ELPOLLTV

Dij21092023

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Junts per Llagostera, encapçalada per Narcis Llinàs, amb 1375 vots ha estat la candidatura més votada a Llagostera, seguida d’ERC, amb 1088 vots, de la CUP-Alternativa amb 369 vots i del PSC amb 334 vots.

Amb aquests resultats Junts per Llagostera obté 6 regidors, ERC 5, CUP-Alternativa 1 i el PSC 1.

Així doncs la futura composició de l’Ajuntament de Llagostera està en mans de possibles pactes o bé d'un govern amb minoria de Junts per Llagostera amb acords puntuals. Tots els candidats han felicitat al que serà el proper alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs.

Pel que fa a la participació hi ha hagut una davallada significativa situant-se en el 52,4% dels 6245 llagosterencs cridats a les urnes. Això significa que la participació ha baixat 12,55 punts respecte al 2019, quan les municipals van coincidir amb eleccions europees.

Segueix baixant la participació a les eleccions municipals de Llagostera respecte l’any 2019. A les 18 h la participació és del 40,38%, 10,79 punts menys que a la mateixa hora del 2019. Recordeu que el col·legi electoral estarà obert fins a les 20h.
Diumenge, 28 Maig 2023 14:38

Quim Llinàs guanya el campionat de Tir al Plat

Publicat per
Quim Llinàs guanya el campionat de Tir al Plat de Festa Major organitzat per la societat de Caçadors Sant Hubert. El llagosterenc Carles Maurici, ha sigut finalista.
La participació a les eleccions municipals a Llagostera, a les 14h, s’ha situat en el 28,15%. Aquesta dada és un 7,48% inferior respecte l’any 2019 a la mateixa hora. La propera actualització de dades de participació es farà a les 18h. A Llagostera s’han constituït amb normalitat les 9 meses ubicades a l’Institut. Un total de 6.245 llagosterencs estan cridats a les urnes. Tots ells poden votar fins a les 20h.

Un total de 169 infants i joves de 0 a 14 anys han participat en el 53è Concurs de dibuix infantil organitzat pel Grup Excursionista Bell-Matí.

En la categoria de 0 a 5 anys el primer premi ha estat per Laia Climent Mayol, en la categoria de 6 anys Ona Masllovet Fernàndez, en la de 7 a 8 anys, Lluc Comas Malagon, en la categoria de 9 a 11 anys, Arnau Pla Pascual i en la categoria de 12 a 14 anys el primer premi ha estat per Clara Rodríguez Sala.

En cada categoria s’han repartit 4 premis. Podeu consultar la resta de guanyadors aquí.

El repartiment de premis ha anat a càrrec de l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro. Tots els dibuixos han quedat exposats al local social de la Caixa.

Dissabte, 27 Maig 2023 08:33

El Correvarans ho peta a Llagostera

Publicat per
Centenars de persones han participat a la sisena edició del Correvarans de Llagostera per proclamar la república varanera. El Correvarans, organitzat per l’ Associació Cultural Moixiganga, s’ha iniciat a la plaça Llibertat al ritme del DJ Xirgo i ha seguit amb una cercavila amb la xaranga de Bufant Fort Street Band, fent parades a l’Enrenou, el 9 Set i al Modoni. El Correvarans ha comptat la participació especial de “Lo Tossino de Tàrrega”.
Els llagosterencs Eva Estragués i Joan Ramírez han pres el relleu a Aina Puig i Adrià Pico com a pubilla i hereu del municipi. L’elecció s’ha fet per votació popular i s’ha donat a conèixer després de la lectura del pregó que enguany ha anat a càrrec del Grup Lila de l’Espai Jove, Ca la Viudi.

Neix a Llagostera la plataforma ciutadana apolítica sota el nom de Selva Brava Rights & Freedom (SBRF). Es tracta d'un grup de lliure participació per a la defensa dels drets i de la dignitat dels ciutadans de la urbanització llagosterenca Selva Brava i per la protecció del seu entorn.

En un manifest penjat al seu perfil de twitter, han exposat les seves principals reivindicacions. Volen millorar la reputació de la urbanització, protegir l'entorn i lluitar per ser un canal d'informació directa entre la seva plataforma i l'Ajuntament de Llagostera.

També volen ser un espai on recollir testimonis i declaracions dels seus habitants i convertir-se en un mitjà de comunicació obert per intercanviar idees de millora i desenvolupament.

Durant la Festa Major de Llagostera tindrà lloc la 32a Exposició de flors i plantes. S'han organtizat diverses activitats.

En primer lloc, el dia 26 de maig a les 18 h tindrà lloc la inauguració del 32a oncurs-exposició de flors, plantes i aparadors i lliurament del Premi 2023 a la Sala de Plens.

En segon lloc, el dilluns 29 de maig a les 18h hi haurà una visita guiada per la mostra floral i patis a la plaça de Castell. I dimarts 30 de maig, d’11 a 13.30 h, hi haurà tallers per a grans i petits a la plaça del Castell.

Tots els detalls en aquest enllaç.

El veí acumula 46 denúncies en el darrers 18 mesos relacionades amb l’ocupació il·legal d'immobles i venda de claus

L’Ajuntament de Llagostera ha presentat al Jutjat de Girona una denúncia contra un veí del municipi que suposadament dirigeix una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial.

“La denúncia es presenta recollint la preocupació ciutadana, en defensa de l’interès públic i dels múltiples informes de la Policia Local que han constatat que podrien ser constitutius d’un delicte de direcció d’organització criminal regulat i penat en l’article 570 del codi penal” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

En aquest sentit des de l'any 2016 es guarda registre de nombroses denúncies comunicades pels veïns que han motivat l’actuació dels agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra relatives a diverses conductes atribuïbles al subjecte denunciat, que es concreten en ocupacions il·legals d'immobles i venda de claus, la defraudació de fluid elèctric i altres subministraments, per a ell mateix o per a tercers, l’alteració de l'ordre públic, les amenaces i coaccions, entre d’altres.

La finalitat d’aquestes conductes és obtenir un rendiment econòmic, generant un veritable negoci amb l’ocupació d’immobles, la venda de claus i defraudant els subministraments d’energia elèctrica i d’aigua.

L’Ajuntament i la Policia Local de Llagostera tenen indicis fonamentats que el denunciat és dedica il·legalment a facilitar l’accés als habitatges a terceres persones a qui en ven les claus obtenint amb aquestes operacions un rendiment econòmic. Per assegurar l’èxit d’aquestes operacions i aconseguir mantenir un cert grau d’impunitat en el desenvolupament d’aquestes activitats el denunciat, no dubta a incórrer en amenaces i coaccions als veïns i als agents de la Policia Local, fins i tot amb la utilització d’armes.

Davant d’aquests fets l’Ajuntament ha aportat juntament amb la denúncia la relació de fets delinqüencials per tal que el jutjat emprengui les accions legals oportunes.