ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Projecció del documental “Homes de fum”
Dilluns, 15 Novembre 2021 15:22

Projecció del documental “Homes de fum”

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

El proper diumenge 21 de novembre a les 18h es projectarà el documental d'Antoni Martí, "Homes de fum" al Teatre Casino Llagosterenc amb entrada lliure.

Es tracta d’un llargmetratge documental (reeditat de nou vint anys després) que posa en valor la feina dels vells carboners de les Gavarres, que per primera i única vegada a la història van fer 3.000 km fins a la regió sueca de Glavëborg en un intercanvi cultural l’any 2001.

La importància del bosc a Suècia va molt més enllà de la importància econòmica, forma part de la seva identitat. Durant l'estada es va tenir l’oportunitat de conèixer a fons la cultura tradicional dels carboners, que inclou música, llegendes, poesia i gastronomia. També com a les Gavarres, l’ofici de carboner va marcar una manera de viure, mirant el fum i vetllant la pila des de les barraques escampades a mig de bosc.

"Homes de fum" mostra, doncs, com carboners catalans i suecs van compartir i comparar les diferents tècniques de cocció d’un dels oficis més vells del món.

La presentació anirà a càrrec del periodista Joan Ventura. 

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.