ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aprofitant les dates de festes, Girofoc va sortejar a través de la seva pàgina de Facebook un kit compost per dos detectors de fums inalàmbrics i un extintor. L’afortunada ha estat Roser Diaz, de la Perruqueria Roser de Llagostera, que va rebre el premi amb molta il·lusió.

Fiscalia, defensa i acusació particular han pactat una pena de 2 anys i mig de presó per a Mohamed Ouhnine, l'home que va intentar matar-ne un altre disparant-li un tret a la cara amb un revòlver en una benzinera de Llagostera el 6 de maig del 2012. Ouhnine s'enfrontava a 8 anys i mig de presó per un delicte d'intent d'homicidi i un altre de tinença il·lícita d'armes. Li han rebaixat la pena perquè es va entregar a les autoritats i va confessar els fets i, a més, ha reparat el dany a la víctima amb un acord extrajudicial que es va fer al país d'origen, al Marroc. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, demana que surti en llibertat perquè ja ha estat 1 any i 8 mesos en presó provisional.

Font: ACN

El passat diumenge 12 de gener, el grup excursionista del G.E. Bell-Matí va realitzar una sortida d’uns deu quilòmetres per la Costa Brava. Els caminants van resseguir el camí de Ronda passant per Cala Margarita, La Fosca, Cala Salguer, la Platja de Castell, el Poblat Ibèric, La Foradada, Cala Estreta i Cala del Crit. Els nens més atrevits es van remullar a Cala Estreta. El camí de tornada fou per un paratge més muntanyós passant per la barrada d’en Dalí. La caminada va durar aproximadament quatre hores. 

El perruquer llagosterenc Kennetth Garcia, ha estat l’afortunat del televisior de 46 polzades que els equips llagosterencs que enguany participaran a la Trailwalker han sortejat aquest Nadal, per recaptar fons. Ahir al vespre, es va fer el lliurament del premi a la Perruqueria Mir que actualment regenta Kenneth Garcia. Tots els diners aconseguits amb la venda de butlletes del soteig aniran íntegrament a Intermón Oxfam mitjançant la participació a la Trailwalker, que tindrà lloc els propers dies 26 i 27 d’abril. Els dos equips llagosterencs són Llagostera Solidària i Els nens de la Creu Roja Llagostera- Cassà. Properament es farà una presentació pública dels equips.

El projecte Euronet 50/50 s’emmarca dins el Pacte d’alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu reduir un 20%, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 i de gasos d’efecte hivernacle.

Durant el curs, l'escola ha creat un equip energètic que s'ha encarregat de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i l'ús de l'energia a l'escola, ha après a utilitzar diversos aparells de mesura i ha proposat un conjunt de bones pràctiques ambientals per tal d'aconseguir un estalvi econòmic i una reducció d'emissions de diòxid de carboni.

Aquesta proposta educativa, coordinada des del Consell Comarcal del Gironès, premia econòmicament als responsables d’aplicar les mesures d’eficiència energètica, tan a l’escola com als gestors del equipament (l’ajuntament), amb el propi estalvi aconseguit.

Gràcies a la aplicació de les bones pràctiques per a l’eficiència energètica i contra el canvi climàtic d’aquest projecte europeu, durant el curs 2012/13 l’escola ha aconseguit estalviar 23.251 kWh en electricitat i calefacció, equivalent a la reducció de 4,62 tones de emissions de CO2, que correspon a un estalvi econòmic de 2.202,29€. Aquest import es distribuirà de forma equitativa entre l’escola i l’ajuntament, invertint-se en millores energètiques a les instal·lacions de l’escola.

Aquest curs 2013/14 l’escola continua el projecte Euronet 50/50 amb noves mesures, a més de les bones pràctiques ambientals que fa anys que aplica com a Escola verda.

L’escola també participa aquest curs en el Premi Medi Ambient CILMA 2013/14, com a candidata a ser una de les millors escoles en estalvi i eficiència energètica de les comarques de Girona.

 

 

 

 

Can Caciques esdevindrà el Centre d’Interpretació de la Història de Llagostera i serà el lloc on llagosterencs i turistes podran conèixer com vivien els nostres avantpassats al poble. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria ens explica molts detalls de com es dinamitzarà el nucli antic amb aquesta nova instal·lació.  

Dimarts, 14 Gener 2014 09:14

Ja han començat les rebaixes d'hivern

Publicat per

El passat 7 de gener s'ha donat el tret de sortida de les rebaixes d'hivern que duraran fins el 6 de març (ambdós inclosos). El petit comerç confia en la bona acollida per part dels consumidors que podran trobar articles amb importants descomptes d'entre el 30% i el 50%.

La roba, el calçat i els complements personals, així com els productes per a la llar i electrònica, es perfilen com els articles que tindran més bona sortida. 

Un centenar de persones han participat aquest cap de setmana a la macro sessió de Zumba de Cassà de la Selva. Es tracta d'una disciplina d'origen colombià creada per mantenir un cos saludable i flexible i que es practica mitjançant moviments de ball combinant rutines aeròbiques al so de música llatina, salsa, merengues, entre d'altres. La sessió s'ha allargat durant tres hores al Pavelló Triple de Cassà de la Selva. Els assistents, de varis municipis gironins entre ells Llagostera, han pogut gaudir de les coreografies preparades per les professores Iandira Sánchez, Alba Duran, Mònica Sánchez, Sònia Vilarroya, Lídia Egea i la col·laboradora Luisi Mazariegos. L'esdeveniment ha estat organitzat per la Piscina Coberta Municipal de Cassà de la Selva, un servei que des que ha passat a ser gestionat pel consistori del municipi està reduint en gran mesura el dèficit. La macro sessió de 'zumba', molt habitual en altres punts del país, ha estat la primera que s'ha celebrat a les comarques gironines.

Més de 700 parades i 3.000 apoderats arreu de Catalunya han participat aquest cap de setmana en la campanya 'Signa un Vot per la Independència', una recollida massiva de firmes de ciutadans a favor del dret a decidir. A Llagostera la parada s’ha instal·lat a la Plaça Catalunya. Es tracta de demanar al Parlament que convoqui un referèndum d'independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l'Estat, es declari la independència de forma unilateral d'acord al dret internacional. L'ANC ha qualificat d'"èxit" la campanya, tot i que de moment no s’han facilitat dades de participació.

Diumenge, 12 Gener 2014 18:38

Accident sense ferits a la carretera de Caldes

Publicat per
Aquesta tarda s’ha produït un accident a la carretera de Caldes al seu pas pel terme municipal de Llagostera. En l’accident s’hi ha vist implicat un únic vehicle que per causes que es desconeixen ha sortit de la via. Afortunadament la conductora i única ocupant del vehicle ha resultat il·lesa. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i un ambulància del SEM.