ELPOLLTV

Diu05052024

Back Estàs aquí:Inici Notices “Entre dictadures, Llagostera 1923-1943”
Diumenge, 14 Maig 2017 09:39

“Entre dictadures, Llagostera 1923-1943”

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)
Emmarcat dins dels actes de record i homenatge a Eugeni Gurnés Bou, aquest dissabte ha tingut lloc la presentació del llibre “Entre dictadures, Llagostera 1923-1943” de Jordi Bohigas Maynegre i la projecció del documental "Eugeni Gurnés, sumari obert" produït per Joan Roura.

La presentació ha anat a càrrec de l'historiador Joaquim Alvarado Costa i del periodista Joan Ventura.

El llibre s'endinsa en uns anys intensos i convulsos que serveixen per entendre el passat més recent de la vila. En aquests vint anys se succeeixen 21 alcaldes i quatre canvis de règim: la Dictadura de Primo de Rivera, la caiguda de la Monarquia, la revolució socialitzant del 1936 i l'adveniment del franquisme. Surten a la llum els diferents corrents polítics, les intrigues al si de l'Ajuntament, els projectes fallits i els exitosos, la violència desfermada el 1936 i la repressió subsegüent, els anys de l'estraperlo i les carències de tota mena. L'execució del darrer represaliat per causes de la guerra, l'alcalde Eugeni Gurnés, el maig de 1943, suposa el punt final al llibre, però també a una època que ha marcat de manera significativa la vida de molts llagosterencs i catalans.

Després de la presentació, ha tingut lloc la projecció del documental "Eugeni Gurnés, sumari obert" produït per Joan Roura.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.