ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices ERC i la CUP-Alternativa es comprometen a facilitar un govern municipal independentista
Dimecres, 10 Maig 2023 12:44

ERC i la CUP-Alternativa es comprometen a facilitar un govern municipal independentista

Publicat per 
Valorar aquest article
(12 Vots)
Els caps de llista d’ERC i la CUP-Alternativa per Llagostera a les properes eleccions municipals han signat aquest dimarts al vespre el document de compromís que l’Assemblea Territorial de l’ANC i Llagostera per la Independència, va fer arribar als tots els grups polítics independentistes que concorreran a les eleccions del proper 28 de maig.

Junts per Llagostera, va demanar poder signar el document sense els dos primers punts que impedirien un possible pacte amb el PSC. Els responsables de les entitats independentistes van manifestar que la seva proposta de compromís estava pensada per signar-se en la seva totalitat i finalment Junts per Llagostera va declinar signar el document, tot i mostrar el seu compromís amb la independència de Catalunya.

El document signat per Eduard Diaz, cap de llista d’ERC i Jordi Casas, alcaldacble de la CUP-Alternativa per Llagostera inclou els 9 punts següents:

Compromís de facilitar la formació d’un govern municipal independentista.

Compromís de no donar suport a candidats ni formar govern amb partits implicats en l’aplicació de l’art 155 de la constitució espanyola Compromís d'adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Defensar la llengua catalana en tots els àmbits municipals.

Fer complir la normativa de retolació dels comerços tal com ho determinen la Llei de política lingüística i la Llei del Codi de consum: els cartells/rètols de caràcters fix i rètols de preus dels productes han de figurar com a mínim en català.

Posar els serveis jurídics a disposició de les direccions de centres educatius i d’aquelles famílies que s’enfrontin als tribunals contra la imposició del 25% en castellà.

Rebuig de qualsevol acte de la monarquia espanyola dins l’àmbit municipal.

Impuls a la sobirania fiscal. Sempre que sigui possible, fer efectiu el pagament d’impostos municipals a través de l’Agència Tributària de Catalunya.

Reconeixement de la validesa del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017 i del seu resultat favorable a la independència de Catalunya.

L'acte de signatura ha tingut lloc al Casino Llagosterenc.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.