de l’empresa Rec Madral, els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona es manifestaran el proper diumenge 30 de juliol tallant la carretera C-35, en plena operació sortida i tornada de vacances. El tall compta amb l’autorització dels Mossos d’Esquadra i està previst per a les 19h. Els convocants animen a tots els veïns i veïnes de les urbanitzacions a manifestar-se contra Rec Madral i per exigir a les administracions com l’ACA, que es pronunciïn.

El PSC, amb 1038 vots, ha estat la força més votada a Llagostera en les eleccions generals al Congrés dels Diputats, seguit de Junts, amb 814 vots (22,26%) i d’ERC amb 613 vots (16,76%). La quarta força més votada amb 397 vots ha estat SUMAR-ECP seguit del PP amb 285 vots i VOX amb 245 vots per davant dels 140 de la CUP, dels 46 del PACMA i dels 42 del PDeCAT-E-CIU. A Llagostera la participació s’ha quedat al 59,59%, 9,51 punts inferior al de les eleccions generals del 2019.

Podeu consultar el detall dels resultats aquí.


Els dos últims dijous la formació local ha dut a terme aquesta activitat de formació i debat obert en espais públics del poble. El dijous 13, es va obrir l’edició amb un acte sobre cooperativisme i moviment obrer al parc de l’Estació. El sociòleg i cooperativista barceloní Ivan Miró va presentar la seva novel·la “Els vincles audaços”, amb la presentació d’Enric Ramionet, i que va servir per debatre sobre els moviments obrers de fa un segle i les connexions i paral·lelismes entre aquell context i l’actual.

Aquest dijous, dia 23, la politòloga lleidatana i doctora en sociologia Mariona Lladonosa va presentar el seu llibre “Una nova cultura per al poble” sobre el Congrés de Cultura Catalana (1975-1977). L’acte, presentat per Jordi Casas, va servir per aprendre i debatre sobre la lluita per la cultura pròpia en el context del final del franquisme, però també amb la mirada posada en l’actualitat.

La CUP-Alternativa valora molt positivament els dos actes i destaca el valor de continuar fent política de carrer i de portar visions enriquidores al poble sobre els reptes locals, nacionals i globals que ens afecten.

El llagosterenc i regidor de la CUP-Alternativa per Llagostera, Jordi Casas, és un dels 27 diputats que integren el Ple de la Diputació de Girona. Jordi Casas va prometre el càrrec, per imperatiu legal, ahir en el Ple extraordinari de constitució on Miquel Noguer va ser reelegit com a president per quatre anys més. Noguer va ser escollit en primera votació amb el suport de 20 dels 27 diputats i diputades.

Jovent Republicà ha organitzat el seu acte de campanya a Llagostera, un acte que ha comptat amb la participació del cap de llista de l’agrupació, Biel Cursach (número 8 de la candidatura d'ERC per Barcelona al Congrés, la candidata de l’agrupació a Girona, Berta Guinó (número 5 de la candidatura d'ERC per Girona al Congrés), Miquel Montiel ( suplent de la candidatura d'ERC per Girona al Congrés) i la cap de llista d’ERC al Congrés per Girona, Montse Bassa.

Entre els temes als quals s’ha fet esment durant l’acte i que preocupen al Jovent Republicà hi ha el desplegament d’una llei d’habitatge que comporti la declaració immediata de les zones tensionades als Països Catalans, i per això reivindiquen la llei de la Generalitat que està reconeguda com a garantia d’aquest fet. La candidata del Jovent a la llista gironina, Berta Guinó, ha manifestat que “volem regular habitatge turístic i limitar la compra d'habitatge a estrangers no residents. Aquest PSOE que es diu progressista recorre les lleis que garanteixen la justícia social a Catalunya”.

Així mateix, Guinó també ha explicat que “apostem per un canvi de model turístic per garantir un creixement sostenible que no expulsi la gent dels seus pobles, per garantir drets laborals, sobretot del jovent que treballa en llocs de feina precaris i de temporada i per a la reducció de l’impacte medioambiental del turisme”.

Durant l’acte, el Jovent Republicà també ha parlat sobre la preocupació pel que fa a la transició energètica, defensant un model de producció energètica centrat en dos eixos: la producció sostenible i local, basat en un model energètic que prescindeixi dels combustibles fòssils i es basi en les energies renovables i de proximitat. En aquest sentit, el també candidat gironí, Miquel Montiel, ha reivindicat que “apostem per guanyar sobirania i trencar amb l'oligopoli elèctric del Règim del 78, que mercantilitza un recurs bàsic com és l'energia”. “Totes aquestes transformacions només seran una realitat si aconseguim la independència de Catalunya i de la resta dels Països Catalans”, ha conclòs Montiel.