ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Donació de sang a Llagostera
Dilluns, 05 Setembre 2022 15:33

Donació de sang a Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

El pròxim 17 de setmebre s'ha organitzat una jornada de donació de sang a Llagostera de les 10 a les 14 al Local Polivalent.

El banc de sang alerta que les vacances i la calor han complicat les donacions de sang. Avui hi ha 5.000 unitats de sang en reserva, que permeten cobrir les necessitats dels proper 5 dies, quan l’habitual a principis d’agost seria tenir entre 9.000 i 10.000 unitats.

Tot i que el nombre de donacions s’ha mantingut durant els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més.

Aquest mes caldran 20.000 donacions de sang per donar resposta als tractaments i operacions previstos en clíniques i hospitals. L’agost és un mes en què habitualment baixen molt les donacions pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang, comenta que aquest any el descens de donacions ja fa dies que es nota: “A l’agost les donacions baixen fins a un 30%, però aquest any ja estem patint una disminució des de Sant Joan. És la primera temporada estiuenca sense restriccions i la gent té ganes de viatjar”.

En els 7 primers mesos d’any s’han registrat 1.000 donacions menys que l’any anterior. Per això, i per l’augment de l’activitat, avui hi ha poc més de 5.000 unitats de sang en reserva, l’equivalent a les necessitats dels hospitals durant 5 dies.

Podeu demanar hora en el següent enllaç.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.