ELPOLLTV

Diu08122024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 11 Octubre 2024 22:32

Cesc Nuell rep el premi Ou de Reig 2024

Publicat per
El premi Ou de Reig 2024 ha estat per Cesc Nuell, medalla de l’esport gironí per la Generalitat de Catalunya. Conegut per moltes generacions llagosterenques perquè ha estat el primer referent del contacte amb l’esport. Ha ajudat moltes entitats esportives a iniciar la seva tasca, com a tècnic i a nivell personal. L'alcalde Narcís Llinàs li ha lliurat el guardó. Enguany hi havia 11 nominats.
Divendres, 11 Octubre 2024 22:31

Cistell de Plata per a la Joieria Català

Publicat per
La Joieria Català rep el cistell de plata 2024 de la Unió de Botiguers de Llagostera. Ha llirat el premi, Roser Rufí.
Divendres, 11 Octubre 2024 22:24

Forquilla de plata pel Restaurant Ca la Maria

Publicat per
L'Associació de Restaurants de Llagostera ha recuperat enguany l’entrega de la Forquilla de Plata. Enguany ha estat per en Martí i la Mari del Resturant Ca la Maria. En representació de l'Associació de Restaurants de Llagostera, ha lliurat el premi Xevi Butiñach.
Divendres, 11 Octubre 2024 22:22

La Gestrònica guanya el concurs d'aparadors

Publicat per
La Gestrònica ha guanyat el concurs d'aparadors de la Fira del Bolet 2024. L'alcade Narcís Llinàs ha lliurat el premi a Roser Rufí.
Adrià Pico, amb el seu risotto de bolets ha guanyat el primer concurs de receptes boletaries de la Fira del Bolet de Llagostera. En aquesta primrra edició hi han participat un total 5 concursants. El concurs ha tingut lloc a la plaça Catalunya. Les votacions han anat a càrrec del públic que ha pogut tastar els 5 plats cuinats.

El Departament de Territori i la companyia d'autocars TEISA reforçaran el servei d'autobús interurbà entre Girona, Llagostera (Gironès) i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). L'increment de freqüència es posarà en funcionament el 21 d'octubre i servirà per a donar resposta a l'increment de viatgers que ha registrat aquesta línia. En concret, entre gener i agost d'aquest any, 406.276 persones han utilitzat aquest servei. La xifra representa un augment del 14,03% respecte al mateix període de l'any passat. "El transport públic de qualitat serà una aposta del Govern perquè genera equitat entre les persones, millora les sinergies econòmiques i contribueix a la descarbonització", ha dit la consellera de Territori, Sílvia Paneque.

Una de les principals novetats és que el servei que connecta Llagostera i Girona començarà un quart d'hora abans del que és habitual, amb un primer servei a les 6:30 hores en comptes de les 6:45 com fins ara. Per donar resposta a l'hora punta dels matins, sortirà un autobús cada 15 minuts i a partir d'un quart de 9 aquesta freqüència passarà a ser de mitja hora. Entre les 6:30 i les 8:15 hores hi haurà 9 busos, sortint de Sant Feliu de Guíxols (un d'ells és directe) i de Llagostera que permetrà als seus usuaris arribar a Girona abans de les 9 del matí.

En sentit contrari, des de la capital del Gironès fins a la Costa Brava, s'afegeix un autobús que sortirà a les 6:30 hores, augmentant en 15 minuts una freqüència que després passarà a ser de mitja hora. El canvi principal arriba a la tarda, amb l'objectiu de facilitar el trasllat als seus domicilis dels estudiants i els treballadors. A les 15:30, 17:30 i 19:30 hores s'encadenaran tres busos de manera consecutiva amb una freqüència de només un quart d'hora per evitar que els serveis vagin plens i hi hagi gent que s'hagi d'esperar al següent vehicle.

La presentació d'aquestes millores s'ha dut a terme a l'Estació d'autobusos de Girona i ha comptat amb l'assistència de Sílvia Paneque, consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya; Sergi Albrich, director dels Serveis Territorials del Departament a Girona; Albert Carenys, cap del Servei Territorial de Transports de Girona; Àlex Gilabert, director gerent de TEISA, i representants d'alguns dels municipis que formen part d'aquesta línia d'autobús.

"El transport públic de qualitat aporta equitat i oportunitats a les persones, millora les sinergies econòmiques i contribueix a descarbonitzar el medi ambient. I, per això, és una prioritat de legislatura i de país", ha dit la consellera de Territori, Sílvia Paneque, durant la seva intervenció. I ha afegit: "Una de les demandes importants que hi ha al territori és que hem de ser capaços de coordinar la mobilitat des de la capital, Girona, cap a la resta de poblacions per tota aquella gent que es desplaça per treballar o estudiar". En aquesta línia, ha anunciat que se seguirà invertint per ampliar freqüències en aquelles línies que ho requereixin.

Per la seva banda, el director gerent de TEISA, Àlex Gilabert, ha explicat que "aquests reforços donen resposta a l'augment sostingut d'ús del transport públic des de setembre de 2022, quan es va reduir l'import dels abonaments i títols integrats en un 50%". "Avui en dia, les distàncies es mesuren en temps; de forma que, poder seguir augmentant l'oferta d'aquesta línia contribueix definitivament en el canvi modal en contra del cotxe", ha afirmat respecte a l'ampliació de freqüència en aquesta línia, i ha afegit que "el transport públic és una eina fonamental per donar oportunitat de residència en altres municipis de Girona, però amb la mateixa qualitat de mobilitat que en una ciutat".

Creixement de viatgers

La línia que connecta la ciutat de Girona amb Sant Feliu de Guíxols ha crescut en poc més de dues dècades, registrant un creixement de viatgers proper al 50%, malgrat haver passat durant aquest període de temps la crisi financera del 2008 i 2009 i també la pandèmia de la Covid-19 el 2020. Va començar amb 305.004 usuaris després del primer any i la projecció és que aquest 2024 es tanqui amb 650.000 viatgers, la xifra més alta que s'haurà registrat fins ara. Els darrers anys s'ha produït un creixement accentuat malgrat que el nombre d'expedicions és el mateix des de l'últim increment, fet el 2019.

L'octubre del 2006, es va millorar el servei quan es va augmentar el pla de serveis de l'ATM Àrea de Girona entre les poblacions de Girona i Llagostera, el que es va traduir en un nombre de viatgers a finals d'aquell any de 405.360. Dos anys més tard, el mes de setembre del 2008, s'afegien busos directes entre Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Girona (3 en cada sentit) i la xifra continuava augmentant fins als 459.436 usuaris. El 2009, amb la integració tarifària a l'àrea de Girona, es va arribar a les 435.775 persones i una dècada després, amb el reforç de la línia que es va fer el 2019, els usuaris a finals d'any eren 471.807. Superada la pandèmia, el 2023 es va tancar amb 564.810 viatgers, un 17% més respecte al 2019 tot i mantenir la mateixa oferta. I les xifres actuals continuen a l'alça.

Els vehicles han començat a circular per l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva

La Banca Mòbil de Catalunya ha començat a circular per l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva. Concretament, 95 municipis gironins reben la visita dos cops al mes de les oficines bancàries mòbils de CaixaBank i Caixa Enginyers. La iniciativa innovadora, impulsada pel Govern, pretén fer arribar els serveis financers als municipis rurals i petits, que no disposen d’una sucursal física.

Tres oficines mòbils de CaixaBank i Caixa Enginyers atenen una població d'uns 56.000 habitants de les comarques gironines i recorreran 7.350 quilòmetres al mes. Equipades amb caixers automàtics i personal qualificat, les noves oficines mòbils ofereixen, amb una atenció personalitzada, tots els serveis bancaris d’una oficina tradicional, com ara la domiciliació de rebuts, la consulta de comptes, la gestió de productes financers o el pagament de tributs. Per la consellera d’Economia i Finances, Alícia Romero, “la Banca Mòbil de Catalunya respon a la voluntat del Govern que visquis on visquis, siguis d’on siguis, puguis tenir els mateixos serveis”.

Des de l’any 2008, el nombre d’oficines bancàries a Catalunya s’ha reduït un 73%, una xifra superior a la mitjana espanyola, que és d’un 58%. Aquesta situació afecta especialment les zones rurals i els municipis petits. De fet, hi ha 503 municipis catalans que no tenen oficina bancària física, el que deixa sense accés als serveis financers més de 300.000 persones, sobretot la gent gran, persones sense habilitats digitals o amb problemes de mobilitat.

13 oficines mòbils arreu del territori El servei es va estrenar el passat 17 de setembre a Girona i arribarà a tot Catalunya abans d’acabar l’any. La previsió és que el novembre s’estengui a les comarques del Camp de Tarragona i al sud de Barcelona i que el desembre arribi a la Catalunya Central, Barcelona, Lleida, l’Alt Pirineu, l’Aran i les Terres de l’Ebre. En total, 13 oficines mòbils prestaran el servei arreu del territori.

Sota el lema "Cap municipi sense serveis bancaris", es desplega la Banca Mòbil de Catalunya amb l’objectiu d’assegurar que cada municipi rebi el servei, com a mínim, un cop al mes. Al web bancamobil.gencat.cat s’hi pot trobar informació sobre les prestacions que ofereix, els municipis que visitarà, l’entitat que portarà el servei, els dies i les hores que passarà i quant de temps s’hi estarà, entre d’altres.

Lluita contra el despoblament L'objectiu és evitar l’exclusió financera i alhora contribuir a frenar el despoblament de les zones rurals, assegurant que la població tingui accés a serveis essencials sense haver de desplaçar-se lluny. En aquest sentit, Caixa Enginyers subratlla que se sent orgullosa d’apropar-se al territori i poder donar servei a tantes persones i CaixaBank destaca la seva experiència amb aquesta iniciativa en municipis d’altres províncies.

Aquest projecte compta amb la participació activa dels ajuntaments que, a banda de facilitar els espais per estacionar les oficines mòbils i informar els seus veïns i veïnes del dia de pas del servei, han col·laborat des del primer moment perquè tot funcioni correctament.

gencat escut amic

Aquest cap de setmana, de l’11 al 13 d’octubre, Llagostera acull la 22a edició de la Fira del Bolet, un dels esdeveniments més esperats de la tardor a la comarca. Amb l'objectiu de celebrar i posar en valor la tradició boletaire, la fira presenta un programa ple d'activitats per a tots els públics al voltant del seu protagonista principal: el bolet. 

El dia fort de la fira serà el dissabte 12 d'octubre, amb nombroses activitats programades, però ja des de divendres i fins diumenge, els visitants podran gaudir d'una àmplia oferta de propostes relacionades amb el món del bolet.

Enguany, la fira arriba carregada de novetats. 

El divendres 11 d'octubre tindrà lloc una activitat innovadora: un concurs de receptes boletaires, a càrrec de les àvies i els avis de Llagostera. 

Tanmateix, el dissabte 12 d'octubre, dia central de la fira, s'incorporen tres altres novetats destacades:

Una actuació de castellers a càrrec dels Minyons de Santa Cristina d'Aro i els Laietans de Santa Coloma de Gramenet. Una actuació de música i teatre, a càrrec dels Amics del Teatre de Llagostera i el duet Marenda,  i l’activitat "Petits artistes de la natura: land-art". 

La Fira es donarà per finalitzada el diumenge 13 amb l’activitat Bolets en família, una excursió familiar al Bosc de la Torre i esmorzar popular. 

A més, del dissabte 12 al diumenge 27 d'octubre, un total de 9 restaurants del municipi se sumen a les jornades gastronòmiques del bolet, oferint menús especials que posen en valor aquest producte de temporada. Els preus dels menús varien entre els 30 euros i els 75 euros, oferint una àmplia gamma de propostes culinàries per a tots els gustos i butxaques. 

La Fira del Bolet és una excel·lent oportunitat per descobrir la gastronomia, cultura i tradicions de Llagostera, en un ambient familiar i acollidor. 

No us ho perdeu! Consulta el programa. 

La Policia Local de Llagostera ha detingut un home acusat de robar en un bar del municipi. Gràcies a les càmeres de seguretat del local es va poder identificar l'home. Durant l'interrogatori l'acusat va admetre haver entrat al bar, afirmant que havia trobat la finestra oberta i que ho havia fet per necessitat. L'home portava a sobre diversos bitllets de loteria.

Els agents van procedir a la detenció per posar-lo a disposició judicial.

La Policia Local de Llagostera, la Policia Local de Caldes de Malavella i el grup URPA dels Mossos d'Esquadra van fer un intervenció conjunta en el Bar El Racó de Llagostera, a causa de les constants queixes dels veïns pel consum de substàncies i els sorolls al local.

L'operatiu va comptar amb la participació de múltiples efectius dels 3 cossos policials així com la unitat canina de la Policia Local de Caldes de Malavella i va culminar amb cinc denúncies per tinença de substàncies estupefaents a persones presents al local.

Durant la intervenció, la unitat canina de la Policia Local de Caldes de Malavella va fer una inspecció per la zona i va localitzar una persona amb diversos antecedents penals que estava amagat darrere dels vehicles estaciionats. Després d'escorcollar-lo, van trobar una caixa metàl·lica amb marihuana.