ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notícies Comerç Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La intensa vida de la primera sindicalista catalana pujarà a l'escenari en un ambiciós espectacle de teatre musical, titulat IsaVel, basat en l'obra de teatre de Toni Strubell sobre Isabel Vilà (1843-1886). L’obra està dirigida pel llagosterenc Kim Planella, amb música d'Antoni i Marc Mas, i s’estrenarà a la tardor.
Aquest diumenge el diari El PuntAvui en parla àmpliament.

Divendres, 01 Febrer 2013 17:14

Reunió de la Junta Local de Seguretat

Aquest divendres s'ha reunit a Llagostera la Junta Local de Seguretat on hi han assistit l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, el sergent de la Policia Local, Joan Linde i el Director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona Albert Ballesta juntament amb diversos comandaments de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra.
Ambdós cossos han presentat les seves respectives memòries i han destacat la bona entesa i compenetració en les actuacions conjuntes realitzades dins del terme municipal de Llagostera. 
Durant la Junta també s’han comentat diversos aspectes referents a l’augment dels robatoris amb violència registrats a municipis gironins i als protocols d’evacuació de les urbanitzacions en cas d’incendi forestal, en especial de les de Selva Brava i Font Bona.
Pel que a l’augment dels robatoris s’ha reforçat la presència policial i s’ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana tant per resoldre casos com per intentar evitar-los. En aquest sentit ja s’ha reforçat i incrementat la informació i els consells de seguretat. 

Divendres, 01 Febrer 2013 07:31

Convocat el XVIII Concurs literari Sant Jordi

Un any més l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera i la Biblioteca municipal Julià Cutiller organitzen el concurs literari Sant Jordi que enguany arriba a la seva XVIII edició. Les bases contemplen 3 categories de temàtica lliure: Infantil, Juvenil i Adults. Pel que fa als premis s’estableix un únic premi cedit per l’Ajuntament per a cada categoria i especialitat. En la categoria Infantil es preveu un lot de llibres, en la categoria Juvenil un val de 150 € per gastar a les llibreries de Llagostera i en la categoria Adults 500 €  (sotmesos a retenció de l’IRPF). Els treballs es podran presentar a la Biblioteca Julià Cutiller  fins el dimarts 12 de març de 2013. El veredicte de les totes les categories es farà públic el dimarts 23 d’abril de 2013 dins els actes programats de la Diada de Sant Jordi.

Podeu consultar les bases del concurs des de lagostera.cat a http://www.llagostera.cat/municipi/cultura/pdf/bases_s_jordi_2013.pdf

La Generalitat ha sotmès aquesta setmana a informació pública la documentació de declaració d'impacte ambiental per al projecte de millora de la planta de compostatge del Complex de Tractament de Residus de Solius. Aquesta és una obra que els municipis fa temps que reclamen per les males olors que desprèn actualment l'abocador, que dóna serveis a municipis del Baix Empordà i del Gironès.
El Diari de Girona publica avui que la problemàtica afecta sobretot els veïns de Santa Cristina d'Aro, que fa anys que demanen una solució. Amb aquest tràmit es fa un pas més de cara a resoldre el problema, tot i que l'obra depèn de la disponibilitat pressupostària de l'Agència Catalana de Residus, que encara no ha concretat en quins terminis es podria desenvolupar la intervenció de millora.

Dijous, 31 Gener 2013 07:49

Adhesió a la Declaració de Sobirania

El Ple de l‘Ajuntament de Llagostera ha aprovat unànimement una moció d‘adhesió a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. El text de la moció contempla també "facilitar a la ciutadania de Llagostera la possibilitat d‘adherir-se i donar suport a la declaració". En aquest sentit avui s'ha activat un formulari on-line on prèvia validació amb el seu DNI, tots els majors de 16 anys censats al municipi que ho desitgin poden adherir-se a la moció. Les entitats que es vulguin adherir poden fer-ho també físicament a les oficines de l'Ajuntament de Llagostera. Anar al formulari on-line

Llagostera i Catalunya Amateur han empatat sense gols a Sant Cugat en partit amistós jugat aquest dimecres al vespre. Una rematada al pal d'Eloy Gila ha estar la oportunitat més clara del partit. 

Trenta-cinc colles carnavalesques de diversos municipis participaran a la rua de carnaval pels carrers de Llagostera prevista pel proper diumenge 17 de febrer. Entre els participants admesos hi ha colles de Vidreres, Castell d’Aro, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Parlavà, Salt, La Bisbal d’Empordà, Sant Antoni de Calonge, Palamós, Calonge, Riells i Viabrea, Massanes i Campllong.
En representació de Llagostera, tancaran la rua les colles locals Dit i Fet, Els Caçafantasmes, Cavall de Mar i El porró que no pari.
La rua començarà amb la concentració i exhibició de les carrosses a les 10:30 a l’Avinguda de l’Esport i seguirà per l’Avinguda Gotarra, C/ Pau Casals, C/ Àlvarez de Castro, Pl. Catalunya, C/ Jaume I, C/ Fivaller, Pg. Romeu i Avinguda de l’Esport. 
La rua està organitzada i coordinada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera.

La llagosterenca Marta Pasqual presenta avui el seu llibre “Joan Sales, la ploma contra el silenci”. La presentación tindrà lloc a la Llibreria 22 de Girona a les 20 h. Avui la jove escriptora llagosterenca i el seu llibre són els protagonistes de la secció de cultura del El diari El Punt Avui. L’autora reivindica l'intervencionisme de l'autor d'‘Incerta glòria' en els originals dels escriptors que publicava a Club Editor per “la voluntat de servir el país i guanyar lectors”. Podeu llegir l’article des d’aquí.

El central blaugrana Adrià Blanchart abandona la disciplina llagosterenca per fitxar pel Rubí de Tercera Divisió, equip que actualment ocupa la quarta plaça i tanca el grup capdavanter d'equips que disputarien el play-off d'ascens a Segona B. El jove central, de només 19 anys i que havia arribat el passat estiu procedent de l'Espanyol B, buscarà minuts a Tercera per seguir evolucionant com a futbolista.
Així mateix, Marc Serramitja finalitzarà la temporada cedit pel Girona al Sant Andreu. El migcampista, que ja estava cedit a la UE Llagostera pel club de Segona A, i en part gràcies a les bones relacions entre el club blaugrana i l'andreuenc, finalitzarà el curs com a quadribarrat gràcies a un acord a tres bandes. El cos tècnic i la junta directiva de l'entitat han agraït  a Blanchart i Serramitja la seva dedicació i implicació amb el projecte del club. 

 

Dimarts, 29 Gener 2013 08:18

Paisatge Surer. Mediterrani. Divers

Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, és una exposició fotogràfica que pretén transmetre, a través de fotografies de Lluís Català, la riquesa i diversitat del paisatge surer de la Península Ibèrica, des de les deveses extremenyes o andaluses fins les gairebé selves del nord de Catalunya. Si vols contemplar un paisatge únic de la conca mediterrània i descobrir els valors ambientals d’aquest tipus de bosc no dubtis en assistir a la seva inauguració el proper divendres, 1 de febrer, a les 20h al nou Museu del Suro de Palafrugell. L'exposició està organitzada per la Xarxa Europea de Territoris Surers Retecork formada per diversos socis entre ells l'Ajuntament de Llagostera.