ELPOLLTV

Dij21092023

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’alcaldable de Junts, Narcís Llinàs i el cap de llista del PSC, Àlex Maqueda, han formalitzat aquets matí el pacte de govern pel mandat 2023-2027. “Amb aquest acord volem constituir un govern fort i estable amb un programa comú que fixa les accions i objectius del govern al llarg del proper mandat”, han destacat Llinàs i Maqueda.

En aquest sentit han explicat que el pacte s’ha treballat conjuntament a partir dels programes electorals que ambdues formacions van concórrer a les darreres eleccions municipals. "Amb aquest pacte, Junts per Llagostera i el PSC es comprometen a treballar des de la política del pacte, la generació de grans consensos i el respecte en la discrepància". Tots dos grups s’han compromès a rendir comptes del compliment de l’acord a la meitat del mandat.

Podeu consultar el pacte i les línies programàtiques des d’aquí.

Demà, dissabte 17 de juny, a les 12 del migdia tindrà lloc el Ple de Constitució del nou ajuntament de Llagostera on Llinàs serà investit nou alcalde de Llagostera.


Amb la xerrada «El moment de la sobirania alimentària», a càrrec de Gustavo Duch, aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la programació de l’Arrela’t. Aquesta nova edició pretén generar un espai de debat i reflexió al voltant del concepte de sobirania alimentària, és a dir, el dret de cada poble a mantenir i desenvolupar els seus aliments, a partir d’estratègies i polítiques sostenibles de producció, distribució i consum d’aliments. La xerrada ha tingut lloc al pati de Can Caciques.

La programació de l’Arrela’t seguirà avui, divendres, amb la projeció del documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Amb protagonistes llagosterencs, el documental explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restaurants. Seguidament hi haurà un col·loqui moderat per Quim Guabau, gerent del Consorci de les Gavarres. Dissabte tindrà lloc la Festa del Segar amb els segadors i segadores de Llagostera. La programació finalitzarà el 15 de juliol amb la celebració de Festa del Batre.

Podeu consultar el detall de la programació des d’aquí.

Aquest divendres 16 de juny a les 19.30h al Teatre Casino Llagosterenc es projectarà el documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Aquí podeu consultar el tràiler. 

Es tracta d'un documental amb protagonistes llagosterencs que explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restauradors. Sense deixar de ser un audiovisual local, les converses van derivant cap a temes ambientals i de gestió de la terra que afecten el planeta. Fruit de la globalització, la pagesia pren un paper primordial en la transformació de la nostra relació amb el medi, ja que és la baula fonamental de la gestió del medi natural.

Un cop projectat, s’obrirà una taula rodona amb els protagonistes del documental moderat per Quim Gubau, gerent del Consorci de les Gavarres.

Amb aquest document, publicat al seu web, la formació agraeix els suports rebuts i felicita públicament els grups de Junts ─com a guanyador─ i d’ERC ─que ha sumat un regidor─ pels seus resultats. Alhora, valora els propis (passen de 3 a 1 regidor) com a “clarament negatius per a la candidatura i el projecte polític” que representen. Hi expliquen que aquests dies de reflexió, anàlisi i debat intern els han servit per fer una primera lectura dels motius pels quals han perdut representació. Així, apunten a elements com l’abstencionisme o la concentració de vot entre ERC (que ha ostentat l’alcaldia) i Junts (com a principal grup opositor), però també als discursos reaccionaris propiciats per les polítiques transformadores que la formació ha dut a terme des del govern. Concretament, expressen que “avenços socials clars (i aprovats i reconeguts unànimement en el discurs públic per tots els partits) han estat per altra banda fortament blasmats mitjançant el boca-orella, especialment per relacionar-los i confondre’ls amb problemes d’ordre públic (i una tolerància inexistent cap a aquests), conseqüències igualment falses per a l’economia de la institució o l’afavoriment de col·lectius segons procedència (acusació, tristament, tan falsa i xenòfoba com també comuna)”. En aquest sentit, destaca l’autocrítica de no haver estat prou capaços, tot i els esforços comunicatius i de campanya, de combatre aquest fet amb èxit.

El comunicat també fa referència a l’escenari de pactes postelectoral i a les converses anunciades per part de Junts per a formalitzar coalició amb el PSC. Segons explica la CUP-Alternativa, la setmana passada es van reunir amb Junts per Llagostera i els van fer extensiu que, amb els resultats a la mà, creien que no els pertocava de fer cap proposta de pacte, però que estudiarien qualsevol possibilitat que com a grup amb responsabilitat de formar govern els fessin arribar. I que no havent estat així i malgrat no “es puguin fer els sorpresos” (expliquen que en campanya ja va quedar clar que Junts pensava en el PSC com a soci prioritari), es ratifiquen en “la convicció que des de l’independentisme i en l’actual context, no té cap sentit incloure al govern” aquest partit. “Especialment en un poble molt majoritàriament independentista com el nostre i sense que constatem ─almenys d’entrada i sobre el paper─ cap diferència programàtica insalvable entre Junts, ERC i/o nosaltres per, com a mínim, explorar possibilitats si el grup guanyador així ho hagués volgut”, reblen.

Finalment, i reivindicant-se un grup consolidat, amb tota l’energia per continuar sent un actor rellevant al poble i que aspira a tornar a ser força de govern en un futur, es comprometen a fer “una oposició constructiva, però activa i atenta, de defensa del programa propi i de les herències valuoses del darrer mandat.”

Podeu llegir el comunicat de la CUP-Alterantiva per Llagostera des d'aquí.


Junts per Llagostera vol agrair un cop més a les 1.375 persones que ens van fer l’opció més votada a les eleccions del passat 28 de maig. Tot i el descens de la participació, vam ser l’única candidatura que va guanyar vots respecte a les eleccions del 2019. Aquests resultats ens encomanen doncs a liderar el procés de confecció del nou govern municipal. En un exercici de transparència, hem decidit compartir amb la ciutadania de Llagostera quins han estat els continguts i els resultats de les diferents reunions mantingudes els darrers dies amb les altres forces polítiques amb representació al ple.

En primer lloc, volem agrair la bona predisposició mostrada per tots els grups, que ha permès desenvolupar aquestes trobades amb gran cordialitat i entesa. La nova correlació de forces i l’entrada de cares noves al ple municipal ens obliga a reafirmar un pacte implícit que ha contribuït a crear un clima positiu i que beneficia sobretot al conjunt del municipi. És per això que hem volgut compartir amb Esquerra, CUP-Alternativa i PSC tres compromisos pel proper mandat.

Primer, volem generar i treballar des dels màxims consensos aquelles propostes que es considerin estratègiques. Tenim al davant grans reptes com a poble, com el nou geriàtric, la promoció de noves oportunitats pels joves o l’habitatge. També cal donar continuïtat als diferents plans estratègics aprovats per unanimitat durant el darrer mandat, com el pla Educació 360 o el d’Igualtat.

Segon, cal reafirmar la política del pacte, respecte i bon ambient polític. Govern i oposició hem de treballar des de la lleialtat, i fer-ho en positiu també des de la discrepància.

I tercer, volem treballar un bon traspàs en les funcions del govern. És essencial conèixer tota la informació que més enllà de les diferents taules tècniques, s’està treballant a nivell polític.

No teníem cap dubte que aquests són uns objectius assumibles i compartits amb totes les forces polítiques, i el resultat de les converses així ho han corroborat. Durant aquestes trobades, hem pogut iniciar també contactes per a la confecció del nou govern. Tenim clara la nostra aposta: volem un govern estable, cohesionat i fort. I volem també que la decisió sigui presa pel conjunt de la candidatura, igual com hem estat treballant els darrers mesos. Un cop debatudes les diferents opcions, des de Junts per Llagostera volem manifestar que la proposta de pacte rebuda per part d’Esquerra no ens és assumible i creiem que no respon als resultats de les eleccions. Compartir l’alcaldia, un repartiment igualitari de les regidories, la creació d’una copresidència de la Residència Josep Baulida o el repartiment de les dedicacions sense ni tan sols saber com quedarien les atribucions, són condicions que considerem totalment fora de lloc tenint en compte que entre Junts i Esquerra ens separa 1 regidor i 289 vots. Per respecte a tots els votants, teníem clar que aquesta reunió s’havia de produir. Volem recordar que no va ser així el 2019, quan després que Junts guanyés les eleccions, des del grup d’Esquerra es va refusar reunir-nos ni escoltar cap mena de proposta.

També veiem molt difícil a nivell programàtic un pacte amb la CUP-Alternativa. Si bé és cert que hem pogut compartir posicionaments en molts aspectes, és evident que també n’hi ha d’altres en què ens trobem en posicions oposades.

En una decisió conjunta dels membres de la candidatura de Junts per Llagostera, hem decidit iniciar formalment la negociació per signar un pacte de govern estable amb el PSC, que respongui a la voluntat de canvi de la majoria de llagosterencs i llagosterenques. Un pacte municipalista, de Llagostera i per Llagostera, i que respectarà com no podria ser d’altra manera els posicionaments nacionals de cada formació. La majoria independentista del ple està assegurada, Llagostera continuarà essent un municipi compromès amb l’alliberament nacional de Catalunya. En les properes setmanes farem públic el pacte de govern, seguint el nostre ferm compromís de transparència.

Junts per Llagostera


Un jove llagosterenc de 19 anys ha mort en un accident de moto. L'accident es va produir dissabte al punt quilomètric 4,5 de la carretera de Tossa de Mar, a les 12.48 hores. Segons dades del Servei Català de Trànsit el tràgic accident va tenir lloc, per causes que encara s’estan investigant, entre la motocicleta i un turisme que van col·lidir frontalment. Com a conseqüència de la topada, A. C. R., va resultar ferit crític i va ser evacuat a l’hospital Josep Trueta, on va morir posteriorment. Arran de la incidència, es van activar una patrulla dels Mossos d’Esquadra, una dotació de Bombers de la Generalitat, i dues unitats i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques. Amb aquesta víctima, són 64 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, de les quals 21 son motoristes.
Esquerra ha fet a Junts una proposta “sincera, sense línies vermelles i amb voluntat negociadora, pensant en el millor pel poble i la seva ciutadania”.

Junts ha rebutjat l’oferta sense ni tan sols fer una contraproposta i ha iniciat converses amb el PSC, la força menys votada però que els donaria el regidor que necessiten per governar amb tranquil·litat.

Esquerra Llagostera troba “incomprensible” que Junts per Llagostera hagi rebutjat l’opció de negociar un pacte de govern amb la formació republicana i hagi preferit iniciar converses amb el PSC.

El cap de llista d’ERC Llagostera, Eduard Diaz, explica que fa uns dies el seu grup es va reunir amb el de Junts per fer-los “una oferta sincera, sense línies vermelles i disposats a negociar, sempre pensant en el futur de Llagostera i en el millor pel poble. Pensem que era una proposta que reflectia la voluntat del municipi”. No obstant això, la formació encapçalada per Narcís Llinàs ha rebutjat la proposta, sense proposar cap contraoferta i mostrant el seu interès per iniciar converses amb PSC.

Diaz reitera que “ara mateix aquest acord entre Junts i ERC seria el millor pel poble, ja que es comptaria amb un govern molt fort d’11 regidors, amb persones que ambdues formacions havien col·locat al capdamunt de les llistes pensant en la seva validesa i les ganes de treballar pel municipi. I amb experiència de govern per no haver de començar de zero”.

Així mateix, des de la formació republicana lamenten que Junts estigui prioritzant interessos de partit per davant dels del poble, ja que “amb el seu vot, la ciutadania llagosterenca ha demostrat la voluntat que hi hagi una clara representació independentista al municipi”. “No s’entén que estiguin disposats a pactar amb la força menys votada per l’electorat, tan sols per aconseguir disposar d’aquest regidor i assegurar-se el govern”.

Des d’Esquerra es comprometen a treballar des de l’oposició per defensar el seu programa i per reclamar que la part de compromís adoptat amb el poble per part de Junts, i compartit en el seu programa, es compleixi.

A Llagostera, Junts va guanyar les eleccions amb 1.375 vots (6 regidors), seguits d’Esquerra (1.088 vots) (5 regidors), CUP (369 vots) (1 regidor) i PSC (334 vots) (1 regidor). Durant el mandat 2019-2023 ha governat Esquerra amb un pacte amb la CUP.


Dimarts, 06 Juny 2023 07:51

En marxa la Setmana del Casino

Publicat per
El Casino Llagosterenc ha iniciat aquest cap de setmana la programació de la “Setmana del Casino”. Es tracta d’un seguit d’activitats obertes a tothom amb la voluntat de mostrar i apropar les múltiples facetes culturals i socials que ofereix l’entitat al municipi. L'acte inaugural ha anat a càrrec dels alumnes petits de l’Escola de Música, amb l’espectacle “Rebel·lió a la cuina”, un vermut per a tots els socis de l’entitat i un espectacle teatral de Varietés. La programació inclou el programa de ràdio de cuina "El gust és vostre" a la terrassa del Cafè, que va ajornar-se degut a la pluja, diversos concerts, una mostra de ball actiu, el festival de dansa i la cloenda musical amb el grup local My Start. Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom. La Setmana del Casino tancarà el disa 17 amb una xerrada a càrrec d'Eudald Espluga, autor del llibre "No siguis tu mateix, al Centre Cultural Can Roig.
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat, per unanimitat, els projectes d'execució per a la canalització d'aigua potable des del dipòsit de can Pinet fins la urbanització Selva Brava i el projecte constructiu de les obres de connexió de l'abastament d'aigua potable de la urbanització Font Bona des del dipòsit de Selva Brava.

Ambdues actuacions, suposaran una inversió total de 1.589.285 € i es preveu que es pugui executar a final d’aquest mateix any 2023. L’actuació compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 553.729,43 €.

L’alcalde en funcions, Antoni Navarro, ha explicat que “amb aquesta actuació es pretén donar solució a un greu problema històric que pateixen els veïns i veïnes d’aquests dos nuclis de població i alhora posar fi a les constants fuites d’aigua”.

En aquest sentit la nova canalització permetrà garantir que l’Ajuntament pugui assumir la gestió del servei de subministrament d’aigua en aquests nuclis que actualment disposen d’una xarxa d’abastament no gestionada pel servei municipal.

Així mateix, l’alcalde ha recordat que la situació urbanística de les “dues urbanitzacions dificulta i limita moltíssim la capacitat d’actuació de l’Ajuntament”. En aquest sentit ha explicat que si bé la urbanització de Font Bona està en vies de ser recepcionada, després que els veïns constituïssin una junta de compensació per tirar endavant les obres de legalització, el cas de Selva Brava segueix encallat i ens mans dels veïns.

La nova canalització transcorrerà en la seva totalitat per sòl no urbanitzable, seguint per camins de titularitat municipal, pel lateral de la zona de domini públic de la carretera GIV-6821 i creuant la C-35 aprofitant un pas inferior existent.


Dijous, 01 Juny 2023 06:06

Inauguració del parc Miquel Noguer Auladell

Publicat per
El pròxim dissabte 3 de juny, a les 13h, tindrà lloc la inauguració del parc Miquel Noguer Auladell. L’any 1965 la família Noguer de Bescanó va comprar el mas Fonollerons i totes les seves terres que s’entenien fins a tocar el nucli urbà. El parc està ubicat a la pineda adjacent del cementiri municipal.

L’acte, obert a tothom anirà a càrrec de l’alcalde en funcions Antoni Navarro i de la família de Miquel Noguer.