ELPOLLTV

Dil06052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Trencanúvols i l'Elionor a la trobada de Gegants Ingenio
Dijous, 07 Desembre 2017 07:51

Trencanúvols i l'Elionor a la trobada de Gegants Ingenio

Publicat per  Sílvia Comas
Valorar aquest article
(5 Vots)
Trencanúvols i l'Elionor a la trobada de Gegants Ingenio Fotos: Colla Gegantera
Els Gegants de Llagostera, en Trencanúvols i l'Elionor, van participar diumenge passat a la trobada de Gegants Ingenio que s'ha fet al barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona. La trobada ha estat un esdeveniment històric que ha reunit a més d'una trentena de parelles de gegants construïdes per la mateixa casa.

La principal curiositat ha estat que la majoria dels gegants i gegantes havien estat elaborats amb el mateix motlle, de manera que tots tenien la mateixa fisonomia però vestien i estaven pintats de forma diferent. Mentre que totes les gegantes són gairebé idèntiques i només els canvia el color dels ulls i les arrecades, algun dels gegants destaca envers els altres degut a la barba o el bigoti. És el cas del de Llagostera que, juntament amb el d'Aiguafreda, són els dos únics gegants elaborats amb el motlle de Rei de l'Ingenio que porten barba i bigoti.

Els participants més antics, construïts l'any 1947, han estat els de Roquetes, l'Espluga de Francolí i Peralta (Navarra).

Els Gegants de Llagostera van ser comprats l'any 1956 per l'Ajuntament de Llagostera i actualment només surten per la Festa Major del municipi ja que no són gaire lleugers. A les trobades de fora el poble la Colla Gegantera de Llagostera fa ballar en Zenó de Montagut i l'Eleina de Ridaura, obra de l'escultor Antoni Delgado, que pesen la meitat que la parella de Reis.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.