ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 15 Desembre 2023 11:20

Votacions obertes al Concurs d'aparadors de Nadal

Publicat per

Farmàcia Dolors Coll, Peixateria Rosa, Piscines Sant Feliu, Farmàcia Joan Saurí Masgrau,  Herboristeria, La Natura, Comercial Casals, Pizzeria Digiovanni, Estudi fotogràfic Paula Nuell, Diferent Decor, Taller Brugulat i La Nova Barberia són els 11 establiments que enguany al Concurs d’Aparadors de Nadal de Llagostera.

Podeu votar el que us agradi més des d’aquí fins al dimecres 20 de desembre, a les 13.00h.

Per votar cal estar empadronat a Llagostera i ser major de 16 anys.

Vota ara des d’aquí.

La parella formada per Judit Güell i Marc Gener, amb la truita de portobello, patates, ceba i xips amb formatge, ha guanyat la cinquena edició del concurs de truites celebrat aquest diumenge a la terrassa del Modoni. Enric Sànchez, amb una truita d’espaguetis a la carbonara, ha merescut el premi del jurat popular.

Un total de 7 parelles i un participant individual han participat en el concurs organitzat per l'Associació Cultural Moixiganga i el Bar Modoni amb la col·laboració de l'Ajuntament i Ous de Llagostera.

Tots els participants han rebut un obsequi.

La Llibreria Sureda de Llagostera ha venut part del número 56.574 premiat amb 30.006€. El número també s’ha venut a Barcelona, Palència, Jerez de la Frontera (Cadis), Miño (A Corunya) Atarfe (Granada), Las Palmas de GC, San Cibrao (Lugo) i Sevilla. De moment es desconeix els noms dels afortunats.


Dimarts, 05 Desembre 2023 16:42

El llagosterenc Marc Garcia Chivari guanya l'EnduRoc

Publicat per

El passat dissabte 2 de desembre el llagosterenc Marc Garcia Chivari va guanyar l'EnduRoc en categoria iniciació 1 (6 a 9 anys) i tercer de Scratch (6 a 12 anys) a Les Comes, a Súria.

L'EnduRoc és un esdeveniment especial que uneix els millors pilots del món, joves promeses i qualsevol aficionat a l’enduro.

Un any més, torna la campanya “Aquest Nadal comprar a Llagostera, té premi!”. Aquesta campanya, gestionada a través de la Unió de Botiguers de Llagostera i en col·laboració amb Llagostera Activa, té com a objectiu animar a la població a fer les seves compres de Nadal als establiments del municipi.

Com en les edicions anteriors, es repartiran vals-targeta per un valor de 20€ a les primeres 500 persones que justifiquin 150 euros de compra en negocis de Llagostera (queden exclosos grans superfícies i benzineres) fetes entre el 15 de desembre del 2023 i el 5 de gener del 2024.

El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Maqueda, ha assegurat que amb aquesta nova edició de la campanya “Aquest Nadal comprar a Llagostera, té premi!” esperem injectar als negocis llagosterencs prop de 100.000 euros entre el desembre del 2023 i el febrer del 2024.

Un cop acabin les festes, del 10 al 17 de gener del 2024, es podrà anar a demanar presencialment els vals-targeta a l’edifici de l’Estació. Caldrà justificar la despesa ensenyant els tiquets de compra, la majoria d’edat i l’empadronament a Llagostera. Es podran gastar els vals-targeta (una de 10€ i dos de 5€) des del moment que es recullin fins al 29 de febrer.

Podeu trobar més preguntes freqüents en aquest enllaç i aquí l'autorització per a la recollida de les targetes promocionals de la campanya.

Diumenge, 03 Desembre 2023 18:30

Refundació i nou comitè local de la JNC Llagostera

Publicat per
Aquest dissabte ha tingut lloc la refundació de la JNC Llagostera. L’acte s’ha celebrat a la sala polivalent de Can Roig amb la participació de Josep Rull i de l'alcalde de Llagostera Narcís Llinàs, i l'assistpencia del senador Joan Bagué, la presidenta de la Vegueria, la presidenta comarcal i diversos membres de l'executiva de la JNC.

“El col·lectiu es reconstitueix per formar part del grup de joves de Junts per Llagostera, un col·lectiu compromès a treballar per la millor versió de Catalunya i Llagostera”, tal i com han destacat els seus responsables.

Durant l’acte es va escollir el nou comitè local encapçalat per Èric Albacete i format per Àlex Serrano, Núria Llinàs i Estel Comas.

Dissabte, 02 Desembre 2023 12:07

Premi Cambra 2023 a la Fundació Àuria de Llagostera

Publicat per
La Fundació Àuria de Llagostera ha guanyat el Premi Projecte Social, dels Premis Cambra 2023. La gala de lliurament de premis va tenir lloc ahir al vespre a S’Agaró. Van recollir el guardó Natàlia Coll, Mònica Kruzinska, Olga Cortés i Javier Rubio, treballadors de la fundació a les botigues Massimo Dutti i Oysho. L’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, va assistir a l’acte.
La formació expressa que la mala connexió amb l’estació de tren de la població veïna és un greuge històric que és urgent resoldre

Al ple ordinari de novembre, celebrat aquest dijous, es va debatre una moció per reivindicar “millorar de forma molt significativa” la connexió de bus entre Llagostera i l’estació de Caldes de Malavella. En l’anterior mandat, el govern d’ERC i CUP-ALL ja havia formulat una petició a la Generalitat, a la qual es pretén donar continuïtat. Com destacava el text de la CUP-Alternativa, actualment la línia és clarament insuficient, amb només un o dos trajectes al dia que, apuntaven, ni tan sols resulten fiables. El fet que Llagostera es trobi a només 7 km d’aquesta estació de l’R11 (que connecta Barcelona i Portbou) i que alhora compti amb una bona connexió de bus amb la costa i Girona, faria que resoldre l’actual mancança no només beneficiés la població llagosterenca (de gairebé 10.000 persones) sinó molts altres municipis, especialment del Baix Empordà, a banda de facilitar l’ús del transport públic i col·lectiu i contribuir al necessari estalvi d’emissions. Els acords de la moció contemplen que s’insti les institucions competents (Generalitat i ATM) a “una millora molt significativa” en la freqüència d’autocars de la línia Llagostera, “amb busos llançadora coordinats amb els horaris de sortida dels trens”. Igualment, estableixen que es proposi als altres municipis afectats per la connexió d’afegir-se a la reclamació per “fixar-la com a objectiu comú i sumar forces per aconseguir-la”. La proposta va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals.

La moció per a un projecte de lloguer per a joves, rebutjada per l’equip de govern

Al ple també es va tractar una altra moció de la CUP-Alternativa, en aquest cas “per al desenvolupament d’un projecte municipal d’habitatge de lloguer per a l’emancipació juvenil” i que ja s’havia debatut al ple d’octubre. El mes passat, i davant el fet que el govern municipal al·legués manca de temps per negociar-la, es va acordar deixar-la sobre la taula per buscar un consens.

Tot i això, l’equip de Junts-PSC va explicar que finalment ho havien considerat a nivell intern i havien optat per votar-hi en contra. ERC, per la seva banda, va mantenir el vot favorable que ja havien defensat. La CUP-Alternativa va lamentar el vot contrari del govern i es va mostrar sorpresa pel fet que, tot i intentar-ho, no han trobat cap voluntat de negociar, i van reivindicar que es tractava ja d’entrada d’una moció “molt oberta, de mínims” amb la qual pretenien col·laborar en un objectiu que, segons els programes electorals, era compartit per tots els grups.

Els republicans demanen que es continuï amb la política de compliment de la disciplina urbanística que es va impulsar en el darrer mandat.

El Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Llagostera ha expressat la seva preocupació davant l'excessiva pujada del 33% en l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que es situa al 4%, arribant al topall màxim permès per llei. Aquest increment s'uneix a altres increments d'impostos i taxes que el govern del PSC i Junts ha impulsat aquests darrers mesos. Esquerra Llagostera posa de manifest la preocupació sobre la càrrega fiscal imposada al poble i qüestiona la justificació d'aquestes pujades.

El portaveu del grup, Eduard Diaz creu que “en lloc d’apujar indiscriminadament els impostos, una solució justa seria establir un major control sobre les obres que es realitzen al municipi. S’hauria de vetllar perquè aquells que compleixen les normatives no es vegin penalitzats, mentre que els incomplidors no reben cap tipus de sanció”. En aquest sentit, Esquerra Llagostera va demanar al ple que es continuï amb la política de compliment de la disciplina urbanística que es va impulsar en el darrer mandat.

Per altra banda, els republicans també van proposar seguir l'exemple de pobles veïns i incloure una bonificació de l'ICIO per a les instal·lacions d'energies renovables. Junts i el PSC, que ja han reduït les bonificacions en l’IBI per aquestes instal·lacions, van rebutjar la proposta.

En el mateix ple, el grup d’Esquerra Llagostera va presentar una moció sobre la creació d’un mapa de refugis climàtics i la implementació d’un protocol consensuat entre tots els grups polítics per abordar les onades de calor. En el text es demanava que Llagostera esdevingués un referent en urbanisme sostenible per tal de protegir els grups vulnerables, així com la fauna i la flora, de les cada vegada més habituals onades de calor extrema. La proposta va ser rebutjada pel govern amb l’argument que ja hi ha un protocol i que no és necessari impulsar-ne un altre, malgrat que aquest no compta amb el vistiplau de l’oposició.

Dimecres, 29 Novembre 2023 20:02

Refundació de la JNC Llagostera

Publicat per
Josep Rull serà a Llagostera el pròxim dissabte, 2 de desembre, per participar a l’acte de refundació de la JNC local. L’acte tindrà lloc a les 19h, al Centre Cultural Can Roig