Notícies
Ple urgent per iniciar l'establiment del servei públic d'aigua a Selva Brava, Font Bona i La Mata
Publicat per Marc SuredaUn incendi a Santa Cristina d'Aro deixa una vintenta d'habitatges de Llagostera sense llum
Publicat per ACN / redaccióLa principal hipòtesi és que la sobrecàrrega d'una línia elèctrica ha originat una guspira en una torre, que es troba en un extrem de la parcel·la, i això ha encès els matolls. El descampat es troba situat a l'avinguda de Riudaura, just al darrere d'un supermercat. Els Bombers han desplaçat tres dotacions a la zona i, amb l'ajuda de les ADF, han pogut apagar el foc en poca estona i extingir-ne un focus secundari. Fonts d'Endesa concreten que la línia elèctrica no ha estat la causa de l'incendi i, pel que fa a l'avaria, precisen que d'entrada ha afectat 830 abonats que ara s'han reduït a 495.
Activada la biblioteca i la llar de jubilats com a refugis climàtics a Llagostera
Publicat per Marc SuredaL’ajuntament de Llagostera ha habilitat la Biblioteca Julià Cutiller, de 9 a 17h i la Llar de Jubilats, de 9 a 13h i 15 a 19h com a refugis climàtics. Aquesta mesura s’ha pres seguint el protocol a seguir davant l’activació de l’alerta del PROCICAT per calor molt intensa prevista per avui, dijous 31 de juliol.
Així mateix l’ajuntament ha recomanat seguir els consell de Protecció Civil que trobareu aquí.
La colla d'amics de Llagostera clàssics, aquest cap de setmana van realitzar la primera ruta del mossèn. Una sortida que buscava recrear la ruta que realitzava el mossèn quan anava a la Capella de Panedes a fer missa.
El recorregut es va realitzar amb el mateix cotxe del mossèn restaurat: PTV 250 del 1956, conduït per Jordi Rossinyol. Aquest, és un cotxe de fabriació totalment catalana fet a Manresa. En el seu moment se’n van fabricar 1.100 i actualment al món només en queden entre 60 i 70 unitats.
La sortida va ser a les 9 h del matí a l'església de Llagostera i es va arribar fins a Panedes. Després van passar per Santa Cristina, per la Font Picant, per Castell d'Aro, Platja d'Aro on es van fer un bany, i per la tornada es va realitzar el mateix camí.
Aquesta sortida tenia com a objectiu poder recordar i commemorar el curiós viatge que feia el mossèn cada vegada que anava a treballar.
Enguany ha estat la primera vegada que s'ha realitzat aquesta ruta, però la colla d'amics de Llagostera clàssics asseguren que l'any que ve es tornarà a repetir i que convidaran a tothom qui la vulgui fer a acompanyar-los.
Aquest cap de setmana va tenir lloc la celebració de la Revetlla de Sant Jaume a Llagostera.
Una celebració que va comptar amb un sopar d'entrepà de botifarra o pinxo, un refresc i un tall de coca, música en directe amb My Start mai és tard i amb servei de bar.
L'acte va tenir lloc al parc de l'estació on un centenar de llagosterencs i llagosterenques es van apropar per gaudir de la nit d'estiu de la revetlla de Sant Jaume.
Llagostera tanca la tercera edició del cicle Jazz C-65
Publicat per Marc SuredaA Llagostera la vetllada musical va iniciar-se amb l’actuació de R4 Jazz Trio i va seguir amb White Pepper. El compositor saltenc Nito Figueras (piano) i la intèrpret Laura Simó (veu) acompanyats dels reconeguts músics David Simó (bateria), Jordi Franco (baix elèctric) i Guim Garcia-Balasch (saxo i flauta) van ser els encarregats de tancar la tercera edició del cicle. White Pepper va oferir el seu treball dedicat als The Beatles, un viatge musical històric a través de dos dels àlbums més emblemàtics de la llegendària i exitosa agrupació de Liverpool: Sargent Pepper i White Album, els més importants de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Un homenatge personal i eclèctic, des de la més profunda admiració i respecte.
Com reconèixer i evitar les estafes de correu electrònic
Publicat per Júlia ToledoEls estafadors solen utilitzar missatges de correu electrònic o SMS per fer-se passar per empreses com podrien ser CaixaBank o Mercadona per aconseguir la teva informació personal i dades bancàries. Però hi ha diverses maneres de protegir-se d'aquest tipus d'estafa:
Com reconèixer una estafa?
Com s'ha esmentat abans, els estafadors utilitzaran missatges de correu electrònic o SMS per intentar robar les teves contrassenyes, números de compte… Si aconsegueixen aquesta informació, podrien fer-se passar per vostè en el seu compte de Gmail, compte bancari, entre altres.
El més important és fixar-se en:
Que fer en cas d’haver contestat un correu estafa?
En cas que hagis donat les teves dades personals, si tens app bancària, truca immediatament al banc per bloquejar l'app. Bloquejar el compte de Gmail al dispositiu i revisa amb un antivirus el terminal.
Exemples:
A Informatica Llagostera et podem ajudar posant els nostres serveis al teu abast.
Comiat dels “Debats a plaça”, aquest any sobre la defensa del territori
Publicat per RedaccióEn el primer debat es va parlar sobre diferents projectes especulatius des dels 70-80 fins als 2000 a l’entorn de Llagostera. En Dani Boix, biòleg i professor a la UdG, va fer un repàs històric de com les lluites puntuals oposant-se a aquests projectes s’havien anat articulant en moviments ecologistes. Després va parlar en Lluís Postigo, exalcalde de Llagostera, va recordar alguns dels casos més rellevants, des de l’aeròdrom de Panedes a la línia d’alta tensió, passant pel macro-geriàtric de Can Boada. En Joan Ventura, seguint la línia de recuperar conflictes de l’entorn de Llagostera, va explicar els episodis del circuit de la Motor Ibérica i el bosc d’eucaliptus. Per últim, la Dolors Grau, historiadora i arxivera, va explicar com els ciutadans poden recuperar informació sobre aquests esdeveniments i va afegir informació del que havia anat sortint En el segon debat es va parlar d’amenaces i moviments de resistència actuals. En Raúl Domínguez, tècnic de l’Associació de Naturalistes de Girona, va introduir alguns projectes de construcció que hi ha sobre la taula, que estan pensats per uns pocs i ignoren la crisi climàtica, del medi i de la biodiversitat, tals com l’ampliació de l’aeroport de Girona o del golf de Caldes. Després d’això, en Jordi Soler, naturalista local, va reivindicar la gran riquesa natural de Llagostera i el seu entorn i en va denunciar la seva destrucció a marxes forçades. A continuació, l’Anna Pico, biòloga, biotecnòloga i doctoranda a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, va presentar el cicle urbà de l’aigua, alguns dels punts més delicats i casos en què les aigües residuals van a parar al medi. Per acabar, en Dani Cornellà, diputat de la CUP, va parlar dels avenços i febleses a nivell legislatiu de la gestió de residus a Catalunya, i va acabar presentant la situació actual de l’abocador de Solius. Igualment, l’Associació d’Amics del Mas Roig va ser-hi present amb la lectura d’un comunicat sobre el paratge natural i la seva defensa.
Des de la CUP-Alternativa es valora molt positivament el resultat dels debats. També la participació, d’una quarantena de persones els dos dies, i afegeixen que “la intenció és anar augmentant el nombre de gent de Llagostera que assisteixi i s’involucri en els debats. Espais com aquests són necessaris per fer xarxa, formar-nos i poder pensar sobre el nostre futur col·lectivament”.
Sobre el cicle Debats a Plaça
El cicle Debats a Plaça pretén tractar temes d’interès social posant el focus a Llagostera. Els debats, organitzats per la CUP-ALL des del 2019, tenen lloc alguns vespres de juliol a diferents places i parcs del poble. Aquests últims anys, el repartiment de síndria entre els assistents als debats s’ha convertit en un símbol del cicle. A través d’aquest format s’han tractat temes com el feminisme, l’habitatge, la cultura, el racisme, la llengua o la crisi climàtica.
Cloenda de luxe del cicle Jazz C-65 amb White Pepper, una reverència als The Beatles
Publicat per Júlia ToledoL’actuació tindrà lloc aquest divendres 26 de juliol, a les 22.00 h, a la zona esportiva de La Canyera, i posarà punt i final a l’edició d’enguany del ja consolidat cicle jazzístic Jazz C-65, coorganitzat per les àrees de Cultura dels ajuntaments de Llagostera i Cassà de la Selva.
El compositor saltenc Nito Figueras (piano) i la intèrpret Laura Simó (veu) arriben a Llagostera amb l’espectacle ‘White Pepper’, al costat dels reconeguts músics David Simó (bateria), Jordi Franco (baix elèctric) i Guim Garcia-Balasch (saxo i flauta) per participar de la cloenda de la 3a edició del cicle Jazz C-65.
Es tracta d’un treball dedicat als The Beatles, un viatge musical històric a través de dos dels àlbums més emblemàtics de la llegendària i exitosa agrupació de Liverpool: Sargent Pepper i White Album, els més importants de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Un homenatge personal i eclèctic, des de la més profunda admiració i respecte.
Una vetllada que commemora la genialitat i el talent musical dels The Beatles, posant en valor el seu llegat artístic i fent-ne difusió.
El projecte musical té el seu origen en una pregunta que es va formular Nito Figueras: Quin resultat es podria obtenir de conjugar l’art dels «Fab Four» amb el talent i l’elegància de la cantant Laura Simó?
I si a això li sumem la col·laboració de músics de la talla de David Simó, Jordi Franco i Guim Garcia Balasch, el resultat és aquest excel·lent treball discogràfic, on queda ben palesa la complicitat damunt l’escenari.
La música dels Beatles en tota la seva plenitud creativa, versionada i interpretada d’una forma original i sorprenent, amb segell propi. Tota una joia artística plena de musicalitat i encant.
La 17a edició del Festival Sons del Món arriba a la Ciutadella de Roses del 21 de juliol al 7 d’agost
Publicat per RedaccióDavid Bisbal, Sergio Dalma, Luz Casal i Antònia Font són alguns dels artistes que actuaran a la població gironina aquest estiu
Del 21 de juliol fins al 7 d’agost diversos artistes del panorama nacional i internacional es donen cita a la Ciutadella de Roses (Girona) en el marc de la 17a edició del Festival Sons del Món.
L’escenari de la Ciutadella de Roses, bé cultural d’interès nacional i jaciment arqueològic, acollirà artistes de talla mundial com ara David Bisbal, Sergio Dalma, Anastacia, Luz Casal, els mallorquins Antònia Font o la banda tribut Good Save The Queen. D’altra banda, també hi actuaran grups catalans de gran renom com l’artista Maria Hein, el grup Oques Grasses, Joan Dausà, Anaïs Vila, The Tyets i Ariox.
A banda de l’escenari principal, el Festival Sons del Món també ofereix concerts als cellers de La Vinyeta, Empordàlia, Vinyes dels Aspres i Martín Faixó, on els assistents podran gaudir de les actuacions de Carla Peya, Renaldo&Clara, La Ludwig Band, Maria del Mar Bonet i Albert Pla.
Un dels altres espais que es poden trobar en el marc del Festival és el Village del Sons del Món. Aquest espai posa a disposició dels assistents una proposta gastronòmica de proximitat de fins a vuit food trucks. A més també hi ha espais dedicats a la degustació de formatges de Peralada Mas Marcè, Foie Coll Verd i Anxoves de Roses i oli DO Empordà. Enguany l’hamburgueseria Deleito tindrà un pop up durant el festival. El Village disposa de fins a tres punts de servei de bar: una barra d'Estrella Damm, una barra de vins criança de l'Empordà i una barra de còctels i begudes Premium.
Sumat a l’àmplia oferta gastronòmica, també es podrà gaudir de música i espectacles en directe a l’espai Village, amb actuacions de cantants com Alfred Garcia, el còmic José Corbacho o diverses Dj Sessions.
Més informació i venda d’entrades a la pàgina web.