ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera s’adhereix al repte "21 dies. D’entrada, en català"
Divendres, 10 Març 2023 12:25

Llagostera s’adhereix al repte "21 dies. D’entrada, en català"

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

Es tracta d’una campanya perquè els catalanoparlants no abandonin la llengua quan s’adrecen a persones nouvingudes o desconegudes.

"Pots mantenir l'ús de la llengua catalana durant 21 dies ininterromputs?" Aquest és el repte que proposa la campanya "21 dies. D'entrada, en català": mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom. Es tracta de no canviar de llengua en situacions en què habitualment es fa. Els experts consideren que es necessiten 21 dies per consolidar un nou hàbit; per això el repte té aquesta durada.

L’acte de presentació d’aquesta campanya serà el pròxim 24 de març a les 20h a la Casa de les Vídues, amb la youtuber i copresentadora del programa de ràdio “El Búnquer”, Neus Rossell (@neusssi).

Els darrers anys han saltat les alarmes pel descens de l'ús del català, sobretot entre els més joves. Segons les estadístiques, 8 de cada 10 catalanoparlants canvien de llengua quan algú els parla en castellà, una conducta considerada perjudicial per a la supervivència del català perquè fa que desaparegui de tots els espais i dificulta que els qui encara no el parlen el puguin aprendre i practicar. Per això hi ha consens que cal modificar aquest hàbit a fi de fer la llengua útil i necessària i per ajudar els qui l'aprenen a practicar-la fora de l'aula. "D'entrada, parla en català amb tothom." Aquest és el repte que es proposa: mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom.

La campanya acabarà el pròxim 2 d’abril. Aquesta campanya està promoguda pel Centre de Normalització Lingüística de Girona (CPNL).

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.