ELPOLLTV

Dil27052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’Ajuntament de Llagostera ha encarregat a la Fundació Ramon Noguera l’elaboració de 100 pins i 20 braçalets inspirats en l’escut del municipi. Es tracta d’una col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat per fomentar la inclusió dels usuaris del Centre Ocupacional de la Fundació.

Aquest projecte va néixer com a iniciativa de l'Ajuntament de Llagostera, que va proposar a la Fundació Ramon Noguera, que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, el disseny d’un pin municipal i braçalets que reflectissin els valors i la identitat del municipi.

Per fer el disseny, els usuaris del Centre Ocupacional es van inspirar amb l’escut de Llagostera. Es va organitzar un concurs de dibuix entre els usuaris dels centres, que va guanyar Vicenç Vila. Posteriorment, els usuaris van elaborar artesanalment els pins i braçalets.

La regidora d’Acció Social, María Carmen Flores, ha destacat la importància de la col·laboració dels Ajuntaments i administracions públiques amb entitats com la Fundació Ramon Noguera: “Treballar amb el Centre Ocupacional de la Fundació Ramon Noguera ha sigut una experiència molt positiva, a més de promoure la participació, es fomenta la inclusió i la creativitat dels seus usuaris”. Aquesta col·laboració ha sigut una oportunitat per als usuaris de veure com s’ha reconegut el seu treball.

Dijous, 22 Febrer 2024 12:32

Primera calçotada popular a Llagostera

Publicat per
El proper diumenge 3 de març, el grup d’Esquerra Llagostera organitzarà la primera calçotada popular llagosterenca, que se celebrarà davant l’edifici polivalent de Llagostera.

El menú inclou calçots, botifarra amb seques, pa, aigua, vi i fruita de postres. També hi haurà opció vegetariana. Els tiquets, amb un preu de 12 euros, ja estan a la venda a la Llibreria Sureda. Durant la jornada també hi haurà servei de bar a preus populars.

Una vegada més, el grup d’Esquerra aposta pels productes de proximitat i de comerços llagosterencs: els calçots de Fruites Miquel, les mongetes seques de Can Madí, les botifarres de la Carnisseria Can Gascons i el vi de Can Ramiro.

El regidor Eduard Diaz explica que “al nostre grup li agrada fer coses pel poble. Els vermuts de la tardor van tenir molt d’èxit i ara hem decidit tirar endavant aquest nou repte. Creiem que una calçotada popular és una bona manera de fer poble, de retrobar-nos amb coneguts i de conèixer a nous veïns, i en tenim moltes ganes”. També destaca que “hi ha molta gent que no disposa d’espai per poder fer calçotades a l’aire lliure i aquesta ocasió pot ser un bon moment per reunir-se amb amics i familiars i fer-ho conjuntament amb més veïns i veïnes llagosterencs”.

Per no generar residus, es demana que la gent porti plats, gots i coberts de casa. En cas de pluja, que amb la situació d’extrema sequera que estem vivint serà molt benvinguda, el dinar es farà a l’interior del polivalent.

Dilluns, 19 Febrer 2024 07:46

Multitudinària rua de carnaval a Llagostera

Publicat per
Un total 2184 persones de 34 colles carnavalesques han desfilat aquest diumenge pels carrers de Llagostera. La Rua de carnaval ha comptat amb colles de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Salt, Massanes, Palamós, Santa Cristina d’Aro i Vidreres. El Porró que no pari, com a colla local amfitriona, ha tancat la rua.

L’exposició de Ramon Motjé, “El camioner Ninotaire” va ser notícia al Telenotícies Comarques de 3Cat.

El llagosterenc, un gran aficionat a l’acuarela, ha publicat els seus acudits en el butlletí de Llagostera i  també a la revista Àncora de Sant Feliu de Guixols.

Conegut com en Ramon de can Güitó, va exercir de camioner, i les seves vinyetes, que les feia per afició, han servit per il·lustrar amb humor diferents temes d’actualitat municipal.

Aquest és el darrer cap de setmana per visitar-la, a la Sala de Can Roure i a la Llar de Jubilats de Llagostera.

Per veure la notícia al Telenotícies comarques ho podeu fer en el següent enllaç.

El grup de Dones S(Àvies) neix amb la idea de ser un espai distès de trobada per reunir la saviesa popular acumulada al llarg dels anys per les dones de Llagostera. Vol ser un espai per compartir coneixements culinaris, remeiers, patrimonials, refranys, cançons o històries a l'entorn del nostre poble. Cada dilluns de 16 a 17 h a la Biblioteca del Casino, es tracta un tema diferent i tot fent un toc es parlen i es comparteixen les diferents experiències i savieses.

De totes les converses sobre les botigues antigues del poble en sorgirà una exposició temporal de Can Caciques: "A Maria!. Una exhibició que reflectirà la xarxa de comerç local que hi havia a Llagostera entre els anys 40-50.

La Llar de Jubilats de Llagostera ha celebrat aquest dimarts el ball de la dona. Un total de 41 persones van engrescar-se a disfressar-se.
El diputat socialista al Congrés dels Diputats, Marc Lamuà, s’ha reunit avui amb l’alcalde de Llagostera Narcís Llinàs i els regidors de l’equip de govern Adrià Guinó, Àlex Maqueda i Pilar Aliu. Tots cinc han visitat el nucli antic per conèixer les actuacions executades del Pla de Barris, així com el Centre d’Interpretació de Can Caciques i el Centre Cultural de la Casa de les Vídues amb la voluntat de buscar finançament dels pressupostos generals de l’Estat per executar els projectes de futur, com ara l’ampliació de la Casa de les Vídues, amb l’adquisició de la finca adjacent.

La residència Josep Baulida ha començat una teràpia assistida amb gossos per a fomentar la relació dels residents amb els animals i utilitzar així el vincle persona-animal com a part del procés de teràpia i tractament.

Actualment, hi participen entre 8 i 10 residents, que se’ls hi fa una sessió personalitzada per adaptar-la a les necessitats. La teràpia té per objectiu fomentar l’activitat física, treballar l’estimulació cognitiva i sensorial, afavorir les emocions i pal·liar el sentiment de soledat, reforçar la comunicació afectiva, promoure la memòria i la conversa.

Aquesta activitat la desenvolupa l’Associació Moritz i es farà durant tot el 2024, quinzenalment els dijous a la tarda. 

El CAP de Llagostera començarà la primera setmana de març la prescripció social. Es tracta d’un mecanisme que el personal sanitari i els pacients identificaran junts el tipus d’activitats que es realitzen a la comunitat i que poden ser beneficiosos per afrontar un determinat problema de salut.

L’Ajuntament de Llagostera posarà a l’abast del CAP la guia de recursos i activitats municipals, tant de l’àrea d’esports com de l’escola d’art, de totes aquelles activitats gratuïtes i de pagament perquè siguin els metges i metgesses que identifiquin les més adequades. Els serveis mèdics, en coordinació amb els serveis municipals, facilitaran el seguiment i continuïtat d’aquestes activitats al llarg del temps.

La prescripció social té per objectiu augmentar la participació dels pacients en activitats de la comunitat, reduir l’aïllament social, promoure hàbits de vida saludables, millorar la salut emocional i la qualitat de vida, reduir la prescripció inadequada de psicofàrmacs, reduir la hiperfreqüentació a l’atenció primària i millorar l’autoestima, la confiança i l’autoeficàcia.

Aquesta iniciativa pretén la millora de la qualitat de vida d’aquelles persones que volen adquirir hàbits saludables i portar una vida més activa. Jordi Mir, regidor de Salut de l’Ajuntament de Llagostera, destaca que aquesta iniciativa vol reduir l’aïllament dels pacients, millorar-ne la salut mental i la qualitat de vida a través de les activitats: “El futur de l’atenció primària i de la medicina ha de ser la prevenció en comptes de tractaments. Aquesta iniciativa que engegarem a Llagostera serà un primer pas per caminar cap aquest futur”.

Durant aquest mes de febrer es treballarà per enllestir la plataforma electrònica que permeti la coordinació entre el consistori i el CAP. D’aquesta manera, els metges podran expedir receptes oficials en forma d’activitats físiques o socials per tal de tractar cert tipus de patologies, trastorns o malalties en col·laboració amb les activitats municipals d’esport i l’escola d’art Pere Mayol.

L’Ajuntament de Llagostera i l’empresa Aqualia han identificat un total de 159 abonats que sobrepassen els límits de consum establerts d’aigua per habitant i dia. A tots ells se’ls ha notificat i es prendran les mesures oportunes en cada un dels casos per tal de corregir aquest excés.

En un comunicat l’Ajuntament i Aqualia han recordat que Llagostera es troba en estat d’emergència per sequera juntament amb tots els municipis que s’abasteixen de la conca Ter-Llobregat. Amb l’entrada en la fase 1 d’emergència decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua es va fixar una dotació global d’aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. Pel que fa al consum d'aigua per habitant, es recomana un consum de 90 litres per persona i dia, tenint en compte que el consum d'aigua per habitant i dia a Catalunya és d'uns 117 litres.

Per a més informació podeu consultar el web de l’Ajuntament.